Hoe vaak moet je het stoïcisme oefenen?

de banner voor de blog hoe vaak moet je het stoïcisme oefenen?

Het liefst zo vaak mogelijk – elke dag. Je ontwikkelt een gewoonte waardoor je het stoïcisme blijft oefenen, dat is erg goed.

Je kunt meteen oefenen door oefeningen te doen: boeken lezen of een video kijken. Kortom: mogelijkheden genoeg om iedere dag meer een stoïcijn te worden. De beste oefeningen vind je in deze video.

Oefenen is de manier om ergens heel goed in te worden.

via GIPHY

Want door te oefenen:

  • Leer je hoe het moet
  • Wat voor uitdagingen er zijn
  • Wat voor fouten je maakt
  • En hoe je beter kunt worden

Oefenen is dus de gouden methode. Alleen vinden de meeste mensen oefenen niet fijn. Ze willen namelijk meteen het kunnen. En dat gaat natuurlijk niet.

Bovendien: als je veel oefent, haal je steeds meer voordeel uit de principes van het stoïcisme, zoals je steeds minder ergeren als het weer in een keer omslaat.

via GIPHY

Zie de oefeningen voor het stoïcisme niet als een eenmalige actie, maar als een way of life. Dat hebben de mensen die een echte stoïcijn zijn gemeen.

Uiteraard mag je helemaal zelf bepalen hoe je het stoïcisme invult. Alleen hoort daar de zin oefenen, oefenen, oefenen bij.

Waarom is het belangrijk om het stoïcisme te beoefenen?

Het stoïcisme geeft je een beter beeld van de realiteit en helpt je om hiermee om te gaan. Lees hier meer over het waarom,

Wanneer kan ik het beste oefenen?

In de ochtend. De stoïcijnen waren een groot voorstander van de ochtend maximaal benutten. Wees er in de ochtend. Sta op om 5/6 uur en doe een oefening. Je bent de dag goed begonnen.

Zijn er erkende oefeningen?

Nee, wat je wel hebt, zijn verschillende oefeningen (op Google) die allemaal goed zijn. 

Andere kennisbankartikelen

Jochem

Hi, mijn naam is Jochem en ik wil jou helpen om jezelf persoonlijk te ontwikkelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *