Hoe ontstaat NLP gedrag?

de banner voor de blog hoe ontstaat nlp gedrag

NLP gedrag ontstaat niet zomaar. Je moet ervoor je best doen, en je verdiepen in NLP. Kortom: dit gedrag ontstaat geleidelijk. Maar het is wel beter dat NLP gedrag past bij je dagelijks leven. Het geeft je immers meer rust en geen frictie.

Het gewenste gedrag is er niet 1,2,3

Het is niet zo dat je een boek leest of een cursus volgt, en je ziet morgen al NLP gedrag in je leven. Je hebt namelijk nog bepaalde patronen waaraan je (onbewust) vasthoudt. Dit zorgt ervoor dat je nog niet helemaal NLP als het ware bent. Maar dit kan wel komen als je ervoor werkt en je best blijft doen.

Zo stimuleer je NLP gedrag in je leven

via GIPHY

Stimuleer kleine gewoontes

Gewoontes helpen je om te veranderen. Als je bijvoorbeeld wilt afvallen, helpt het om iedere dag te wandelen of hard te lopen, en niet gelijk een marathon rennen. Sommige mensen denken dat je meteen een marathon moet kunnen. Dan bereik je het gewenste gedrag nooit.

Bekijk in de onderstaande video welke gewoontes horen bij NLP gedrag.

Stel doelen voor jezelf

Wat wil je bereiken met NLP? Maak dat eerst helder voor jezelf. Als je meer rust in je hoofd wilt, is het belangrijk om daarvoor een plan te hebben. Zo word je rustiger in je hoofd en ga je op ten duur meer bereiken.

Stel dus een doel, en maak een plan om dat doel te bereiken. Werk iedere dag aan dit doel, geef niet op als het tegenzit en blijf groeien.

Dan zie je NLP gedrag ontstaan.

Ik vind dat je het beste kunt starten met een doel, en niet ‘zomaar’ met NLP. Zo komt het gewenste effect dichterbij en ben je op weg om prachtige doelen te behalen.

Houd een dagboek bij

Een dagboek bijhouden is een van de beste keuzes om te maken. Want in een dagboek reflecteer je en werk je aan je doelen. Plus, je beschrijft hoe je de doelen de volgende keer wel gaat halen. Een belangrijk zet.

Schrijf elke dag in je dagboek om er een gewoonte van te maken. Het hoeven niet grote zinnen te zijn. Als je maar reflecteert op je eigen handelen.

Je hoeft ook niet te schrijven op een bepaalde manier. Het belangrijkste is dat NLP steeds terugkomt in je woorden en zinnen.

Blijf je verdiepen in NLP

De beste manier om goed te worden in NLP is er alles over te leren. Lees boeken, volg cursussen en ga naar bijeenkomsten.

De kennis word je dan namelijk aangereikt waardoor je makkelijker de strategieën verwerkt in je leven.

Anders ben je de hele tijd aan het zoeken naar de beste manier om NLP toe te passen in je leven. En nu heb je gewoon een manier om met gemak je te gedragen als iemand die aan NLP doet.
Dit vereist wel een motivatie van jou. Je kunt je immers niet een beetje verdiepen in NLP. Wees gemotiveerd en je bent straks steeds meer aan het leren over deze methode.

Zoek gelijkgestemden op

Stel je wilt hardlopen, maar niemand in je omgeving hardloopt ook, of doet aan sport. Dan is de kans erg klein dat je het hardlopen volhoudt.

Dit wordt anders als je dagelijks contact hebt met andere hardlopers. Ze zullen je immers motiveren om grotere afstanden te rennen, betere schoenen te kopen en niet op te geven.

Zie je wat voor verschil dit is door alleen bepaalde mensen op te zoeken?

Wees je ervan bewust met wat voor mensen je praat over NLP. Je zult immers weerstand krijgen of tips om te groeien.

Dat laatste wil je. Zoek daarom de juiste mensen op en je hoeft minder hard te werken om je doelen te behalen. De gelijkgestemden helpen je steeds.

Heb geduld

Geduld is een van de belangrijkste gewoontes om te hebben. Resultaten komen namelijk niet zomaar.

Je moet eerst namelijk een bepaalde skill leren voordat je er goed in kan worden. Daarna is het zaak om je niet te laten ontmoedigen als het even tegenzit en groot te blijven dromen.

Met andere woorden: geduld is de beste vriend die je kunt hebben, geduld vertelt je immers wat er mogelijk is als je blijft leren en stapjes maakt, namelijk: het ideale NLP gedrag.

Begin vandaag

Waarom zou je wachten? 😉

Je moet ook vandaag beginnen, want je moet de gewoonte op te bouwen om elke dag aan NLP te doen.

Het is niet eenvoudig om deze gewoonte op te bouwen. Je zult genoeg terugvallen hebben en ermee willen opgeven. Dit wordt minder als je ervoor kiest om door te zetten. Je weet wat ervan je verwacht wordt.

En: je hoeft vandaag niet meteen grote dingen te doen, een klein iets is voldoende. Zoals de ervaringen van een ander over NLP lezen. Zo ontwikkel je de gewoonte om te denken als iemand die aan NLP doet.

Denk lange termijn

Het heeft niet zoveel zin om alleen te kijken naar wat er morgen kan gebeuren of volgende week. Je moet immers deze vaardigheid nog leren. Daar gaat tijd overheen.

Het heeft daarentegen wel zin om te kijken naar wat er kan gebeuren over bijvoorbeeld 3 maanden.

In deze 3 maanden ben je namelijk enorm gegroeid en dus beter geworden in NLP.

Als je vervolgens 6 maanden vooruit denkt, ben je nog beter geworden.

Je moet alleen er vrede meehebben dat je op het begin nog niet zo goed bent. Dit is ook niet belangrijk, gezien de lange termijn.

een lange weg met twee rijen bomen

Gedraag je als iemand die aan NLP doet

Je kunt het beste NLP gedrag ontwikkelen door je als iemand te gedragen die goed is in NLP.

Deze persoon gedraagt zich op een manier waarnaar je wilt toewerken.

Gedraag je als deze persoon.

Kijk wat hij doet. Welke handelingen hij verricht. Hoe hij een dagboek bijhoudt, doelen stelt en zich verdiept in NLP.

Als je dat ook doet, behaal je vervolgens dezelfde resultaten en is het NLP gedrag een blijvertje geworden.

Bekijk eens deze video.

Deze man is elke dag bezig met NLP. Denk een beetje als hij en je denkwijze gaat hard veranderen.

Jochem

Hi, mijn naam is Jochem en ik wil jou helpen om jezelf persoonlijk te ontwikkelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *