Hoe kan ik ervaring op doen als coach?

Een kind heeft een vr-bril op

Ik heb 3 tips voor je.

  1. Vraag of je mee mag lopen bij een andere coach. Dit is de beste manier om ervaring op te doen. Je bent dan namelijk actief op werkvloer en komt in aanraking met alle facetten van het coachingsvak.
  2. Biedt gratis je diensten aan. Als je nog een beginnende coach is het lastig om klanten te vinden. Biedt daarom eerst gratis je hulp aan. Je kan dan wel vragen of iemand een review wil schrijven die je kunt plaatsen op je website.
  3. Blijf groeien. Dit is de enige duurzame methode om ervaring op te doen. De kansen hiervoor zijn breed: een boek lezen, cursus volgen, podcast van een bekende coach luisteren. Het is dan geen praktische ervaring, het helpt je wel om een betere coach te worden.

Samenvatting

Ervaring opdoen als coach is een van de moeilijkste facetten – niemand kent je en je hebt nog niks bewezen. Gebruik de bovenstaande tips om toch ervaring op te doen en te groeien als coach.

Wat heb ik nodig om ervaring op te doen?

De moed om te vragen of je mag ergens mag meekijken, een lager bedrag te vragen of om vragen te stellen.

Is het belangrijk om ervaring op te doen?

Zeker in dit vak is ervaring belangrijk. Je kent deze wereld nog niet, door ervaring op te doen, leer je de wereld kennen en zul je je eerste inkomsten verdienen uiteindelijk.

Kan ik ook ervaring opdoen als ik nog helemaal geen ervaring heb?

Yes! Vergeet niet dat iedereen ergens begonnen is die nu een succesvolle coach is. Het doen is de sleutelzin.

Verder lezen?

Jochem

Hi, mijn naam is Jochem en ik wil jou helpen om jezelf persoonlijk te ontwikkelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *