Hoe kom je als coach aan klanten?

Twee mannen schudden elkaar de hand

Dit is een moeilijke. Nederland telt namelijk heel veel choaches, en in deze grote vijver moet je dan aan klanten zien te komen. Ik heb 3 tips waardoor je als coach ook klanten krijgt.

  • 1: word actief op social media: Instagram, YouTube, Twitter. Op social media kun je gemakkelijk een doelgroep bereiken. Zorg ervoor dat je in je posts nuttig bent. Dan willen mensen meer over je weten.
  • 2: kies een bewuste doelgroep: wat geldt voor iedere business, geldt ook voor jou als coach; als je er voor iedereen bent, ben je er voor niemand. Richt je daarom op een specifieke groep. Ze zullen daarom sneller bij je komen.
  • 3: coach eerst tegen een lager tarief: iedereen houdt van korting. Jij ook. Verlaag je tarieven om een klantenkring en naam op te bouwen.

Samenvatting

Het is niet makkelijk om snel aan klanten te komen. Mogelijk is het daarentegen wel. Een actieve houding is een vereiste.

Hoe moet ik potentiële klanten benaderen?

Wees behulpzaam in plaats van een harde verkoper. Mensen houden hiervan en willen vervolgens sneller coaching krijgen

Hoe snel krijg ik klanten?

Hiervoor is geen lineair tijdspad. Het is voor elke coach verschillend. De coaches die consistent klanten krijgen, hebben hiervoor doorgezet. Ontwikkel je doorzettingsvermogen. 😊

Moet ik op social media zitten?

Nee hoor. Kies voor een methode die voor jou werkt. Ik ken coaches die nooit iets doen aan online zichtbaarheid en toch veel klanten hebben.

Andere kennisbank artikelen:

Jochem

Hi, mijn naam is Jochem en ik wil jou helpen om jezelf persoonlijk te ontwikkelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *