Mindfulness boeken top 10: breng meer rust in je hoofd

Mindfulness boeken top 10: breng meer rust in je hoofd

Inhoud

We stellen in deze blog een mindfulness boeken top 10 samen, waardoor je bouwt aan een mindful leven. Bovendien is het een divers overzicht, dus je vindt jouw ideale optie.

De kracht van het NU

Het verleden is opgeschreven en de toekomst nog onduidelijk. Hierdoor blijft er maar een tijd over waar je energie nuttig besteedt kan worden en dat is het nu. Je kunt hiermee bovendien meteen beginnen door naar een raam te lopen en te genieten van het uitzicht.

Als het je lukt om alleen in het heden te leven, zul je een gelukkig mens zijn.

Voor de volgende twee items uit de mindfulness boeken top bespreken we twee werken van Jelle Hermus, een succesvolle blogger die met zijn website maandelijks miljoenen bezoekers trekt. Neem daarom ook een kijkje op Sochicken, het platform waar een mindful leven tot stand komt.

Steeds leuker – Schrap de ellende en ontdek de korte route naar een leuker leven

Een leuker leven ligt voor het oprapen, je hoeft alleen nog enkele veranderingen door te voeren en je kijkt met een andere blik naar jouw leven. Dat betekent dat je je tijd anders gaat indelen, financiële tekorten omzet in overvloeden en je hart volgen. De auteur is hiermee de evenknie van dit citaat:

Life isn’t about finding yourself. Life is about creating yourself.

George Bernard Shaw

Daarnaast kent het leven ook mindere episodes, denk hierbij aan negatieve gedachten, minder leuke situaties meemaken en je leven voorzien van een glimlach in plaats van een baaldag.

Leven met wind mee – Minder drama in je leven, meer rust in je hoofd

Daarvoor is leven met de wind mee het perfecte hulpmiddel, omdat je zo je leven opnieuw inricht zonder grote veranderingen door te voeren, maar door alleen jezelf meer mogelijkheden te schenken.

Kortom: de beide boeken van Jelle Hermus vormen samen de perfecte combinatie om de essentie van mindfulness uit te vergroten.

Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt – Rust vinden in een drukke wereld

Als mindfulness nog onbekend voor je is, raden we aan om met dit boek te beginnen, omdat de schrijver ieder levensaspect behandelt. Bovendien betrekt hij als boeddhistische monnik zijn eigen leven erbij waardoor je op een praktische wijze leert. Daarbij inspireren de illustraties je om anders om je heen te kijken. Of leer de docent beter kennen:

De Wim Hof methode – Overstijg jezelf met The Ice Man

Jaja, we houden ervan om onszelf maar zeker anderen uit te dagen. The Ice Man is hiervoor de geschiktste mogelijkheid in een mindfulness boeken top 10.

Een koude douche of bad betreden zorgt ervoor dat al je focus zich richt op een punt: wat er gebeurt. Dat komt doordat het lichaam niet is gewend om met kou om te gaan en schrikt daardoor totdat het gewend is geraakt aan de nieuwe temperaturen. En dan geniet je zonder grenzen.

Wil je meer weten over Wim Hof? Check zijn YouTube kanaal.  

Je bent zoals je denkt – in verbinding met de bron

We zijn omdat we zo denken. De gedachtegang stuurt aan op een bepaalde richting. En daarbij horen een aantal verschillen:

  • Iemand die al een tijdje thuis zit met een uitkering en denkt dat iedereen tegen hem is, zal hierin gaan geloven en vervolgens een steeds negatievere houding aannemen.
  • De jonge ondernemer die droomt over een groot bedrijf waarmee hij de wereld veranderd, bereikt dit punt door iedere dag eraan te werken
  • De beginnende hardloper loopt eerst een afstand van 5 kilometer, maar weet dat een marathon de toekomstige halte is.

Met andere woorden: wees een optimist en je schept een realiteit met volop mogelijkheden.

Ikigai

Mindfulness loopt als een trein wanneer je iets doet waar je volledig achterstaat, je neemt dan plaats achter het bureau, pakt je gereedschap erbij en je vergeet de rest even.

We leven in een periode waar geld verdienen met je passie altijd kan, ja echt. Dus met je ikigai voldoe je aan elk onderdeel om een gelukkig bestaan te leiden en daarmee de rekeningen te betalen onder jouw eigen voorwaarden, zo spring je constant juichend uit bed vanwege jouw way of life.

Het 6 minuten dagboek – Een boek dat je leven zal veranderen

Helaas heb je niet door een deel uit de mindfulness boeken top 10 te bestellen een mindful leven. Daarentegen moet je de methodes continu herhalen om een automatisme te kweken. En daar helpt een dagboek perfect bij. Alleen is Het 6 minuten dagboek zo opgezet dat je constant nieuwe informatie opdoet over bijvoorbeeld een positieve affirmatie, een dag geweldig maken en wat de kracht is van dankbaarheid vlak voordat het middaguur aanbreekt. Verder oefen je dagelijks op effectieve denkbeelden waardoor de theorie en praktijk je ontwikkeling een boost geven.

Grip – Het geheim van slim werken

Telefoons, tablets, computers. Het is een kleine opsomming van afleidingen waaraan we blootstaan. Maar stel je voor dat we zouden terugkeren naar de jaren 90. Iedereen zag destijds niets in een telefoon, maar elk geïnterviewde zal er een meedragen vandaag de dag. Gelukkig beheer jezelf de instellingen. Zo word je nooit meer gestoord op ongelegen momenten. Rick Pastoor beschrijft hiervoor strategieën, zoals je meldingen uitzetten. Daardoor knalt je productiviteit vooruit.

Mindfulness werkboek – gelukkig en veerkrachtig leven in het nu

Het werkboek is opgesteld door een expert die mensen ondersteunt op verschillende vlakken. Je doet hiermee inzichten op waardoor je veerkrachtig leeft.

Verder lezen?

Over Ons

Over Ons

We willen onszelf iedere dag ontwikkelen. Daarom schrijven we over de mogelijkheden, zodat je vandaag groeit

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.