Mindfulness cursus: zo leer je om in het nu te leven

Mindfulness cursus: zo leer je om in het nu te leven

Een mindfulness cursus is de perfecte start naar een leven vol zelfbewustheid. En dat heeft weer een positieve impact op je leven. We vertellen je daarom over de kracht van mindfulness, welke training je in onze ogen zou moeten volgen en hoe je je leven verandert.

Wat is mindfulness?

Mindfulness is het vermogen om in het nu te leven. Hierdoor ben je niet meer bezig met wat er is gebeurd of nog komen gaat. Nee alleen wat er nu is. En dat geeft rust kunnen we je vertellen. Je leven ziet er daardoor veel overzichtelijker uit. Je hoeft je aandacht maar op een punt te richten.

Wat doet mindfulness voor me?

Rust. Je loopt immers niet meer achter elke emotie aan.

De onderstaande video is een perfect voorbeeld van mindfulness.

Je kent zo’n situatie ook waarin je het liefst al je emoties eruit wilt schreeuwen. Daarentegen pak je je rust en scan je je lichaam om jezelf te kalmeren. Dit gevoel wordt een blijvertje dankzij een mindfulness cursus. Je leert namelijk wat je moet doen om je aandacht te richten wat er nu plaatsvindt recht voor je neus.

Door mindfulness krijg je volledige rust in je leven

Ben je klaar om alles over de beste training te weten te komen?

Waarom we dit de beste mindfulness cursus is

Er bestaan vele mogelijkheden om mindfulness een centrale plek te geven in je leven. Voor ons is de belangrijkste voorwaarde dat je meteen kunt beginnen na een aanmelding. Dus niet te moeten wachten op een vervolgstap.

De cursus Mindfulness voor het Dagelijkse leven voor 47,00 is in onze ogen de enige optie waarmee je direct start. Bovendien zijn de lessen praktisch en toekomstgericht. Zo blijf je continu bezig. En hiermee hebben we ons doel bereikt.

Het verhaal achter de cursus Mindfulness voor het Dagelijkse leven

Rolf, de begeleider van deze training had zelf last van klachten die duiden op een burn-out: je uitgeblust voelen, hoofdpijn, moe zijn en slecht slapen. Mindfulness is op zulke klachten een effectief antwoord. Je verandert je gewoontes waardoor je je fitter gaat voelen en dan gaat de zon vanzelf weer in je leven schijnen. 😊

De cursus verandert je leven

Na deze periode ontdekte Rolf de kracht van mindfulness die ervoor zorgt dat spanning en stress verdwijnen en je meer kunt gaan genieten van je passies en kracht. Rolf had eerst een beeld van mindfulness dat jij misschien nu ook hebt: het is een beetje zweverig. Dit is helemaal niet zo. Mindfulness geeft je daarentegen totale vrijheid. Je richt je aandacht alleen op nuttige zaken.

Rolf verteld aan de hand van voorbeelden waarom het slim is om met mindfulness te beginnen. Daarbij vertellen we een paar feiten over deze cursus:

 • Is gevolgd door meer dan 4000 mensen
 • Rolf gas les aan grote bedrijven zoals Zalando
 • Deze mindfulness cursus is gebaseerd op de voordelen van mindfulness die wetenschappelijk bewezen zijn. Dit is een overzicht van de voordelen.

De mindfulness cursus kost 47,00 waarmee je levenslange toegang krijgt.

Voor wie is deze mindfulness cursus geschikt?

Je zou kunnen zeggen dat mensen die last hebben van stressklachten zich moeten aanmelden. Minddfulness wint echter aan populariteit. Hierdoor zeggen we: iedereen is geschikt om zich in te schrijven. In iemands leven is namelijk altijd wel een aspect waar hij graag aan wil werken. Mindfulness kan je daarbij helpen door met vrij eenvoudige oefeningen je leven makkelijker te maken.

 We leven daarnaast ook een tijdperk waar de stressklachten het hoogst zijn. Volgens de universiteit van Twente leidt 1/3 van de mensen aan psychische klachten op het werk. Verder heeft 60% van de medewerkers te maken met stress. En dit effect heeft stress op je brein.

Helaas ervaar je ook op sommige momenten stress. En door je minder te stressen, word je leven leuker en is meer ruimte voor leukere zaken.

Kortgezegd: een mindfulness cursus bestellen is een van de slimste investeringen die je kunt doen in jezelf.

Hoe ziet het lesprogramma eruit?

Het programma bestaat uit drie delen:

 • 8 weken lang iedere dag een mail
 • Video en audiobestanden
 • Een gratis bonusmodule: Mindfulness op het werk

We bespreken ieder deel

via GIPHY

8 weken lang iedere dag een mail

Plop en daar is een nieuwe mail met informatie om jezelf te ontwikkelen. In een mail zitten onder andere oefeningen en inspiratie om jezelf uit te dagen. Een oefening duurt maximaal 30 minuten waardoor je niet hoeft te schuiven in je agenda. De oefeningen hebben een simpele boodschap: leg je focus op niks anders dan op wat er nu gebeurt.

Daardoor kijk je om je heen en besef je hoe mooi het uitzicht is, dat je veel taken hebt weten af te ronden en dat er veel is om dankbaar voor te zijn. Daarnaast word je ook gecoacht om de kennis perfect toe te passen en kun je daarnaast vragen stellen.

Je creëert hiermee een ritme voor jezelf waarmee je stresslevel daalt. Je kent immers de technieken om een stress om te buigen in rust.

Let op: de basisoefeningen zijn niet overspoelt met informatie. Zo is alles behapbaar en snap je snel wat de bedoeling is.

Het krijgen van e-mails duurt 8 weken. Hierdoor bouw je aan een nieuwe gewoonte waarin je negatieve energie geen voorrang meer geeft. Je resultaten zullen je na dik twee maanden beseffen hoe sterk de kracht is van denken op een bepaalde manier.

Audio en videobestanden

Verder krijg je iedere week video en audiobestanden toegestuurd. Dit kan de ene week een bestand zijn waarbij je een actieve houding moet aannemen en de andere week kun je lekker gaan zitten om te luisteren naar de inspiratie. Daarbij kun je de bestanden bekijken op ieder apparaat. Zo gaan de lessen ook door in bijvoorbeeld de trein.

Door de video en audiobestanden sla je geen dag over en daarmee behaal je maximale prestaties doordat je continu kennis vergaard.

En de laatste module gaat over mindfulness op het werk.

De plaats waar de stressfactor groot aanwezig is. De deadlines, negatieve collega’s, onzekerheid en druk van een leidinggevende zijn daarvoor de meeste oorzaken.

Toch hoef je je niet te laten meeslepen door zulke emoties. Je kunt er altijd voor kiezen om anders te reageren blijkt uit de bevindingen van Viktor Frankl.

En als we de kracht hebben om anders te kijken naar een situatie kunnen we ons minder zorgen maken over een deadline, de inbreng van negatieve collega’s negeren, onzekerheid veranderen in zelfbewustheid en druk verminderen door een strakke planning te maken. Jij bepaalt dus hoe mindful of stressvol je je werk ervaart.

Je gaat mindfulness ook toepassen op je werk. Zo wordt elke werkdag een feestje.

Door de modules ga je dit ervaren

Minder stress

Oké dit is een inkoppertje. 😉

Toch is het wel een heerlijk gevoel. We kunnen dit het beste omschrijven als continu kijken naar de positieve punten in het leven.

En dat wil niet zeggen dat je geen oog meer hebt voor negativiteit. Je let alleen meer op de kansen dan op de eventuele bedreigingen.

Dit kunnen we het beste laten zien door het voorbeeld van een marathon: je kunt letten op afstand die nog voor je ligt of genieten van de route zelf. Zo is het met leven ook. Het is slechts een keuze die je maakt en je leert om de effectiefste keuzes te maken in een mindfulness cursus.

Betere beslissingen nemen

Wie de hele dag gestrest rondloopt, neemt niet de beste beslissingen. Hoe kun je dat doen als er steeds een stemmetje in je hoofd zegt dat het toch niet gaat lukken.  

Maar wat als dat stemmetje verdwijnt? Hoe denk je dan na over geldzaken, je voeding of sporten.

Veel beter.

Tijdens de lessen gun je jezelf meer vrijheid om je leven opnieuw in te richten en daarmee verdwijnen de moeilijkheden, vanwege de langere tijd om na te denken over een volgende stap.

Betere focus

Waarschijnlijk heb je nu een smartphone vast. Dat ding kun je beter vaker wegleggen. Het apparaat verkleint alleen maar je concentratievermogen.

Dat komt door:

 • De pop-ups
 • De tijdlijn van Instagram
 • Whatsapp gesprekken met vrienden

We kunnen zo nog wel even doorgaan.

Stel dat je je telefoon eens weglegt, dan krijg je er een zee aan concentratie bij dat ervoor zorgt dat je betere gesprekken voert, je meer afmaakt dan laat liggen en meer tijd overhoudt voor je hobby’s.

Mindfulness geeft je leven op verschillende vlakken een boost

Meer controle over je zenuwstelsel

Mindfulness kent ook meditatiedelen.

Hierin neem je een moment voor jezelf om tot rust te komen en je drukke zenuwstelsel geen nieuwe prikkels te laten ervaren.

En wanneer je de basis kent, kun je dit heel makkelijk toepassen tijdens het dagelijks leven. Je hoeft dan geen speciale positie aan te nemen, maar slechts een handeling uit te voeren.

Mediteren versnelt je rust. Daardoor loop je niet meer gespannen rond, maar pak je een rustmoment om jezelf te kalmeren. Zo voel je de kalmte opkomen.

Een veel gebruikte methode daarvoor zijn ademhalingsoefeningen.  

Meer geluk ervaren

Mindfulness betekent ook een situatie laten zoals hij is.

Je kunt je druk maken om heel veel dingen. Een kleine lijst:

 • Het weer
 • Een vlucht die je mist
 • Het huis dat je niet krijgt
 • Een vriend die jullie afspraak afzegt
 • De winkel die gesloten is

Je hebt alleen hierop geen controle. Dus waarom zou je je dan druk maken.

En dit is heel lastig op het begin.

Je moet hierin groeien door veel te oefenen.

Als je dat elke dag, 8 weken lang doet, word je meer gelukkiger. Je weet dan dat de meeste situaties buiten jouw controle liggen.

Jelle Hermus van Sochicken formuleert het prachtig

Meer creativiteit 

Creativiteit is onuitputtelijk. Hoe meer je het gebruikt, hoe meer je ervan krijgt.

Maya Angelou

Maya Angelou schetst een geweldig beeld van wat je te wachten staat na de cursus. We hebben het hier niet over schilderen of tekenen. Het is de creativiteit die een oplossing naar voren brengt. Het missen van je vlucht is daarvan een treffende illustratie. Je kunt immers wachten op de volgende, de stad in of ergens een workshop bijwonen.

Je laat je emoties niet meer beheersen door een moment. Hiermee komen we terug op het filmpje met de twee mannetjes in de auto.

Waarschijnlijk zit je ook met deze vragen. Daarom geven we er een kort en duidelijk antwoord op.

Wat kost een mindfulness cursus?

Normaal kost een mindfulness cursus enkele honderden euro’s. Alleen krijg je er dan ook materiaal bij wat in onze ogen onnodig is.

Jij wilt meteen beginnen. En dat doe je dankzij de Mindfulness cursus voor het Dagelijkse leven. Die bovendien het goedkoopst is met een prijs van 47,00.

Dat deze investering het dubbel en dwars waard is, laat de eerdere cursist Joep zien met zijn recensies.

Recensie over de Mindfulness cursus voor het Dagelijkse leven

De anderen reviews vertelden de volgende resultaten:

 • Ze kunnen beter naar hun zelf luisteren
 • Meer genieten van de kleine dingen
 • Niet meer leven op de automatische piloot leven
 • Niet elke emotie te hoeven volgen
 • Het een echte levensstijl is geworden
 • De oefeningen blijven doen na de cursus
 • Zich rustiger voelen
 • Een minder hectisch leven  

Wat doe je op een mindfulness cursus?

Je leert om mindful te leven. Hiervoor krijg je oefeningen om niet te denken aan het verleden of de toekomst maar om je volledige aandacht te richten op wat er zich nu afspeelt. En doordat je dit doet, voel je je stressniveau dalen. Zo word je gelukkiger en voel je je rustiger. Een gemiddelde cursus duurt 8 weken.

Begin vandaag

Tot slot zeggen:

Schaf de cursus Mindfulness voor het Dagelijkse leven.

Hiervoor hebben we een aantal renden:

 • Het is erg praktisch ingesteld
 • De recensies zijn lovend
 • Iedereen kan ermee beginnen
 • De cursus is ingericht met wetenschappelijke inzichten
 • Je kunt direct beginnen
 • Je krijgt je geld terug als het niet bevalt

Je kunt levenslang oefenen

Verder lezen?

Over Ons

Over Ons

We willen onszelf iedere dag ontwikkelen. Daarom schrijven we over de mogelijkheden, zodat je vandaag groeit

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *