Koud douchen schema: laat je helpen door dit e-book en regels

Een man schreeuwt in het water

Beginnen met koud douchen is moeilijk. Ik weet er alles van. Hierdoor raad ik je aan om het schema van dit e-book te volgen, zodat je het moeiteloos 5 minuten volhoudt door de begeleiding van experts.

Wat je gaat leren

Waarom een schema helpt bij het koud douchen, waar je een schema kan vinden en hoe hulp het nog makkelijker maakt.

Wat is het e-book?

Het e-book heet de Koud Douchen Challenge en is erop gericht om jou binnen 28 dagen te laten koud douchen. Ja, je leest het goed. De auteur heeft op basis van wetenschappelijke bronnen een methode ontwikkelt waarmee iedereen kan leren koud douchen. Dus: wil je starten met koud douchen door een bewezen opzet te volgen en verschillende gezondheidsvoordelen ervaren? Bestel dan dit e-book voor 19,00.

Waaruit bestaat het schema?

Uit een opbouw waardoor jij langzaam kan wennen aan een koude douche om vervolgens makkelijk er 5 minuten onder te staan.

Ik snap als je nu denkt: dit gaat mij nooit lukken. Begrijpelijk. Weet dan dat meer dan 300 mensen je succesvol voorgingen en nu dagelijks de vruchten plukken van deze beslissing.

Bovendien is het niet makkelijk om zonder hulp 5 minuten koud te douchen. Met een draai heb je een prettige temperatuur weer terug en geniet je in plaats van een schrikreactie door je lichaam te voelen.

via GIPHY

Stap voor stap

Zoals ik al zei: je stapt niet meteen eronder voor 5 minuten. Dat bouw je op. Daardoor laat je je lichaam wennen aan de koude stralen en wordt het langzaam normaal om de laagste temperatuur in te stellen.

Het mooiste voorbeeld hiervan is Kaj Gorgels die in een podcast met Wim Hof verteld dat hij nu zijn tanden poetst onder de koude douche.

En door de begeleiding in het e-book raak je steeds meer gewend aan de nieuwe setting. En als het even niet lukt, probeer je het gewoon opnieuw. Net zolang totdat het wel lukt.

Het e-book is niet gratis, ik denk dat dit goed is, omdat je dan jezelf pusht om je doel (het koude douchen) te bereiken.

Zie dit e-book als een investering om dit streven, waar je misschien al jaren aandacht nu werkelijkheid te laten worden.

Daarnaast heeft koud douchen ook meerdere voordelen die je verzilvert.

Je begint stap voor stap met koud douchen

Meer energie en minder moe

Een van de meest gehoorde voordelen. Je krijgt meer energie doordat de bloedcirculatie omhooggaat.

Dit kan iedereen beamen als ze onder een koude douche vandaan komen. Ook al denken de meesten tijdens het afdrogen; waarom doe ik dit?

Logisch. Je staat nog aan het begin, je moet doorgaan om er gewend aan te raken.

Beter immuunsysteem

Regelmatig ziek zijn is niet leuk.

Gelukkig kweek je een sterker immuunsysteem door koud te douchen. Want je stimuleert tijdens een koude sessie de witte bloedcellen, die de motor zijn voor een gezond immuunsysteem.

Daarnaast heeft stress ook invloed op je immuunsysteem, en laat een koude douche nou net een positieve invloed hebben op stress.

Ervaar je vaak stress? Stap dan onder de douche en verlicht de zwaarte van je zorgen. Er is ook een andere, grappige uitleg voor.

Afvallen

Dit is helemaal fantastisch, toch? 😉

Het koude water verhoogt de stofwisseling waardoor je gewicht kan verliezen om een gezonder lichaam op te bouwen.

Ook kan een koude douche helpen om sneller calorieën te verbranden. Voor velen kan dit een reden zijn om te investeren in een koude douche.

Ik zeg nu niet: je valt meteen af als je koud doucht. Ook dit gaat dan in stappen, maar het kan wel als je geduld hebt.

Mentale kracht

Laten we eerlijk zijn: er ligt een obstakel om te beginnen met koud douchen, anders had je een schema ook niet nodig.

Dit is niet lullig bedoeld. Ik begrijp je juist. Ik weet ook hoe een schema je kan helpen om te groeien en je mentale kracht te ontwikkelen, want als je een koude douche aankan, kun je alles aan. 💪🏻

Lagere energierekening en beter milieu

Door een lagere energierekening houdt je geld over voor bijvoorbeeld de boodschappen of een avondje uit.

Maar bovenal draag je door kouder te douchen bij aan een schoner milieu. Dit lijkt een cliché, maar je helpt de aarde, dieren en andere mensen door te kiezen voor een lagere temperatuur.

Bekijk de video hieronder om meer voordelen te leren kennen van koud douchen.

Consistentie

Consistentie is het belangrijkste middel om en doel te bereiken. Want je zet met consistentie de benodigde stappen om te groeien.

Als je de Koud Douchen Challenge aangaat, zullen de eerste dagen onwennig zijn, maar na een week ben je er al veel meer aan gewend. En na 28 dagen is het een automatisme geworden.

Dat klinkt misschien nu voor je als iets magisch en onhaalbaar, terwijl het echt kan als je iedere dag onder de douche stapt, langzaam de temperatuur omlaag draait en langer blijft staan onder de koude stralen.

 Honderden mensen gingen je voor, dus dan kan jij het ook.

Dit zijn enkele reacties op het e-book:

Meer Energie!

Ik heb meegedaan aan de Koud Douchen Challenge van 24Taste en ik kan het iedereen aanraden! Ik voel me nu zoveel energieker en mijn huid ziet er ook nog eens beter uit. Het was even wennen, maar dankzij het uitgebreide stappenplan in het E-book was het goed te doen..”

Gerard

Ik kan het ook!

Ik heb altijd veel last gehad van stress en slaapproblemen, maar sinds ik mee heb gedaan aan de Koud Douchen Challenge merk ik dat ik veel beter slaap en me ook overdag veel rustiger voel. Het koude douchen heeft echt een positief effect op mijn mentale gezondheid!”

Wilma Langebergh

Begin vandaag en maak het makkelijk dankzij de begeleiding

Beginnen met koud douchen is nog nooit zo eenvoudig geweest. Je bouwt met het schema en begeleiding de intensiteit op om uiteindelijk na 28 dagen koud douchen een eitje te vinden.

Bovendien bouw je het langzaam op waardoor je comfortabel wordt met de koude stralen.

Ik wens je alvast veel plezier.

Waar kan ik nog meer een schema krijgen?

Ik heb voor je gezocht en de resultaten vielen helaas tegen. Wel vond ik een challenge (wat ook een soort schema is) en een korte introductie. Maar het beste schema blijft toch het e-book.

Samenvatting

Wie wil starten met koud douchen, heeft een schema nodig. Anders is de intensiteit te veel voor je lichaam. Leer om het op te bouwen om te genieten van de koudste stand.

Hoelang duurt voordat ik volledig kan koud douchen?

Ga uit van een maand.

 Hoe vaak moet ik het schema volgen?

Het liefst iedere dag. Consistentie is belangrijk.

Wat als ik geen zin heb om onder de koude douche te staan?

Doe het toch – je voelt je er beter door.

Verder lezen?

Jochem

Hi, mijn naam is Jochem en ik wil jou helpen om jezelf persoonlijk te ontwikkelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *