Dit Zijn De Kenmerken Van De Groei Mindset

de banner voor de blog welke kenmerken hebbebn mensen met een groei mindset

Op het gebied van mindset kun je kiezen uit een vaste of een groei mindset. De groei mindset brengt mensen het verst. Wat voor kenmerken heeft deze groep mensen?

Ze zijn leergierig

Mensen met een groei mindset staan open om te leren. Ze houden niet vast aan een gedachte van zo moet het bijvoorbeeld.

Mensen met een groei mindset hebben ook een doel – en omdat doel te bereiken zijn ze leergierig, aangezien leergierigheid nieuwe ideeën brengt, motivatie geeft en ruimte biedt om te groeien. Want als je een vaste mindset hebt, zul je er niet voor openstaan om nieuwe dingen te leren.

En je moet nieuwe dingen leren om jezelf te kunnen ontwikkelen. Kijk maar eens naar je eerste en laatste rijles. Daar zit een wereld van verschil tussen.

via GIPHY

Ze werken onmeunig hard

Dan moet je er maar hard voor werken. We hebben ons laten vertellen dat dit vroeger de norm was. Tegenwoordig kan dit anders liggen. Maar hard werken is een natuurwet. Als je iets wilt bereiken, moet je bereid willen zijn om hard te werken. Anders wordt het niets en kom je niet verder.

Kijk maar eens naar iemand die iets bijzonders heeft bereikt – en vraag je af wat deze persoon ervoor heeft gedaan en moeten laten. Het antwoord is zowel inspirerend als simpel: keihard werken.

Dus als je een droom hebt, wees er dan niet vies van om iedere dag vroeg op te staan en te werken.

Succes lijkt in deze dagen een vanzelfsprekendheid, omdat we het heel veel zien op social media. Het is echter geen abctje.

Wees bereid om het werk te doen, dat anderen niet willen doen – en je ontwikkelt jezelf op een manier zoals anderen dat niet doen. We komen straks terug op de kracht van hard werken.

Ze nemen feedback serieus

Je kunt op twee manieren kijken naar feedback: je vindt het niets, doordat je wordt gewezen op je tekortkomingen, of je gebruikt het als richtingaanwijzers om beter te worden in je vak. Welke van de twee hebben mensen met een groei mindset denk je?

De laatste. Feedback is namelijk nuttig – je krijgt erdoor beter een beeld van wat er moet gebeuren om een doel te bereiken.

Daarna is het ook goed om de interne dialoog te veranderen. Zeg niet tegen jezelf: dit heb je verkeerd gedaan, maar hiervan heb je geleerd om het een volgende keer beter te doen.

Met deze instelling zul je immers het verste komen. Je zult nog regelmatig feedback krijgen in je (professionele) leven. Het is dan de truc om ervoor open te staan. Je leert ervan, je wordt erdoor beter en je groeit.

Je hoeft ook niet alles alleen te doen. Laat anderen met je meedenken. Uiteraard moet het wel op een respectvolle wijze gaan. Gelukkig mag je ook een advies in de wind slaan.

Het gaat erom dat je niet in een defensieve houding komt als je feedback krijgt. Er is altijd wel iets te leren.

Ze raken geïnspireerd door het succes van anderen

Stel een goede vriend van je bouwt een succesvol bedrijf op en verkoopt het voor miljoenen. Daarop kun je reageren op twee manieren: afgunstig en jaloers, of nieuwsgierig om te kijken naar wat je ervan kan leren.

Deze persoon heeft iets unieks neergezet. Daarvan valt vast iets van te leren. Je moet het wel willen zien. Dus kijk je vrolijk naar de gewoontes, levensstijl en vraag je naar wat deze persoon heeft gedaan om dit level te bereiken.

Door het te vragen aan deze persoon krijg je tips die je kunt gebruiken om zelf beter te worden. Deze lessen kun je meteen toepassen in je eigen leven.

Het is ook te bekrompen om jezelf helemaal in te graven – en te denken dat je niet blij mag zijn voor een ander, dat mag zeker. Sterker nog: als je blij voor een ander bent, zal een ander ook blij zijn voor jou.

Ze overwinnen obstakels

Het is niet zo dat mensen met een groei mindset staan te springen als een obstakel zich voordoet. Aan de andere kant raken ze er ook niet door gemotiveerd. Ze zien namelijk een obstakel als een kans om beter te worden. Ze moeten alleen nog een manier vinden om langs, overheen of onderdoor het obstakel te komen.

Deze houding zorgt voor succes. Ze gaven zich namelijk niet gewonnen bij een obstakel, maar ze werkten door en bleven erin geloven.

Geloven is belangrijk. Je moet een visie hebben waarvoor je steeds je bed uit wilt komen. Ook op dagen waarop je eigenlijk niet zoveel zin hebt. Dan moet je er toch uit om er iets van te maken.

Een obstakel is maar iets tijdelijks, geen definitief einde. Als je dat altijd in gedachten houdt, werk je altijd vol passie aan de volgende taak.

Ze voelen geen angst om te falen

Falen is beschamend, omdat je iets niet goed hebt gedaan. Je hoeft je nergens voor te schamen. Toch voelt het niet prettig om te falen. Succes zit lekkerder.

Helaas stuit je toch soms op een goed taalmoment. Zie het als een leermoment, niet als een baalmoment.

Leer ervan, doe het volgende keer anders en je zult sowieso een stap weer dichterbij zijn – en anders leer je ervan.

Ze hebben veel doorzettingsvermogen

Een logisch kenmerk van mensen met een groei mindset. Het is ook een van de belangrijkste kenmerken. Je kunt niet slagen zonder een goede tank aan doorzettingsvermogen op je rug.

Doorzettingsvermogen hoeft niet zwaar te zijn – je kunt doorzetten ook zien als een game – als je verder gaat, kom je op een hoger level – en wordt je beter. Of je ontwikkelt je meer.

Als je doorzettingsvermogen niets vindt, is de groei mindset niets voor jou.

Samengevat

De groei mindset wordt vertegenwoordigt door een groep die nooit opgeeft, meerdere keren op hun snuffelend gaat, een obstakel recht in de ogen aankijkt, juicht om het succes van anderen, luistert naar feedback, hard werkt en leergierig is.

Neem een van deze kenmerken over – en je progressie rolt vanzelf vooruit.

Jochem

Hi, mijn naam is Jochem en ik wil jou helpen om jezelf persoonlijk te ontwikkelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *