Waar kan je een dagboek kopen? Dit zijn je mogelijkheden

Waar kan je een dagboek kopen? Dit zijn je mogelijkheden

Door een dagboek te kopen, word je rustiger. Maar voor welk dagboek moet je kiezen? Want je kunt uit verschillende dagboeken kiezen. Ik laat je de 5 beste mogelijkheden zien die je op verschillende manieren helpen.

Een standaard schriftje

Dit is de makkelijkste manier. Je kunt er immers gewoon mee beginnen, en in opschrijven wat jezelf wilt.

Het lukt de meeste mensen echter niet om een gewoon schriftje-notieblok te veranderen in een echt dagboek omdat ze niet weten wat ze moeten opschrijven. Terwijl het altijd goed is, ook al schrijf je maar een woord op. Onthoud dat iedereen een uniek dagboek heeft. Volg daarom jouw unieke pad.

via GIPHY

Ik heb een schriftje voor je uitgezocht met een harde kaft zodat je makkelijk je gedachten erin kan opschrijven en het materiaal niet kapotgaat na verloop van tijd.

Dit zegt iemand anders over dit schriftje met harde kaft:

Mooie notebook en in vergelijking met anderen helemaal niet duur. Kwalitatief ook in orde.

Bol.com is de bron voor de recensies.

Wake up to grow Journal – Haal het beste uit jezelf en geniet van elke dag

Tegenwoordig zijn er ook steeds meer dagboeken te koop waarbij je jezelf ontdekt. Ik vind dit een positieve ontwikkeling omdat het toch wel lastig is om erachter te komen wat je wilt in je leven. Dit dagboek helpt je om je eigen leven opnieuw in richten door op te schrijven hoe je ochtend-avondroutine eruitzien, wat succes voor je betekent, welke successen je hebt geboekt hoe je je voelt en wat je dromen en doelen zijn voor de toekomst.

Dit lijkt wat overweldigend, maar je zult zien dat als je de eerste vraag hebt beantwoord dat de andere vragen ook steeds makkelijker worden. Zo word je de beste versie van jezelf.

Leer de maker van dit dagboek kennen

In een interview verteld Estrella van Toor over de reden dat ze dit dagboek maakte en wat het jou kan brengen. Bijvoorbeeld om te leren dat je fouten mag maken.

Wat iemand anders zei over het Wake up to grow Journal:

Dit is de meest fijne journal die ik ooit heb gehad. Ik kijk er elke dag naar uit om erin te schrijven. Ook staat er super veel goede informatie in om te werken aan jezelf en je weg te bewandelen naar de meest succesvolle versie van jezelf. Ook staan er quotes in die je dag altijd een beetje beter maken! Top journal, geschreven door een topper!

Het 6 minuten dagboek

Ik denk dat dit het meest verkochte dagboek is, dat is ook niet gek. Dat komt doordat je een ochtend, avond en weekritueel creëert.

En als je vaste gewoontes hebt, kun je makkelijker reflecteren op je gedachtes en voortdurend een stapje zetten in een positieve richting.

Verder wordt er ook beschreven hoe je je leven kunt veranderen, de auteur beschrijft hiervoor het belang van een dagboek. Het dagboek is bovendien in verschillende kleuren verkrijgbaar.

Leer het 6 minuten dagboek kennen

Dankzij het YouTube kanaal Twistfashion zie je hoe het 6 minuten dagboek is opgedeeld. Het is dan in het Engels, de Nederlandse versie is precies hetzelfde. Je vindt een Nederlandse uitgave hieronder.

Wat iemand anders zei over het 6 minuten dagboek

Een aanrader. De vragen die het boek je stelt, laten je echt nadenken over het leven. Ik merk dat sinds het gebruik van dit boek, ik me gelukkiger en dankbaarder voel over de kleine dingen.

Burn after writing

Het liefst zouden we iedere dag iets weg willen laten uit ons leven. Zoals een tegenslag, verdriet en vervelende gebeurtenissen.

Met het Burn after writing maak je schoon schip, want je schrijft de belangrijkste zaken die zich hebben afgespeeld in je leven op om vervolgens het dagboek te verbranden. (Ja, echt waar)

Zo zijn de dingen uit je hoofd verdwenen en kun je je klaar maken voor een nieuw leven met nieuwe herinneringen.

Het verbranden van aantekeningen wordt vaak gedaan, en kent positieve effecten.

Maar je moet wel bereid zijn om deze aankoop weg te doen na je laatste zin. Dat brengt je wel een hele hoop rust.

Je kunt natuurlijk het dagboek ook bewaren, je moet doen wat het beste voor je voelt.

Simpele opzet

Bekijk deze video om te zien dat het eigenlijk een simpel dagboek is. Je krijgt een vraag en hebt een pagina beschikbaar om al je gedachten uit te werken.

Dan is alles er ook uit. 😉

Wat iemand anders zei over burn after writing:

Het is een goed boek als jij je dingen die je meemaakt of mee hebt gemaakt dat in op te schrijven en als jij er echt klaar mee bent het boek weg te gooien of in de brand zetten als je klaar bent om opnieuw te beginnen

The 100 day journal

Dit dagboek gaat over het boeken van progressie. Voor mij is dat een belangrijk punt, want door progressie te boeken, krijg je een helikopterview waarmee je de gehele situatie overziet.

In het dagboek schrijf je daarom je doelen, affirmaties, wat je hebt bereikt en waarvoor je dankbaar bent op. Hiermee leg je in 100 dagen de basis voor je droomleven. Een mindset boek helpt je hierbij.

Wat iemand anders zei over:

Gekocht voor mijzelf. Het linnen straalt luxe en rust uit. Het concept is wetenschappelijk onderbouwd en ontzettend helder uitgelegd. Enorm inspirerend! Ik ben gelijk begonnen en begin en eindig de dag, nu op een positieve manier met deze journal. Ik kan en wil niet meer zonder. Aanrader!

Waarom ik hoop dat je een dagboek koopt

Het maakt mij niet uit welk dagboek je koopt, als je er maar een koopt. Want een dagboek kent verschillende voordelen die je helpen om negatieve momenten een plekje te geven, meer vreugde te voelen en te werken naar een betere toekomst.

Tot slot heb ik drie 3 video’s voor je:

Jochem

Hi, mijn naam is Jochem en ik wil jou helpen om jezelf persoonlijk te ontwikkelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *