De beste boeken om een groei mindset te ontwikkelen

De beste boeken om een groei mindset te ontwikkelen

Je bent geïnteresseerd in de groei mindset. Hierom juichen we, want het is een van de beste onderwerpen om je in te verdiepen. Om je te helpen, vertellen over de beste boeken om deze gewoontes vast te houden. 

Master Your Mindset – Leef je mooiste leven

We starten op school, behalen onze eindexamens, kiezen een vervolgstudie en daarna wacht de banenmarkt. Hierdoor hebben de meeste van ons de gewone paden bewandeld richting de toekomst, maar wat wil je echt in je leven? Michael Pilarczyk geeft je tijdens het lezen meer zelfinzicht om de vruchten te plukken in je eigen leven.

Drive

Gebruik de wijsheid van het stoïcisme om de groei mindset in je hoofd steeds bij te schaven. Mark Tuitert dook in de wereld van de oude stoïcijnen en schreef 10 lessen op. Hierdoor ga je anders om met tegenslagen, train je je karakter en geef je het leven een nieuwe definitie.

Think and Grow Rich

Ons levens veranderen razendsnel door de versnellende technologie, maar het grappige is dat de wetten voor succes een tijdloze waarde hebben. Dat blijkt uit het werk van Napoleon Hill. De auteur legt uit welke handelingen je helpen om de grootste doelen te bereiken. Bovendien eindigt ieder hoofdstuk met enkele oefeningen. Kortom je bezit een rijke mindset als je het boek dichtslaat.

Mindset – Verander je manier van denken om je doelen te behalen

De groei mindset kent ook een geestelijke moeder, namelijk Carol Dweck. Ze deed jarenlang onderzoek naar de reacties van mensen op verschillende situaties en stelde twee denkbeelden vast. Vervolgens Schreef Dweck een boek waarin ze uitlegt hoe je stap voor stap je denkgewoontes verandert en waarom sommige mensen altijd terugkomen bij de fixed mindset. De beste optie dus wanneer je alles wilt weten over de potentie van groeigedachten.

Rijke pa arme pa

Onze financiën, ze kunnen altijd groter worden. 😉

Hiervoor is anders kijken naar geld een vereiste. De weg daarnaartoe is vrij eenvoudig. Je hoeft namelijk je houding te wijzigen en de geldboom is begonnen met groeien. Waarom staat dit werk erbij? Denk je wellicht. Omdat het de geldkant is van de groei mindset en daardoor je ondersteunt om ook progressie te boeken op een volgend terrein.

De edele kunst van not giving a fuck

Je eigen koers varen, het is belangrijk, aangezien we na een moment van falen advies krijgen vanuit onze omgeving om ermee te stoppen bijvoorbeeld. Om dan je way of life te leiden, is moed nodig en dat brengt Mark Manson in je gedachtegang.

De ultieme overwinning – Leer denken als een winnaar

We kennen ze allemaal, mensen die de slachtofferrol constant invullen. Helaas levert zo’n houding niets op. Daarentegen brengt jezelf uitdragen als winnaar kansen, ontwikkeling en resultaten. De beste weg om te bewandelen dus bij wegsplitsing.

Je bent zoals je denkt

Onze gedachten bieden de wereld aan. Daardoor sla je een richting in en wanneer de denkwijze behouden blijft, vind je vanzelf een vaste plek in bijvoorbeeld het negatieve kamp. Dit patroon draai je eenvoudig om naar een positieve tegenpool.

We wensen je alvast veel plezier met je toekomstige aankoop

Tot een volgende keer op Groeifocus

Over Ons

Over Ons

We willen onszelf iedere dag ontwikkelen. Daarom schrijven we over de mogelijkheden, zodat je vandaag groeit

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *