Dit wordt er bedoeld met een mindset

Dit wordt er bedoeld met een mindset

Jochem

Wil jou helpen om je persoonlijke groei stimuleren, waardoor je een leuker leven gaat leiden.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik ook niet echt goed wist wat een mindset betekende toen ik me ging verdiepen in persoonlijke ontwikkeling. Gelukkig ben ik veel over dit fenomeen te weten gekomen zodat ik jou het kan uitleggen.

Een mindset is niet meer dan een reactie

We reageren allemaal verschillend. Hiermee bedoel ik voornamelijk de tegenslagen die we tegenkomen. De een zal dan immers opgeven en nooit meer denken aan het doel, terwijl de ander hard aan het werk gaat om een volgende poging wel te laten slagen.

Kortom: je mindset is je houding tegenover onverwachte situaties.

Hoe zou ik moeten reageren?

Daarvoor bestaat geen pasklaar antwoord. Iedereen is namelijk anders en handelt om een specifieke reden. Met andere woorden: het is niet slim om verder te rennen als je net je enkel hebt gebroken. Oké, dit is een wat extreem voorbeeld. Maar je snapt wat ik bedoel: het moet in je vermogen liggen om door te zetten.

Hoe kan ik leren om door te zetten?

Door een groei mindset aan te nemen. In de wetenschap zijn er namelijk twee soorten mindsets: de een noemen we een vaste mindset en de ander een groei mindset.

De verschillen zijn in het kort:

  • Iemand met een vaste mindset denkt bij tegenslagen: nu is het klaar. Ik kan beter stoppen.
  • En iemand met een groei mindset ziet tegenslagen als een kans om zich te ontwikkelen en beter te worden.

Je begrijpt nu ook dat het slimmer is om een groei mindset te ontwikkelen, omdat je dan meer gaat bereiken.  Dat blijkt uit deze video waarin een expert de kracht van grit (doorzettingsvermogen) uitlegt.

Daarnaast kun je nu al beginnen met het ontwikkelen van een groei mindset door een training te volgen of boeken te lezen.

Groet, Jochem

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *