De beste 10 mindfulness boeken om te starten met leven in het nu

de banner voor de blog over de beste mindfulness boeken

Mindfulness boeken zijn een van de beste manieren om te leren in het nu te leven. Want de auteurs bespreken de methodes, hun eigen ervaringen en geven tips om je aandacht op het moment te richten. De beste boeken bestaan uit verschillende soorten. Eentje spreekt je het meeste aan of meerdere, dat kan ook. 😜

Inhoudsopgave

Hoe zijn de beste boeken tot stand gekomen?

Tijdens mijn onderzoek naar de beste mindfulness boeken kwam ik erachter dat veel boeken hetzelfde zijn. Deze boeken beschrijven het ontstaan, verschillen en hoe te starten met mindfulness. Je hebt niet zoveel aan 3 keer hetzelfde boek. Daarom zijn het diverse boeken. 

Kracht van nu 

Het boek van Eckhart Tolle geeft de essentie van mindfulness perfect weer. Het is niets voor niets een mindfulness boek dat een bestseller is. Dit is toch allemaal wat we willen, onze energie richten op het nu en ons niet langer laten volgen door bijvoorbeeld bepaalde gedachten. 

Hoe helpt dit boek me om te starten met mindfulness?

We moeten veranderen om te kunnen starten met mindfulness, en daar helpt de kracht van het nu je bij. In dit boek laat je je oude denkwijze los en stap je in het nu. Dit klinkt eng en spannend, maar is het helemaal waard. Tijdens het lezen overwin je de obstakels die de oorzaak waren voordat het leven in het nu (nog) niet lukte. 

Score onder andere lezers 

De kracht van nu scoort 4.2 sterren op Bol. Dit is een gemiddelde van 36 reviews. 

Wat zeggen de andere lezers?

Het een inspirerend boek, het onderscheidend is en je komt los van je gedachten. 

★★★★

Eckhart Tolle laat je zien hoe je de constante drang aan gedachten stopt, en leert om in het nu te leven en liefdevoller om te gaan met je relaties.

 • Het beste mindfulness boek 
 • Je gedachten leren loslaten
 • Bewuster leren leven 
de omslagfoto van het boek de kracht van nu

De kracht van het NU – Eckhart Tolle

23,5

Mindfulness voor beginners 

Wie kan er beginners beter helpen dan een echte expert? Mindfulness voor beginners is geschreven door Jon Kabat-Zinn, een hoogleraar aan de universiteit van Massachusetts. Mensen zonder wetenschappelijke achtergrond kunnen ook goede mindfulness boeken schrijven. Iemand die een mindfulness boek schrijft en de wetenschap daarbij gebruikt heeft een streepje voor in mijn ogen. Want als je aan doet mindfulness gebeurt er veel in je lichaam. Een kenner kan je hierbij goed helpen. 

Hoe helpt dit boek me om te starten met mindfulness?

Je gaat op een echte trainingswijze starten met mindfulness. Dat betekent dat je begint, volhoudt, verdiept, rijpt en nogmaals oefent. Het recept om ergens goed in te worden. Er zitten ook 5 begeleide meditaties bij die de auteur gebruikt voor zijn trainingen. Kortom: optimaal beginnen en mindfulness leren.

Score onder andere lezers 

Mindfulness voor beginners scoort 4 sterren op Bol. Dit is een gemiddelde van 25 reviews.

Wat zeggen andere lezers?

De korte hoofdtukken nodigen uit om door te lezen en het is goed toe te passen in je eigen leven.

Mindfulness 

★★★★

De beste manier voor beginners om met mindfulness te starten, omdat je in verschillende fases leert hoe je de mindfulness technieken moet toepassen. Stap voor stap naar een mindful leven.

 • de schrijver achter de 8-weekse training 
 • Basisboek voor beginners 
 • 5 begeleide meditaties volgen 
foto van het boek mindfulness voor beginners

Mindfulness voor beginners – Jon Kabat-Zinn

20

Mindfulness

Ook mindfulness kent mensen die deze gedachtegang openstelde voor het grote publiek. Thich Nhat Hanh (1926-2022) is daarvan de bekendste. In zijn boek beschrijft de boeddhist waarom het belangrijk is om in het moment te leven. Je hebt de tijd om te werken aan de belangrijke zaken in je leven. Gevolg: je gelukkiger voelen. Hij geeft hierover zelf een uitleg.

Hoe helpt dit boek me om te starten met mindfulness?

Denken in kleine stapjes. Bijvoorbeeld je relaties verbeteren. Op het eerste gezicht lijkt dit geen grote invloed te hebben. Maar als je stroeflopende relaties verandert in goedlopend geeft dit meteen veel rust. Denk groot en begin klein door je te richten op een taak die je vandaag kunt doen.

Score onder andere lezers 

Mindfulness scoort 4.7 sterren op Bol. (bijna het hoogst!) Dit is een gemiddelde onder 52 reviews.

Wat zeggen andere lezers?

Je doet steeds een praktische oefening, en je let steeds beter op je ademhaling. 

★★★★★

Mindfulness is de weg naar een gelukkig leven. Dat is de uitleg van Thich Nhat Hanh, een van de bekendste vaandeldragers van mindfulness. Zijn boek is een training voor je geest om te genieten van het nu.

 • Jezelf bevrijden van angst, spanning en boosheid
 • Meditaties van een van grootste denkers 
 • Je leven op een positieve wijze inrichten 
foto van het boek mindfulness

Mindfulness – Thich Nhat Hanh

15,99

Frazzled 

Voor wie Ruby Wax niet kent, de schrijver van Frazzled. Ze is een cabaretier, die te gast was in College Tour. Ik vind het persoonlijk best wel grappig dat Wax zich in mindfulness heeft verdiept aan een universiteit in Engeland. Ze kan druk zijn. Wat een vooroordeel van me is. Ook de drukste mensen onder ons kunnen dus starten met mindfulness. Vergis je niet; Ruby Wax is een van de beste mindfulness trainers.

Hoe helpt dit boek me om te starten met mindfulness?

Het is een gids naar meer geestelijk welzijn. Met deze gids leer je je gevoelens en gedachtes kennen om beter met ze om te gaan en gelukkig te leven. Wat ze weet hoe ze grappen moet maken – spoiler: je gaat lachen tijdens het lezen.

Score onder andere lezers 

Frazzled scoort 4.8 sterren op Bol. Dit is een gemiddelde onder 15 recensies.

Wat zeggen andere lezers?

Er zitten veel woordgrapjes in, tips hoe we negatieve gedachtes kunnen veranderen en veel nuttige informatie.

★★★★★

Wil je mindfulness combineren met een goede cabaretier? Lees Frazzled. Het is geschreven door Ruby Wax, die studeerde voor mindfulness. Goede kennis en humor in een.

 • Praktische gids voor rust in een hectische wereld 
 • Veel woordgrapjes 
 • Een mindfulness boek met humor
foto van het boek Frazzled

Frazzled – Ruby Wax

15,00

Houden van de dingen die niet perfect zijn 

Mindfulness is ook dingen kunnen loslaten. Het loopt immers vaak anders dan we hadden gedacht en gehoopt. Dan we moeten kunnen schakelen. Als we niet schakelen, houden we ons vast aan bijvoorbeeld het verleden. We willen echter de andere kant op. Kortom; de beste mindfulness boeken gaan ook acceptatie. Laat accepteren maar over aan Haemin Sunim. Hij is ook de auteur van dingen die je alleen ziet als je er tijd voor neemt, een van de boeken uit de top 10 persoonlijke ontwikkeling boeken.

Hoe helpt dit boek me om te starten met mindfulness?

Liefde en vergeving. Twee belangrijke onderdelen van een mindful leven, want als we liefde tonen en vergeven, krijgen we zelf meer rust, en dat is het doel. 

Score onder andere lezers 

Houden van dingen die niet perfect zijn scoort 4.6 sterren. Dit is een gemiddelde onder 84 reviews.

Wat zeggen de andere lezers?

Je leert om minder veroordelend naar de wereld te kijken en anders om te gaan met situaties.

★★★★★

Door moeilijke dingen los te laten en meer liefde voor jezelf te voelen, word je beter in mindfulness. Een bevrijdend boek dus.

 • De auteur schreef eerder een bestseller 
 • Leren om anders tegen situatie aankijken 
 • Korte teksten 
foto van het boek houden van dingen die niet perfect zijn

Houden van dingen die niet perfect zijn – Haemin Sunim

17,99

Nooit meer piekeren 

Voor dit boek wil ik je een verhaal vertellen. John D Rockefeller, de rijkste man uit de moderne geschiedenis, bleek een slechte gezondheid te hebben. Als hij zijn leven zo zou voorzetten zat oud worden er niet in. Om langer te leven, gaven de doktoren hem het advies om over geen enkel iets zorgen te maken. Rockefeller volgde het op en werd 97. Zo zie je wat voor positieve impact het uitbannen van stress op je leven heeft. Het boek nooit meer piekeren is natuurlijk geen garantie op zorgeloos leven. Laat het wel een inspiratiebron zijn. Je gebruikt met het boek een stappenplan. 

via GIPHY

Hoe helpt dit boek me om te starten met mindfulness?

In 5 stappen stoppen met piekeren is de opstap naar mindfulness, omdat je hoofd de zorgen stuurt naar de uitgang en daardoor meer kan genieten van het moment waarin je leeft.

Score onder andere lezers 

Nooit meer piekeren scoort 4.4 sterren op Bol. Dit is een gemiddeld onder 13 reviews.

Wat zeggen andere lezers?

Ik behaal er resultaten mee – ik pieker nog heel weinig. Het boek helpt onze zoon om zijn gedachten te ordenen.

★★★★★

Nooit meer piekeren, voor iedereen een goed advies. Mindfulness en piekeren is echter niet zo’n goed idee. Het piekeren verminderen is de eerste zet om succesvol te starten met mindfulness.

 • In vijf stappen het piekeren achter je laten
 • krachtige tips en adviezen
 • Jezelf meer durven te vertrouwen 
foto van het boek nooit meer piekeren

Nooit meer piekeren – Marleen Derks

20,00

Mindful in de natuur 

Je komt in de natuur helemaal tot rust. Daar zijn geen telefoons, gedachten, opinies of doelen. Alleen de beweging die zich herhaalt naar het volgende seizoen. Het is niet gemakkelijk om de deur uit te gaan, en de mindfulness knop in te drukken. Gelukkig ondersteunt het boek je.

Hoe helpt dit boek me om te starten met mindfulness?

Door 60 oefeningen aan je te geven, die je meteen kunt doen. Het zijn hele leuke oefeningen die jou meer laten verbinden met de natuur. De natuur maakt je vervolgens mindful.

Score onder lezers 

Mindful in de natuur scoort 4.8 sterren op Bol. Dit is een gemiddelde onder 4 reviews.

Wat zeggen andere lezers?

Geschikt boek voor mensen die moeilijk tot rust komen. Er zitten leuke weetjes in.

★★★★★

Minder theorie en meer praktijk? Laat je door het boek mindfulness in de natuur leiden. Je maakt 60 oefeningen waardoor je de natuur herontdekt.

 • Mindfulness leren op een unieke manier
 • Altijd mindfulness doen buiten de deur 
 • Kijktips
foto van het boek mindfulness in de natuur

Mindful in de natuur – The Mindfulness project

15,99

Mindfulness Basisboek 

De mindfulness boeken hierboven zijn wat compacter dan dit boek. Dit boek is een introductie in mindfulness van een echte deskundige. Hij vertelt je alles over aan de hand van het materiaal van een professionele training.

Hoe helpt dit boek me om te starten met mindfulness?

Je leert alles over mindfulness. Vergelijk het met autorijden: eerst leer je de basis en daarna kun je voor de rest van je leven het vervoersmiddel gebruiken. Hetzelfde gebruik je met dit basisboek. Heerlijk. 

Score onder de lezers 

Mindfulness basisboek scoort 4.6 sterren op Bol. Dit is een gemiddelde van 9 reviews.

Wat zeggen andere lezers?

Je leert wat de waarde is van mindfulness en de basisconcepten. 

★★★★★

Voor de mensen die alles willen leren over mindfulness. Een echte deskundige legt aan de hand van de achtergrond van mindfulness hoe je met deze filosofie start.

 • Alles leren over mindfulness
 • Geschreven rondom de beste training
 • Gelukkiger worden

Mindfulness basisboek – Rob Brandsma

44,99

Mindfulness doeboek 

Voor de mensen die liever praktisch bezig zijn is het mindfulness doeboek perfect. Je begint met een 8 weekse cursus die mindfulness in je leven brengt. Na deze 8 weken ben je in staat om mindful te reageren in een drukke wereld.

Hoe helpt dit boek me om te starten met mindfulness?

De meeste mindfulness boeken hebben een ding gemeen: er zit nauwelijks praktijk bij. Je hebt de praktijk wel nodig om ergens goed in te worden, een geneeskunde student wordt geen goede dokter door alleen hoorcolleges te volgen. Je leert sneller door het te doen. Voor de doeners is dit boek ideaal. Over 8 weken al zit mindfulness in je vingers.

Score onder de lezers?

Het mindfulness doeboek scoort 5 sterren op Bol. Dit is een gemiddelde van 3 reviews.

via GIPHY

Wat zeggen andere lezers?

Zoveel opdrachten, ik kan niet wachten om te beginnen. Dit boek heeft de juiste oplossingen.

★★★★★

Voor de echte doeners. Het is een verlengstuk van de 8-weekse cursus. Je gaat meteen oefenen om mindfulness onder de knie te krijgen. Weinig theorie dus.

 • Er zit een audioversie bij van 10 meditaties
 • Talloze Opdrachten en testen 
 • Verschillende themas 

Mindfulness dolboek – Eva Brobbel

19.99

Mindfulness en zelfcompassie 

Het laatste beste mindfulness boek is zeker niet de minste. zelfcompassie is nodig om mindfulness te blijven volhouden. Als je de hele tijd jezelf veroordeeld, is de kans klein dat je er meer doorgaat en in het nu gaat leven. Je zelfcompassie verbeteren is een vereiste. Door zelfcompassie trek je je minder aan van negatieve gedachten en emoties

Hoe helpt dit boek me om te starten met mindfulness?

Door lief voor jezelf te zijn, krijg je de kans om dat wat mindfulness in de weg zit in te ruilen voor het nuttigste wapen: zelfcompassie.

Zonder zelfcompassie is er geen mindfulness. Pak het op.

Score onder lezers

Mindfulness en zelfcompassie scoort 4.6 sterren op Bol. Dit is een gemiddelde van 16 reviews.

Wat zeggen andere lezers?

Er staan veel tips in die je elke dag kunt gebruiken. Wat ook handig is, is dat je een link krijgt naar begeleide meditaties.

★★★★★

Destructieve gedachten en emoties zorgen ervoor dat mindfulness uit het zicht raakt, je moet met ze ermee aan de slag gaan. Dit boek is je gids om je mindere kwaliteiten te accepteren en gelukkiger te leven.

 • Beter omgaan met tegenslagen 
 • Jezelf als je beste vriend behandelen 
 • Problemen oplossen om lichtheid te brengen in je leven 
foto van het boek mindfulness en zelfcompassie

Mindfulness en zelfcompassie -Christopher Germer

29,99

Wat is het beste boek om te lezen?

Ik denk dat Kracht van nu het beste mindfulness boek is om te lezen. De schrijver weergeeft namelijk goed hoe je de aandacht legt op wat daadwerkelijk van belang is. Daarna leer je eenvoudiger mindfulness.

Waarom zit er geen werkboek bij de beste boeken?

Ik vind dat de andere boeken je beter helpen om mindful te leven, omdat de informatie je gerichter helpt, je kunt natuurlijk zelf het werkboek bestellen.

Is het slim om een mindful dagboek bij te houden?

Zeker, hierdoor ontwikkel je de juiste spieren en reflecteer je dagelijks op je eigen handelen. Je ziet dan wat je beter kunt doen. En bent bovendien mindful bezig. 😉

Wat is het beste boek voor beginners?

dat is het boek met dezelfde titel. De schrijver weet immers wat een beginner nodig heeft om te starten en consistent te leren. Ben je een beginner? Lees dit boek. 

Verder lezen?

Jochem

Hi, mijn naam is Jochem en ik wil jou helpen om jezelf persoonlijk te ontwikkelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *