Deze boeken over de groei mindset kun je kopen

de banner voor de blog groei mindset boeken

Je leert (nog) meer over de groei mindset als je er een boek over leest. Je hebt daarvoor keuze uit deze boeken.

Waarom is het goed om boeken over de groei mindset te lezen?

Een groei mindset ontwikkelen is hetzelfde als sterkere spieren kweken: je moet er continu aandacht aan besteden om progressie te zien. Natuurlijk kun je ook een mindset training volgen, mindset kaarten erbij pakken of naar een podcast luisteren. Maar een groei mindset boek lezen is beste optie, omdat je leert over de definitie, de voor en nadelen en hoe je een groei mindset stap voor stap ontwikkelt. Kortom, de beste informatiebron, die ook nog een inspirerend werkt.

Waar moet ik opletten als ik een boek over de groei mindset koop?

Dat het boek perfect aansluit bij je wensen. De boeken waar je straks over leest, zijn allemaal verschillend: de een is geschreven op een wetenschappelijke basis en de ander meer op persoonlijke ervaringen. Deze vijf boeken spreken verschillende soorten mensen aan. En dat is ook goed, want we zijn allemaal anders. Ik heb een doel: dat je een boek over de groei mindset leest.

Dit zijn de boeken over de groei mindset:

  • Groei mindset 
  • Mindset 
  • Master your mindset 
  • Groeimindset, is dat wel iets voor mij?
  • Werkboek groeimindset 

groei mindset 

Dit boek is geschreven door sportpsychologen. En als iemand moet weten wat de potentie van een groei mindset is, zijn het wel sportpsychologen. In de topsport kom je namelijk steeds de punten tegen die voeding geven voor een vaste of groei mindset. Het beste voorbeeld daarvoor zijn tegenslagen. Je kunt na een tegenslag denken; ik kan dit niet, of je blijft zoeken naar manieren om je doel wel te bereiken. In de topsport is er geen weg om te stoppen. Je moet door. Dat kunnen we leren van topsporters.

Wat leer ik van dit boek?

Je leert in drie delen om te denken in de termen van de groei mindset. Deel 1 gaat over het begrijpen: hoe kun je overtuigingen veranderen, wat is de kracht van je omgeving en de formule voor talent.

Het tweede deel gaat over herkennen: zijn doelen om te verbeteren of om je punt te maken, zie je een uitdagingen als een kans of bedreiging, geef je op bij een tegenslag of zet je door, is inzet  onnodig of noodzakelijk? 

In het derde deel ga je veranderen: je gaat geloven in neuroplasticiteit (dat je hersenen nog te vormen zijn) leerdoelen, in het proces, positieve zelfspraak en je ontwikkeling zichtbaar maken.

Leer meer over de auteur

Bart Heuvingh, een van de schrijver van groeimindset is ook werkzaam bij AZ. AZ is de club die de groei mindset heeft omarmt en daardoor voortdurend nieuwe ontwikkelingen op de kaart zet.

Hoe helpt dit boek mij om een groei mindset te krijgen?

Dit boek is puur gericht op de praktijk. Dat vind ik erg goed. Er zit ook theorie bij, maar in de basis train je al tijdens het lezen je mindset. Zo leer je denken als een topsporter.

Mindset 

De populariteit van de groei mindset komt voornamelijk door Carol Dweck, ze is de onderzoeker achter de groei mindset en schreef haar bevindingen op in het boek mindset. Wie van wetenschappelijke feiten houdt, kan zich helemaal uitleven met dit boek. Je leert immers door de wetenschap dat je talent niet vast staat, maar continu kan groeien.

Wat leer ik van dit boek?

Om de groei mindset in alle aspecten van je leven toe te passen. Het is niet zo dat je een groei mindset alleen moet ontwikkelen op de gebieden waarin je wilt groeien, zoals je werkleven.

Als je ook een groei mindset leert te kweken in onder andere je vriendschappen, worden je vriendschappen beter en leuker. Leer hier meer over dit boek.

Leer meer over de auteur 

Ik ben fan van Carol Dweck. Ze wordt regelmatig geïnterviewd. Ik heb al meerdere interviews met deze wetenschapper gezien. Het interview met Google Talks is een van de beste, omdat ze zo mooi vertelt over de kracht van deze mindset.

Het grappige is dat Google ook de groei mindset heeft toegevoegd aan de cultuur. Medewerkers mogen fouten maken. Daar leren ze van is de gedachte.

Master your mindset 

Dit boek is niet speciaal bedoeld om je groei mindset naar boven te laten komen. Het is bedoeld om je mindset te veranderen om je mooiste leven te leiden. Om je mooiste leven te leiden, moet je ook een groei mindset hebben. Want door een groei mindset ga je anders tegen het leven aankijken en zie je bijvoorbeeld kansen in plaats van bedreigingen. Dat is de eerste stap naar een ander leven.

Wat leer ik van dit boek?

Dat je nooit slachtoffer bent van de situatie, en dat je altijd kunt groeien. Dat komt door het leven van de schrijver, zijn persoonlijke verhaal en de opzet van het boek. 

De opzet van dit boek is bedoeld om te kijken naar je eigen leven en te reflecteren. Dat is moeilijk, omdat je niet wilt terug kijken naar dingen die moeilijk gingen, of steeds mislukten. 

We leren echter van Master Your Mindset dat alles in ons hoofd zit, dus ook de overtuigingen die ons sturen naar een bepaalde levensfase. Als je denkt dat je nooit een betere baan kunt krijgen, zul je ook nooit een betere baan krijgen. Maar als je denkt dat je wel een betere baan kunt krijgen als je hard werkt, teken je op een dag een nieuw contract. Master Your Mindset ruimt de belemmerende overtuigingen op om ruimte te maken voor de groei mindset.

Leer meer over de auteur 

Michael Pilarczyk kon bijna de NS publieksprijs winnen. Deze wedstrijd ging echter niet door vanwege fraude met stemmen. Dit is een teken dat dit boek goed wordt ontvangen en mensen helpt. Dit geldt ook voor jou.

Groeimindset, is dat wel iets voor mij?

Dit vragen veel mensen zich af. Een terechte vraag, want het is ook lastig om te bepalen of een groei mindset bij je past. Je denkt al je hele leven op een bepaalde manier, hoe kun je dat nog veranderen?

Je kunt je denkwijze altijd veranderen. Dit boek helpt je daarbij. Want je leert hoe het brein werkt (en dat je brein niet al is vastgeroest) hoe ons ego ons tegenwerkt, het proces het belangrijkste is, hoe alles te leren valt en hoe focus ons helpt om te groeien. Dit boek is een pleidooi voor de groei mindset, want de schrijver legt uit hoe deze mindset je helpt om je leven te veranderen. 

Als je nu nog twijfelt of de groei mindset iets voor jou is, moet je dit boek lezen.

Leer meer over de auteur 

Pieter van der Haak is voornamelijk bekend van zijn lessen over leiderschap. Leiderschap sluit perfect aan bij de groei mindset. Als je een groei mindset hebt, neem je verantwoordelijk over je eigen leven en verander je. 

Dit boek helpt je om verantwoordelijkheid te nemen over je eigen leven. Dat is ook mogelijk: je kunt alleen groeien als je bereid bent om verantwoordelijkheid te nemen.

Groei mindset werkboek 

Ik ben zelf een groot voorstander van werkboeken. Werkboeken brengen immers de praktijk en de theorie samen. Wat je niet leert in de bovenstaande boeken, namelijk het doen, leer je wel in dit werkboek.

Dit werkboek bestaat ook uit wetenschappelijke delen. Het werk is gebaseerd op de theorieën van Carol Dweck. Lees de twee boeken om maximaal te kunnen groeien. 

In dit werkboek kijk je naar wat je statische mindset voor je betekent, wat de voordelen van een groei mindset zijn, hoe je een statische mindset verruilt voor een groei mindset, hoe je om moet gaan met emoties en hoe een schema je helpt om een groei mindset te krijgen.

Het schema is belangrijk, omdat je niet in een keer een groei mindset hebt. Daar gaat een tijd overheen en je moet het trainen. Je hersenen zijn te trainen, maar je moet je hersenen wel constant oefenmateriaal geven om een nieuwe denkwijze vast te houden. 

Dat doe je met een werkboek.

Leer meer over de auteur 

In een interview met de BBC vertelt Elaine Elliott-Moskwa over de kracht van emoties, en dat emoties ons vaak in de weg zitten. In het verdere artikel legt de expert uit hoe je een groei mindset kunt toepassen op de werkvloer.

Lees alle boeken over de groei mindset 

Het liefst zou ik dit zeggen, maar dat is natuurlijk niet realistisch.

Wat ik wel kan zeggen, is dat het boek groeimindset het beste is. 

Je leert namelijk de belangrijkste tips omdat de schrijvers de groei mindset goed uiteen zetten. Zo leer je wat je moet leren om een groei mindset te krijgen.

De belangrijkste inzichten uit deze boeken 

  • falen betekent niet het einde 
  • Je kunt je mindset altijd veranderen 
  • Doorzettingsvermogen is het belangrijk
  • Hoe je tegen jezelf praat is het meest waardevol 
  • Je moet bezig blijven om een sterke mindset te krijgen 

Verder lezen over je mindset

Jochem

Hi, mijn naam is Jochem en ik wil jou helpen om jezelf persoonlijk te ontwikkelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *