De beste yogamat: deze twee mogelijkheden brengen je verder

De beste yogamat: deze twee mogelijkheden brengen je verder

De beste yogamat zorgt ervoor dat je makkelijker opstart, oefent en daardoor groeit als yogi. Een ideale aankoop dus. We laten twee verschillende artikelen zien waardoor je eenvoudig een keuze maakt. Want we willen dat zoveel mogelijk mensen elke dag aan yoga doen, vanwege de schitterende resultaten.

Waarom twee verschillende artikelen?

Je bent waarschijnlijk aan het twijfelen tussen meerdere producten. Daardoor zochten we naar twee opties die uiteenlopen, maar anderzijds je wel meteen duidelijkheid verschaffen, doordat je een beslissing neemt door te zeggen: dat product past ideaal bij mij en daardoor heb ik mijn beste yogamat gevonden.

Nummer 1: Yoga Mat Sportmat Fitnessmat Antislip Duurzaam Paars – Met 12 online Yoga lessen en 3 Positieve E-books

We noemen deze yogamat de meest herkenbare. Dat komt door de gelijkenis met vele andere yogamatten door het materiaal, de kleuren en opzet. Toch is er een verschil en dat is de manier waarop eerdere klanten hiermee omgaan.

Je schaft dus een item aan dat niet alleen een aankoop is. Nee, je ontvangt een pakket aan kansen dankzij de online lessen en duurzaamheid aspect.

We vertellen je over ieder detail.

Duurzaamheid

Voor ons betekent duurzaamheid eens een item bestellen en er nog jarenlang plezier van hebben. Dus niet om de zoveel tijd je weer verdiepen in de beste yogamat, maar gewoon een aantal jaar je skills uitbreiden dankzij de rust die je krijgt door niet meer bezig te hoeven zijn met de vraag: wat zal ik straks weer moeten kopen?

Bovendien geeft deze langetermijninvestering je meer plezier, aangezien je de yogamat gebruikt als een tweede huis om bijvoorbeeld nieuwe oefeningen op te proberen. Kortom: je raakt vertrouwd met deze ondergrond en vanuit daar kun je heel mooi groeien. 

via GIPHY

Aanbevolen door professionals

Dit is voor ons een belangrijk punt, omdat de kenners het kunnen weten. Ze staan namelijk dagelijks op de mat en kennen daardoor de eisen voor de beste yogamat.

Laten we eens een bekende Yoga YouTuber erbij halen: Yoga met Milou.

Ze zit op een soortgelijke mat en voldoet daarmee aan het feit dat professionals dit product aanprijzen.

Dat blijkt uit:

 • De resultaten die ze boeken. Ze vallen immers niet om, maar boeken constant progressie
 • Ze krijgen geen huidklachten, hier komen we straks op terug
 • Geen nieuwe aankoop te hoeven verrichten vanwege de goede kwaliteit

Ze zijn er dus blij mee. En dat zegt veel. Ze behoren tot het hoogste niveau en moeten daardoor de perfecte benodigdheden hebben.

Extra groot formaat

Bekijk eens de onderstaande video:

Wat valt je op? Precies. Adriene benut de gehele oppervlakte om te trainen. Daarbij zit ook een nadeel, want ze kan zo met een beweging op de vloer staan en daarmee te weinig bewegingsruimte overhoudt.

Daar heb je met dit model geen last van, het is immers een groot formaat waarmee je eenvoudig schakelt naar een nieuwe houding zonder de vloer te gebruiken als verlengstuk van de yogamat. Zo glijd je nooit uit. Bovendien betekent het grotere formaat niet dat het moeilijker is om het voorwerp te dragen naar bijvoorbeeld een yogales: je ontvangt een gepaste een schoudertas.

Het ontwerp

Je wilt natuurlijk een product bestellen dat jou perfect ondersteunt zodat je je kan richten op het oefenen. De makers dachten hierover na en gebruikten grip, design en antislip als elementen om het ideale ontwerp samen te stellen. Want met deze factoren verschuift de yogamat nooit, krijg je inspiratie door de chakra die in het midden is getekend. (Een chakra geeft je energie) en behoud je constant je evenwicht. Vooral het laatste is belangrijk als je zonder stoppen yogasessies wilt bijwonen, want als je steeds valt, geef je de moed eerder op. Terwijl de mensen die volhouden erachter komen welke positieve effecten yoga kent.

Hoe moet jouw yogamat eruit zien?
Hoe moet jouw yogamat eruit zien?

Onderhoud

De meeste producten kennen een verloop waarmee de kwaliteit achteruitgaat, delen loslaten en je je bezeert aan een punt. Daardoor gooi je de verouderde aanwinst weer weg, doordat er weinig eer aan te behalen valt. Dit type is anders. De kwaliteit is immers ontzettend hoog waardoor je niks merkt van slijtage of wondjes op je huid, de materialen zijn namelijk gecreëerd met huidvriendelijkheid als uitgangspunt, zo kun je nog jaren door oefenen zonder te stoppen om je af te vragen waarom je ergens pijn hebt.

Lessen

Het leuke aan deze producent is dat hij je niet alleen voorziet van een bestelling maar ook van verdere scholing in de vorm van een app en e-books. De app is een online plek waar je oefent, nieuwe kennis opdoet en aan jezelf werkt door uit je comfortzone te stappen. Dat is een gratis cadeau van je yogadocent: je kennis laten maken met situaties waar je voorheen liever met een boog omheen ging.

De e-books zijn bedoeld om je te inspireren met tips, opdrachten en kennis. Zo leer je alles over deze hobby die je veel gaat brengen op zowel fysiek als mentaal vlak.

Meteen beginnen

Een unieke toevoeging, want nadat je hebt afgerekend, krijg je een mail met daarin een link om je aan te melden voor de app. Hiermee hoef je niet zelf meer te zoeken naar een manier om lessen bij te wonen in een fysieke yogaschool of op een online platform. Het antwoord ligt immers al voor je.

De lessen zijn beschikbaar op een app, dus je kunt gewoon je smartphone gebruiken om te luisteren naar de informatie en daarna van start te gaan.

Wanneer begin je met yoga?
Wanneer begin je met yoga?

Kleuren en ondergronden

De makers is bovendien geen standaard fabrikant die artikelen aan de lopend band uitgeeft. Daartegen telt iedere productgroep speciale kenmerken:

 • Zwart
 • Turquoise
 • Roze
 • Kurk
 • Lichtblauw
 • Bruin
 • Bordeaux
 • Grijs
 • Zand

Deze kleuren bestaan uit meerdere materialen: rubber, standaard en zand. Als je het lastig vindt om hierin een keuze te maken, raden we je aan om te kiezen voor standaard, je raakt daar makkelijker aangewend dan bijvoorbeeld rubber. Je stond al op zulke matten tijdens de gymles vroeger. Vond je zulke matten niks vroeger? Dan past rubber beter bij je omdat het fijn materiaal is.

Review

Op Bol.com zagen we nog nooit zoveel goede recensies.

We laten er eentje zien:

Ben eigenaar van 2 yoga studio’s en was vergeten mijn eigen yogamat mee te nemen op vakantie. Gelukkig kon ik via bol.com een yogamat bestellen en laten bezorgen op mijn vakantie adres. Omdat ik geen om de natuur geen maar ook een kwaliteitsmat wil (en in dit geval voor een redelijke prijs omdat ik thuis meerdere goede matten heb en nu op vakantie ben) heb ik gekozen voor een kurk mat (nog nooit ervaren). In 1 woord: fantastisch! Geen slippen, dik en soepel genoeg. Hier word ik blij van❤️

Recensie

Deze recensie zegt genoeg toch?

Gaan we verder met de tweede keuze

Yin Yoga mat Wol extra dik inclusief draagtas – 75 x 200cm extra breed en lang

De tweede mogelijk is er een van wol. Een behoorlijk verschil dus met het andere product.

We hoeven volgens mij niet uit te leggen waarom. 😉

De andere yogamat kan echter wat koud aanvoelen waardoor je niet helemaal comfortabel bezig bent. En dan is dit item een betere optie, dat komt door deze redenen.

Fijnere ondergrond

Iedereen kent het gevoel wel van een schapenvachtje op de bank. Heerlijk fijn. En verbeeld je eens dat je onder zoiets ligt terwijl je een yogaoefening doet. Dat is toch heerlijk?

Dit is dus voor ons de reden om deze yogamat als tweede optie op te schrijven.

Betere kwaliteit

Eerlijk is eerlijk. Deze yogamat telt een hogere kwaliteit dan de andere puur als je let op het materiaal. Want de stof helpt je om betere prestaties te leveren in plaats van verzuring te voelen.

Ook deze yogamat kreeg lovende recensies zoals deze:

Wat een weldaad! Is zacht en houd je warm. Goede kwaliteit en breed genoeg ook. Dat je niet het gevoel hebt dat je armen naast de mat rollen en je echt ontspannen op je rug ligt. Komt met een stevige en stijlvolle tas.

Klantrecensie

Wat is de beste yogamat volgens jullie?

We snappen als je nu niet zo goed weet voor welk van de twee je moet kiezen. Daarom raden we je aan om de eerste yogamat die we bespraken te bestellen, want daarmee start je perfect en bouw je aan een ritme door de app onder andere.

Ben je een liefhebber van comfort? Dan is de yogamat met dikke wol jouw ideale optie.

Voor welke heb je gekozen?

Verder lezen?

Over Ons

Over Ons

We willen onszelf iedere dag ontwikkelen. Daarom schrijven we over de mogelijkheden, zodat je vandaag groeit

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *