Kun je beter aan mindfulness of meditatie doen?

de banner voor de blog kun je beter aan mindfulness of meditatie doen

Ik denk dat je beter aan mindfulness kunt doen. Zeker als je een beginner bent. Ik heb daarvoor vier redenen.  

Mindfulness is actief 

Bij meditatie neem je plaats op onder andere een kussen. Dit kan heel goed werken, maar als je ermee begint is het wennen en ongemakkelijk, terwijl je met mindfulness een wandeling kan maken of op een stoel gaan zitten in je tuin. 

Je haalt meer plezier uit mindfulness, aangezien het een praktische kant kent en je steeds nieuwe kansen ziet om op te pakken, zoals een mindful dagboek bijhouden.

Mindfulness leer je sneller 

Ook al kent mindfulness bepaalde technieken die je moet oefenen. Het is een stuk minder dan bij meditatie. Het kan natuurlijk zijn dat je super gemotiveerd bent, maar vaak zijn het mensen die zich oriënteren dat een stuk minder. Daardoor is het prettig als je meteen de kern weet om vervolgens beter te worden in mindfulness. 

Wat is het verschil?

Bij mindfulness is er een voorwaarde; je aandacht richten op het nu. Bij mediteren is dat anders: je moet een nieuwe houding voor een tijdje aannemen. Het is echter niet duidelijk voor hoelang dat is en wat je moet doen met negatieve gedachten. Het valt te leren uiteraard. Het is wel prettiger als het minder tijd kost.

Mindfulness kun je overal doen 

Stel je bent op je werk en je baas is alleen maar aan het mopperen. Je kunt vervolgens meegaan in deze negativiteit of je richten op iets anders om rustig te blijven. Dit zijn de taken die je nu doet. Want als je je meer focust op wat je nu doet (denk aan een verslag schrijven) laat je je niet meeslepen in de negatieve mindset van iemand anders.

Je kunt helaas niet op de grond gaan zitten en mediteren op je werk.

Je kunt mindfulness zelf leren 

Dit is een groot voordeel. Je kunt vandaag al beginnen met een boek lezen met tips voor beginners of je focussen op een punt. Als je hiermee verder gaat, word je vanzelf beter in mindfulness en ligt een mindful leven voor het oprapen. Lees hier meer over mindfulness zelf leren.

Wat spreekt je meer aan 

Tot slot is het belangrijk om dat te doen wat je meer aanspreekt en dat te gaan doen. Zo houd je het immers langer vol en krijg je een rustiger hoofd. 

Andere kennisbankartikelen

Jochem

Hi, mijn naam is Jochem en ik wil jou helpen om jezelf persoonlijk te ontwikkelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *