Hoe belangrijk is persoonlijke ontwikkeling?

de banner voor de blog hoe belangrijk is persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling is heel belangrijk, omdat je groeit als mens. En dit klinkt cliché, maar het is waar.

 Ik wil dit uitleggen aan de hand van de onderstaande illustratie.

Het voorbeeld van persoonlijke ontwikkeling. Bron: Unlocked Potentials,

Deze mevrouw ontwikkelt nieuwe ideeën waardoor ze sterker, creatiever, slimmer, bewuster en rustiger, etc wordt. Je kunt er verschillende titels aan ophangen. Waar het omgaat is dat persoonlijke ontwikkeling ervoor zorgt dat je een mooier mens wordt.

Dat willen we toch allemaal?

Bovendien mag je jouw persoonlijke ontwikkeling helemaal zelf invullen.

Ga op zoek naar de manieren die het beste bij je passen en mijn blogs helpen je daarbij.  Dit gebeurt er ook:

Je gaat groeien

Dit is de voornaamste reden waarom persoonlijke ontwikkeling belangrijk is. Je blijft niet stilstaan op een plek, maar gaat groeien.

Met andere woorden: je gaat je doelen bereiken. Als je een doel wilt bereiken moet je immers een gaan groeien.

Anders zou het geen doel zijn geweest. Persoonlijke ontwikkeling is dus een schop onder je kont en de taak voor jou om hard te werken.

Als je niet hard wilt werken ook prima. Je weet echter dan wel dat je je niet persoonlijk gaat ontwikkelen. Dat is toch wel de reden waarvoor je deze blog aan het lezen bent?

Je comfortzone verlaten

Dit is een spannende. het is wel een die nodig is. Persoonlijke ontwikkeling vindt namelijk plaats als je dingen doet die je eigenlijk spannend vind. Zoals spreken voor een groep, een boek publiceren of een eigen bedrijf starten.

Als je in je comfortzone blijft hangen, lukt het je niet om bijvoorbeeld je eigen bedrijf te starten. Je kan het lekker voor je uitschuiven. Daarom is het zo prettig om te starten met persoonlijke ontwikkeling. Je betreed de arena, en kan niet meer terug. Dit hoeft ook niet, dat is namelijk niet de kant waar je heen wilt.

Je leert nieuwe dingen

Dit is een gratis bonus van persoonlijke ontwikkeling. Als je namelijk hebt besloten om jezelf te gaan ontwikkelen, leer je nieuwe skills omdat je andere dingen doet.

Het leuke hiermee is dat je constant nieuwe dingen leert. Persoonlijke ontwikkeling duurt je hele leven lang. Het stopt niet.

Hoe eerder je begint met je persoonlijke ontwikkeling, hoe eerder je nieuwe dingen leert en verder komt in je eigen leven.

Persoonlijke ontwikkeling is een kettingreactie van positieve dingen die elkaar volgen. Daarom moet iedereen starten met persoonlijke ontwikkeling.

Kansen pakken

Iedereen wil kansen pakken, denk aan het krijgen van een betere baan. Maar als je een betere baan wilt hebben, moet je je persoonlijk ontwikkelen, oftewel nieuwe vaardigheden aanleren.

Want een betere baan vergt andere talenten van je dan je huidige baan. Je leest de vacaturetekst en denkt meteen hoe je je kan ontwikkelen om beter te worden. Als je namelijk beter word, ben je een uitrekende kandidaat om de baan te krijgen. Vervolgens ligt de wereld aan je voeten. 😊

Kansen verzilver je niet zomaar. Daarvoor moet je aan het werk gaan. Het proces daarnaartoe noemen we persoonlijke ontwikkeling.

Inspiratie

Als je je gaat verdiepen in persoonlijke ontwikkeling kom je zoveel inspiratie tegen. Dit helpt je om te beginnen. Het is namelijk inspiratie voor iedereen. Bekijk eens dit overzicht om te leren wat er allemaal mogelijk is.

Pak er een punt uit, en ga hiermee aan de slag. Je vind hiermee ook de motivatie om aan jezelf te werken.

Je mooiste leven leiden

Hiervoor zijn we geïnspireerd door Micheal Pilarczyk, die over dit onderwerp een prachtig boek schreef. Dit is persoonlijke ontwikkeling in essentie.

Je hebt geen drukte meer in je hoofd, maakt je niet meer druk om niet belangrijke zaken, en hebt gedag gezegd tegen de dingen die je tegenwerkte.

Je mooiste leven leven is een proces. Dit duurt natuurlijk even. Je kunt daarom beter maar snel starten met persoonlijke ontwikkeling.

Persoonlijke ontwikkeling is voor iedereen haalbaar

Je hebt geen grote talenten nodig om te kunnen starten met persoonlijke ontwikkeling. Je hebt maar een talent nodig, en dat is willen veranderen.

Als je wilt veranderen, ga je ook veranderen. En ben je je aan het persoonlijk ontwikkelen.

Als je wilt veranderen, lees dan verder.

Hoe kan ik beginnen?

Persoonlijke ontwikkeling kan soms vaag zijn. Het is immers ook geen routekaart die je kunt volgen. Je zelf de routekaart schrijven.

Dit doe je door jezelf een doel te stellen. Maak het concreet voor jezelf. Als je dat hebt gedaan is het tijd om een plan te maken om dit doel te gaan halen.

Je weet dat dan al bezig bent met persoonlijke ontwikkeling. Je kunt ook boeken lezen, cursussen volgen of een podcast luisteren. Hiermee kun je een passieve houding aannemen. Het is echter beter om te starten met een doel. Je bent namelijk dan actief en werkt aan iets dat je graag wilt.

Meer motivatie heb je niet nodig lijkt ons.

Samenvatting

Dankzij persoonlijke ontwikkeling groei je. Ik denk dat je daarvoor hier bent, start daarom nu met je eigen persoonlijke ontwikkeling.

Is persoonlijke ontwikkeling toegankelijk?

Ja, omdat er zoveel informatie beschikbaar is, denk aan YouTube, boeken en podcasts.

Hoe kan ik het maximale uit mijn persoonlijke ontwikkeling halen?

Door er dagelijks mee bezig te zijn. Je haalt dan door je consistentie prachtige resultaten.

Waar haal ik motivatie vandaan om te beginnen?

Door je de vraag te stellen of je wilt groeien of hetzelfde blijven? Je hoeft niet lang na te denken voor een antwoord. 😉

Andere kennisbank artikelen:

Jochem

Hi, mijn naam is Jochem en ik wil jou helpen om jezelf persoonlijk te ontwikkelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *