Coach software: welke moet je gebruiken? (+ de beste)

een man typt

Een coach kan tegenwoordig op verschillende manieren een coaching traject opbouwen en contact houden met een klant. Hiermee is het maken van een traditionele afspraak om de voortgang te bespreken overbodig geworden. Hoe zet je een softwaretool nuttig in?

Het nadeel van het internettijdperk

We krijgen steeds berichten binnen op Facebook, Twitter en Whatsapp. In het normale leven is dit niet zo erg. We zijn het immers wel gewend om een dag later een antwoord te ontvangen. Dit is echter als coach geen goed idee. De mensen die jij coacht willen namelijk zo snel mogelijk een reactie hebben om hun vraagstukken op te lossen.

Hoe goed je ook kan multitasken, we raken altijd op een bepaalde manier het overzicht kwijt. Dit is voor niemand prettig.

Dan is het fijn om alles plek te hebben in een softwaretool, in plaats van een vol bureau.

Daarbij komt dat je diverse programma’s gebruikt voor je coachingsprogramma.

Zoals:

  • Word: om je notities te noteren
  • Excel: voor de administratie
  • Powerpoint: als ondersteuning tijdens een groepssessie

Dit werkt ook verwarrend – je moet dan op meerdere avonden in de week deze programma’s gebruiken om bijvoorbeeld een groepsproces af te sluiten.

Alle puzzelstukjes liggen verspreidt over meerdere programma’s – ik denk daarom dat je niet iedere avond relaxed de ondersteunende taken naloopt. En eigenlijk wilde je gewoon een serie kijken.

Dit is bovendien een grote energievreter, jij wilt niet eens in de zoveel tijd als een dossiertijger alle gegevens moeten zoeken. Jij wilt mensen coachen. Daarvoor ben je coach geworden.

Het voordeel van het internettijdperk

Je kunt alles bijeen brengen: de gesprekken, administratie en trajecten – je stopt het allemaal in een softwaretool om in een oogopslag te weten waar je was gebleven en niet meer verder hoeft te speuren naar de belangrijke informatie.

Het antwoord hiervoor is coach software

Zo heb je alles op je bureau liggen. Wat zeg ik: op je beeldscherm.

Want er is een softwaretool waarmee je alles regelt. Dit is voor jou de uitkomst, omdat je dan afscheid kan nemen van de andere programma’s en je business nog makkelijker kan maken voor jezelf en voor je klanten.

Daarbij komt ook dat er een Nederlands bedrijf is dat software maakt voor de Nederlandse markt. Hierdoor hoef je niet je Engels op te schroeven omdat dat de enige taal is in de app. Dit bedrijf heet Trackler

Wat is Trackler?

Trackler is een bedrijf dat software verzorgt voor coaches. Ze ondervonden zelf de nadelen van het niet hebben van software als coach, je loopt namelijk tegen uiteenlopende zaken aan, waar geen directe oplossing voor was. Zoals:

  • Het bespreken van groei
  • Afspraken inplannen
  • Het sturen van facturen

Zoals ik al zei, kun je dit ook prima doen met allerlei programma’s. Alleen vindt niemand dit leuk en bovendien haal je minder plezier uit je bedrijf.

Trackler is dan de oplossing, omdat je dan je bedrijf beter inricht en optimaliseert.

Je zal jezelf vast herkennen in het verhaal van een van de oprichters

Waarom zou ik Trackler gebruiken?

Omdat je ontzettend veel oplevert. Daarnaast kun je Trackler eerst gratis uitproberen om de voordelen te ervaren. Ik vertel je alvast een paar hiervan.

Vooropgezette intake

Iemand hoeft niet meer naar je praktijk te komen voor een intake. In plaats daarvan vult hij een formulier in waarmee hij zijn hulpvraag beschrijft.

Daardoor kan jij een traject meteen oppakken en niet eerst gesprekken moeten voeren om uit te vogelen wie er tegenover je zit. Neemt niet weg dat wel slim is om een kennismakinggesprek te hebben – maar dat had jezelf ook kunnen bedenken. Het gaat erom dat je niet formulieren stopt in mappen maar het mooi hebt in een digitaal overzicht.

Directe chats

Nooit meer Facebook en Whatsapp tegelijk in de gaten houden om te weten hoe het gaat bij je klanten. Alles gebeurt namelijk in de softwaretool. Daardoor voer je gemakkelijker gesprekken en heb je eveneens direct de benodigde informatie bij de hand om bijvoorbeeld een antwoord te geven op een vraag.

Je bent bovendien direct beschikbaar. Trackler is ook te downloaden als app. Je klanten zijn zo altijd dichtbij.

Een vlekkeloze agenda

Een agenda bijhouden op een goede manier is voor de meeste mensen een ramp – werk, gezin, sporten, hobby’s – ze lopen allemaal door elkaar heen.

Dan is het fijn om een werkagenda te hebben dat draait op de automatische piloot. Dus: laat die berg met afspraken maar komen.

Ook je notities kun je verwerken in Trackler. Zo heb je een leeg hoofd en een volle app.

Het geven van to-do lists

Coachen gaat om veranderen, en mensen kunnen pas veranderen door kleine stapjes te zetten. Je kunt bijvoorbeeld niet in een keer een marathon rennen, daarvoor moet je eerst wennen aan 5 kilometer.

Maar doordat je klanten iedere dag een to-do lijstje voltooien, komen ze steeds dichterbij hun einddoel.

Er is nog veel meer

via GIPHY

Welke andere choaches gebruiken ook Trackler

In totaal gebruiken nu meer dan 198 bedrijven Trackler. Daarbij zitten ook bekende namen als 365 Dagen Succesvol en Boom coaching.

Dit zijn de andere recensies over Trackler

Een geweldige kans om je concurrenten achter je te laten

als coach moet je je concurrenten ook verslaan

Eerlijk is eerlijk: je hebt als coach ook te maken met concurrenten. Trackler is dan de kans om je concurrenten te verslaan omdat je gebruik maakt van een hele goede tool. Het maakt niet uit wat voor klant je hebt, hij wil goed geholpen worden.

Als je hem goed kan helpen, zal hij meer diensten van je afnemen en de positieve ervaringen vertellen in zijn directe omgeving.

Dan groeit je klantenbestand vanzelf.

Conclusie: probeer Trackler eerst gratis

Ik denk dat je als coach Trackler nodig hebt. Deze softwaretool (die je ook gewoon een app mag noemen 😉)

Helpt je om je business een stuk eenvoudiger te maken en klanten nog beter te helpen. Een win-win situatie is dan een feit.

Daarbij hoef je ook niets te betalen – Trackler is de eerste 14 dagen gratis

3 tips om het maximale uit Trackler te halen

Bekijk alle features

Ik weet het, het zijn er veel. Toch is er een feature dat de problemen waar je nu tegenaan loopt verhelpt. En als jij dit probleem hebt verholpen, heeft dit een positief effect op je business.

Maak de omslag meteen goed

Je runt je bedrijf nu nog op een andere manier. Stop daarmee en betrek Trackler in de dagelijkse processen. Je gaat vervolgens stukken efficiënter werken.

Blijf jezelf ontwikkelen

Door het kopen van software heb je jezelf al ontwikkelt, heel goed. Je moet jezelf echter blijven ontwikkelen om een nog betere coach te worden. Dit kan door onder andere boeken te lezen of door een cursus te volgen.

Zijn er ook nog andere software beschikbaar?

Jazeker. Deze softwaretools zijn ook goed:

Ik vind echter Trackler de beste coach software, omdat het als enige alle benodigdheden heeft.

Je kunt er gratis mee starten, wat houd je nog tegen? 😉

Verder lezen?

Jochem

Hi, mijn naam is Jochem en ik wil jou helpen om jezelf persoonlijk te ontwikkelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *