Master Your Mindset review: waarom je dit boek moet lezen

Master Your Mindset review: waarom je dit boek moet lezen

We trappen met de Master Your Mindset review door te zeggen: dit is echt fantastisch werk. Dat komt doordat de schrijver op een praktische manier uitlegt hoe jij je mooiste leven kan gaan leiden. We kregen tijdens het lezen verschillende inzichten en deze bespreken in de hoop je te inspireren.

Het verhaal achter onze Master Your Mindset review

Soms blijft een boek in je achterhoofd hangen, waardoor je op een gegeven moment zegt; oké, nu ga ik het boek lezen. Dit geldt waarschijnlijk ook voor jou. Hierop kunnen we een advies geven: schaf de gids van Michael Pilarczyk voor 21,95 bij Bol.com en omarm daarna de ongekende kansen.

De kansen ontstonden voor ons tijdens het opdoen van de volgende inzichten:

Ga je dromen achterna

We trappen af met een cliché. Toch zullen de meeste lezers nog niet hun droombestaan hebben omarmt. Jammer, aangezien er zoveel mogelijk is. Dat is wat ons betreft de belangrijkste les: alles is mogelijk, je moet alleen nog je houding veranderen. De auteur toont in de onderstaande video hoe je begint.

De weg komt vanzelf

Wellicht typte je in de zoekbalk van Google: Master Your Mindset review om meteen de blauwdruk te ontvangen om je leven te veranderen en geweldige resultaten te noteren. Voordat we de leerpunten verder overhandigen willen we je geruststellen, omdat de beste weg voor jou wel komt. Je bent al heel goed bezig door je in deze mogelijkheid te verdiepen. Na het eerste hoofdstuk verbeeld je al een nieuwe levensstijl waar aankomende hoofdstukken je in ondersteunen om continu te groeien. Kortom: pak wat te drinken en besef: mijn mooiste tijd ligt nog in het verschiet. Bovendien is geen boek effectiever instaat om je de goede kant op te sturen. Anders gezegd: je bent al bij het ideale startpunt.

Een quote uit het boek Master Your Mindset
Een quote uit het boek Master Your Mindset

Yoga, mindfulness en mediteren zijn de opkomende vastigheden

Wellucht zeg je nu tegen jezelf: een yogamat, mindful denken en mediteren zijn echt niet aan me besteedt. Een begrijpelijke gedachte, de schrijver dacht er eerst eveneens zo ver. Maar beschrijft hoe deze activiteiten hem dagelijks helpen om succesvoller te worden.

Bovendien lanceerde hij een app waarin je luistert naar diverse sessies over uiteenlopende onderwerpen. En ja, we durven te stellen dat je na het hoofdstuk over deze trainingen zelf ermee aan de slag gaat. Zet je het dan wel even in de reacties hieronder? Zouden we leuk vinden. 😉

Je kleurt je eigen perceptie in

Je wordt uiteindelijk wat je denkt.

Het mooiste voorbeeld hiervan is Michael Jordan, de grootste basketballer aller tijden. Jordan werd echter meerdere malen geweigerd voor het schoolteam. Een indicatie voor de meesten van ons om er mee te stoppen en nooit meer te staren richting een basket. Jordan dacht juist vaker aan de grootste competitie ter wereld om op een dag daar te acteren en het publiek te verbazen. Het gave is dat we een kijkje kregen in zijn opstelling door de serie The Last Dance. Zet de serie op je bucketlist, aangezien het een ongekende inspiratiebron is.

Creativiteit is oneindig

De meeste mensen vinden hun creativiteit niet. Er zijn meer onbezongen genieën die niet eens weten dat ze groot talent hebben.

Truman Capote

Jij bezit eveneens een groot talent. En creativiteit is de ondersteuner om je talent maximaal te benutten. Creativiteit opent deuren die eerst dicht blijven en bovendien is creativiteit geen magische gave de Einsteins, Picasso’s en Kings alleen kenmerken. Nee jij kunt er eveneens nu op beroepen. Met creativiteit stel je je leven voor in de mooiste situaties. Dus volg de denkbeelden die fantaseren over je droombestaan.

Je omgeving is onbelangrijk  

To avoid criticism, say nothing, do nothing, be nothing.

Aristotle

De Griekse filosoof zag het goed: begeef je je op een opvallend pad is een kritisch geluid een logisch vervolg. Mensen leveren eenmaal sneller kritiek op andermans daden dan op hun eigen werk. Kritiek doet wat met ons, we voelen geen steun en hierdoor zet meerderheid daarom een stap weer op de traditionele pad, vanwege de veiligheid en de support. Je behoort dan immers weer tot de groep en dat vindt de mores toch wel heel fijn. Daarentegen moet je niets van anderen aantrekken, ze dragen geen verantwoordelijkheid voor je dromen, dus negeer de negatieve meningen.

Persoonlijke waarden

Door jezelf beter te leren kennen, voel je altijd een energiebron om kracht uit te putten. Je persoonlijke waarden zijn geheugensteuntjes om je de positiviteit te laten stromen. Een overzicht met voorbeelden:

  • Dankbaarheid
  • Voldoening
  • Eigen waarde
  • Gelukkig zijn
  • Gezondheid

Dankzij de persoonlijke waarden richt je je op een aspect dat aandacht behoeft. Stel, de ongelukkigheid is de dominante factor in je belevingswereld, dan is je gevoelens noteren in een dagboek een slim idee om een gelukkig gevoel ervoor in de plaats te krijgen

Persoonlijke reglementen

Dankzij persoonlijke reglementen breng je meer wijsheid in je opvattingen. Een voorbeeld daarvan is:

Ik laat mijn geluksgevoel niet zomaar afnemen door omstandigheden, tegenslagen of kritiek van anderen.

De stoïcijnen noemen deze houding Amor Fati, je lot liefhebben en er sterkte uit putten om jezelf te ontwikkelen.

Pak een papier erbij en een pen en schrijf alvast op hoe een aspect van zowel je persoonlijke waarden als reglement eruitziet. Hiermee leef je al een beetje in de richting van je dromen en zullen de hoofdstukken dienen als een raket. Met andere woorden: je lanceert je ontwikkeling na een schrijfsessie.

via GIPHY

Geluk is een keuze

We blijven bij het uitgangspunt van de Master Your Mindset review: je denkwijze wijzigen. En kiezen voor geluk is jezelf voorbereiden op een aankomende way of life.

De treffendste illustratie daarvan is een baan waar je elke dag met grote tegenzin naartoe fietst.

Je zou dit als een momentopname kunnen zien en daarbij zeggen: ik kan mezelf ontwikkelen en deze baan gebruiken om m’n discipline te versterken, terwijl je collega al concludeert: het eindpunt van mijn loopbaan is al bereikt. Snap je de twee verschillen tussen de opvattingen en waar jij over 3 jaar staat tegenover je collega. Kortom: geluk begint met kijken naar kansen.

Herken je besturingssysteem

 Iedereen beschikt over een besturingssysteem waaruit gewoontes rollen, zoals:

  • Op dezelfde tijd opstaan
  • Om 8 uur in de avond het journaal opzetten
  • Op oudejaarsdag een hopen op de loterijwinst

Ditzelfde geldt voor je denkpatronen, als alles negatief is, zijn je resultaten eveneens te leggen in een verliesgevende categorie. Marcus Aurelius zei:

Het leven van een mens is wat zijn gedachten ervan maken.

Maak daarom de gedachten die je verder brengen. Onthoud een aspect van de Master Your Mindset review: je bepaalt je denkstijl en de beste methode daarvoor train je tijdens het lezen.

Je overtuigingen zijn vervangbaar

Hoe vaak zei je al: dit kan ik niet?

Schrap deze zin nu uit je vocabulaire. Je kunt immers alles bereiken als je denkopvatting de juiste kant op redeneert.

Om dit te bewijzen, vragen we je om een toets of tentamen in je hoofd waarvoor je in de eerste ronde een onvoldoende op scoorde. Wat deed je toen daarna? Nooit meer het vak bijwonen? De leraar de schuldig geven? Nee. Je leerde de stof opnieuw en behaalde een prachtig cijfer, vanwege de overtuiging om een betere prestatie te leveren.

Een groei mindset is aan te nemen

We noemen de naam Carol Dweck, rinkelt er vervolgens een belletje bij je? Nee, jammer. Ze is namelijk de grondlegger van de groei mindset, het uitgangspunt waarvan je je hoogste potentie bereikt.

Lees ook: Voorbeelden van de groeimindset: de beste staan in dit boek

Je zou de groei mindset als volgt kunnen omschrijven: het vermogen om voorbij de struggle een optie waarnemen om te genieten van meer ontwikkeling.

Klik eens op deze video over de helden die later een bekendheid verwierven. Uniek zijn ze niet, alleen tot op het bot gemotiveerd. Over hoeveel motivatie beschik je?

Goed, nu ken je de belangrijkste inzichten van de Master Your Mindset review.

We sluiten af met de twaalstappenstrategie

De boekenmarkt kent inmiddels vele boeken om je mindset te verbeteren. Helaas lichten meerdere kenners alleen theoretische handreiking toe. Terwijl je aan de slag wilt om je mooiste leven in te luiden toch? 😉

De twaalfstappenstrategie helpt elke lezer om dromen om te vormen tot realiteit. Dus neem de afbeelding hieronder als punt om je grootste doel visualiseren.

De twaalfstappenstrategie uit het boek Master Your Mindset
De twaalfstappenstrategie uit het boek Master Your Mindset

Conclusie

Alsjeblieft, bestel dit boek, aangezien er geen beter alternatief bestaat om je mindset te verbeteren en jezelf een krachtige doelstelling aan te reiken waarmee het gemak een vastigheid blijkt, dankzij het aantrekken van betere resultaten.

We lazen het boek in een dag uit.

Dit ga je ook doen, omdat de inspiratie en motivatie je vanaf de eerste pagina vastgrijpt zoals bij de ruim 200.000 andere lezers. Oftewel de investering van 21,95 betaalt zich terug in tienvoud.

We wensen je alvast veel plezier in je mooiste bestaan.  

Verder lezen?

Over Ons

Over Ons

We willen onszelf iedere dag ontwikkelen. Daarom schrijven we over de mogelijkheden, zodat je vandaag groeit

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *