De 18 beste mindset boeken met titels die je nog niet kende

De 18 beste mindset boeken met titels die je nog niet kende

Inhoud

We bespreken in deze blog de 18 mindset boeken die ons inspireren om anders te denken. Het zijn verschillende werken, waarmee je een ruime keuze hebt om je gedachtegang te voorzien van krachtige inzichten.

Wat betekenen de mindset boeken voor ons?

We nemen persoonlijke ontwikkeling serieus. Boeken zijn daarvoor de ideale brandstof, omdat experts hun kennis met je delen. Bovendien kosten weinig in verhouding tot de winst die eruit valt te halen, waardoor je bijvoorbeeld start met je dromen te realiseren. Kortom: dit overzicht verrijkt je leven. Bekijk daarom de 18 favoriete mindset boeken.

Het obstakel is de weg – Klassieke principes om van tegenslagen kansen te maken

We starten met de filosofie die onze blik op negatieve situaties van verslagen tot vastberadenheid. Ryan Holiday (een schrijver waarvan meerdere uitgaven de mindset boeken top 18 inkleuren) laat zien aan de hand van wereldberoemde voorbeelden hoe moeilijkheden je kunnen helpen om doelen te bereiken, door drie delen: perceptie, wil en discipline. Wanneer deze aspecten op het juiste spoor, zullen obstakels gelden als een brug naar hoogtepunten. Geen zin om iedere bladzijde te lezen? Dat begrijpen we, de samenvatting is een uitkomst:

Think and Grow Rich

Wanneer je de levenslessen die schrijver Napoleon Hill naliet aan ons blijkt hoe belangrijk het is om rond te lopen met een positieve mindset. In zijn bestseller belicht Hill dit standpunt aan de hand van karaktereigenschappen die noodzakelijk zijn om rijk te woorden.

We bespreken de twee belangrijkste:

  • Volharding

Je zoekt, zoekt en zoekt nog eens naar het punt waarover je dagelijks fantaseert. En beginnen is dan leuk, echter lukt weinigen om de finish te behalen, volharding is daarvoor de ondersteuner

  • Verbeeldingskracht

Verbeelden houdt niets meer in dan je eigen toekomst schetsen. Hiermee bereid je je al voor op toekomstige activiteiten, hiermee geef je evenzeer een boost aan je zelfvertrouwen.    

Dat gaat nooit lukken – Het verhaal van de medeoprichter en eerste CEO van NETFLIX

Dromen over bruisende ondernemingen is dagelijks kost voor ons. Maar zoals jij ook wellicht weet, is ondernemen een pittige sport waarin een enkeling uitblinkt. Marc Randolph beschrijft echter hoe een idee van dvd’s verhuren (ken je ze nog 😉) omslaat tot een toppositie tussen de giganten als Amazon en Disney. We vonden het prachtigste om te lezen hoe het concept zich doorontwikkelde tot de dienst van vandaag waarvan 220,70 miljoenen mensen een abonnement hebben. Een citaat van Confucius, een Chinese filosoof slaat daarop naadloos aan:

It does not matter how slowly you go as long as you do not stop.

Ganbatte

Onderdeel van een serie, waarvan Ikigai het bekendst is.

Toch is Ganbatte het belangrijkste deel. Je passie vinden is uiteraard prettig, je doet dan iets met overgave en je glimlach groeit er alleen maar door. Anderzijds maakt iedereen mindere tijden mee, denk hierbij aan het wegvallen van geliefdes, je baan verliezen en falen.

Het Japanse recept Ganbatte is hiervoor de oplossing. Een Japanner zegt niet tegen iemand veel plezier als hij vertrekt naar de eerste werkdag, maar Ganbatte. Dat staat voor: houd vol en geef niet op. Moeilijkheden zijn in Het land van de rijzende zon geen unicum namelijk, hierdoor kenmerkt de bevolking zich door veerkrachtigheid waar geduld bij hoort. Het schrijversduo tonen met verhalen hoe groot de rol is van Ganbatte om een doel te bereiken.

Kortom; een onderbelichte klassieker tussen de mindset boeken.

Waarvoor wil je meer Ganbatte gebruiken?
Waarvoor wil je meer Ganbatte gebruiken?

Ego is de vijand

Het ego blokkeert regelmatig de route om succes te bereiken.

Sta je op het punt om jezelf in te schrijven voor schilderlessen terwijl je vaststelt: ik kan al prachtig schilderen, waarom zou ik hierin scholing volgen?

De mogelijkheid om onbekende stijlen te leren, jezelf uit te dagen, potentiële opdrachtgevers te ontmoeten gaat zo aan je voorbij doordat je ego meer dacht te zijn dan het werkelijk is. Daarnaast is het vermogen wat erop je ligt te wachten door wel nieuwsgierig te zijn, te luisteren naar mensen die meer bekwamer zijn op een gebied, je groeit ongekend, dus verklein je vastgestelde eigenbelang en vergroot je leergierigheid, blijf een eeuwig een student en daarbij helpen mindset boeken uitstekend. 💪🏻

Bovendien is deze instelling overal op toepasbaar:

Shoe Dog

Waar we Nike tegenwoordig aanschouwen als het sportmerk ter wereld, maakte Adidas en Puma jarenlang de dienst uit. Wat overigens een fascinerend verhaal is.

Terug naar de Verenigde Staten waar een twintiger samen met een sportdocent hardloopschoenen verkoopt. Niets bijzonder zou je nu opmerken. Totdat de organisatie innovaties doet en daarmee de gehele industrie veranderd. Het bedrijf blinkt uit met hedendaagse spotjes om sporters te motiveren om hun dromen te verwezenlijken.

Shoe Dog is tevens een autobiografie die opent met een belofte over continu doorgaan, wat er ook gebeurt.

Het triggert jouw talent.

via GIPHY

Elementaire gewoontes – een makkelijke en bewezen manier om goede gewoontes te creëren en te breken met slechte gewoontes

We zijn wie zijn dankzij onze gewoontes.

Denk er maar eens over:

Waarschijnlijk zoek je naar mindset boek, vanwege een drang om sterkere denkbeelden aan te nemen en negatieve tegenspelers weg te stoppen.

Het grappige is: hiervoor hoef je geen nobelprijs te winnen, je draait gewoon een ander schema in elkaar zonder steeds te turen op beeldschermen, sporten in plaats van chillen, vaker vroeger opstaan dan uitslapen. Voer je soortgelijke taken uit, besef je meteen hoe eenvoudiger je dagen verlopen, want je hebt extra tijd over, voelt je fitter en rondt takenlijstjes moeiteloos af. Laat Elementaire gewoontes je daarin stimuleren.

De 48 wetten van de macht

Gedrag is wat een mens doet, niet wat hij denkt, voelt, of gelooft.

Emily Dickinson

Macht over jezelf is het allersterkste goed. De samenleving is een warrige, onduidelijke plek waarin iedereen zijn draait poogt te veroveren. Tel daarbij de kritieken van anderen, de onduidelijkheden voor jezelf en je loopt soms zonder macht door het leven. Robert Greene draait daarentegen de rollen. Zie de wetten als een leidraad en als startpunt wanneer vraagtekens je gedachtegang bepalen.

Je waarom

Soms moet je een video gewoon honderden keren afspelen. Dat gevoel besteeg ons door de verklaringen van Simon Sinek over waarom de een wel de voorpagina haalt en anderen niet.

De geschreven versie is jouw opstap naar meer, zonder meer te willen. Het zit immers al in je, je springt je bed ervoor uit, maakt lange dagen, bent haast geobsedeerd, maar dat maakt allemaal niets uit.

Jij en je waarom ontwerpen samen een schitterende combinatie waarvoor geen enkele externe motivatie nodig is. Zoals je genoot vroeger van tikkertje spelen of straks van heerlijke maaltijden. Het gaat vanzelf en daarmee vul je je agenda oneindig in.

Wat is jouw why?

 Everything Is Fcked A Book About Hope – Een boek over hoop

Geen fijne titel al de verdere insteek hoopvol is, toch straalt elke bladzijde hoop uit.

De kernboodschap is als volgt: een situatie na een verliespartij doet zich voor met twee hendels, de linker is er een met een bitterheid, jaloezie, de rechter loert voor de aanstaande wedstrijd om revanche te halen. Welk grijp je? En uiteraard zeg je: rechts. In rustige omstandigheden, voeren we allemaal zulke handelingen uit. De rust verlaat ons weer, dus train jezelf om constant de rust aan te staren, zonder kwaad te worden. Met andere woorden: hoop is onbegrensd.

Rijke pa arme pa – Wat de rijken hun kinderen leren over geld – dat de armen en de middenklasse niet doen!

Nee, we vragen geen ambities om de Quote 500 te betreden. Daarentegen is geld een permanente schakel in dit mindset boeken overzicht. Geld maakt niet gelukkig, het maakt het leven makkelijker. En door te weten hoe de rijken hun vermogen besteden, wijzig je je uitgeefpatroon en verwelkom je binnenkort winst nadat je er een klein bedrag investeerde, met rijkdom als gevolg.

Volg tevens een account dat uitspraken van Robert Kiyosaki verzamelt, zoals:

Master Your Mindset – leef je mooiste leven

Verlang je naar een praktische aanpak waaruit jouw denkbeelden geen grenzen meer kennen? Dan is Master Your Mindset een uitstekende beslissing. Michael Pilarczyk stippelt een route uit waarop je stapsgewijs richting je mooiste leven wandelt. Onderweg sta je stil bij de zaken die jouw bestaan schetsten en op welke wijze je een leeg fel pakt en een verse omgeving tekent. Met meer dan 150.000 tevreden lezers is Michael Pilarczyk erin geslaagd om duizenden ogen te openen en dat geldt evenzeer voor jou.

Zoals een mens denkt

Een klein boekje hoeft niet te betekenen dat het minder waard is vergelijken met de overige 17 kanonnen. James Allen schreef midden vorig eeuw, een indrukwekkend boek over het effect van gedachten op ons dagelijks leven en wat daardoor resultaten zijn, we nemen hiervoor aan dat het jouw wens is te excelleren op een bepaald vlak. Daarbij zijn de denkprocessen van belang, aangezien neerbuigende zelfpraat je naar beneden haalt en optimistische zinnen je omhoogtilt. Gek verschil he?

 Zoals een mens is het begin van positiviteit op elk moment, een tegenslag is vervolgens slechts een speldenprikje even de gemoederen passeert. Bovendien maak je zo beter kennis met jezelf. Jacko Meijaard sprak overigens een audiobook in.

Denk je eerder positief of negatief?
Denk je eerder positief of negatief?

Can’t Hurt Me – Master Your Mind and Defy the Odds

Maak kennis met David Goggins, hij speecht over eigen ervaringen en moedigt mensen de comfortzone te verlaten, intenser te leven, waarmee opties oppoppen.

Hiermee raken we een snaar met mindset boeken, het lijkt immers fantastisch: je interne dialoog aanpassen, ongekende prestaties neerzetten, zelfbedachte limieten doorbreken, een droom halen naar het heden.

Alleen rest er nog de vraag: ben je bereid om er knetterhard voor te werken, alsof alles er vanaf hangt? Antwoord je ja, bestel de levensbeschrijving, je motivatie giet je vervolgens in beton.

De zin van het bestaan

Viktor Frankl die concentratiekampen overleefde en daarmee een van de ergste hoofdstuk uit de menselijke geschiedenis doormaakte, liet een boodschap na in dit boek. We formuleren hem zelf, dus geen letterlijk citaat:

Wat er ook gebeurt, er is altijd hoop.

Frankl baseert de stelling op wat hij zag en concludeerde dat gevangenen met hoop over een rooskleurige toekomst mentaal fitter waren dan anderen zonder dezelfde instelling. Het is bijzonder hoe een uitgangspunt dicteert wat het verloop van iemands bestaan is. Hieruit blijkt dat jouw mindset ieder detail beïnvloedt.

In de stilte ligt het antwoord

Stilte in drukke tijden, ja een mogelijkheid. Best wel gek als alles aanstaat, geluid produceert en je afleidt. Stilte is urgenter dan ooit. Iedereen kan zo’n setting boetseren.

Hiervoor lichten we een illustratie over Winston Churchill.

De Britse premier schilderde in oorlogstijd prachtige kunstwerken. Hierdoor is de staatsman het symbool geworden van: excuses om niet te ontspannen kunnen de prullenbak in.

Verder brengt stilte verse plannen door te wandelen, je gevoelens te noteren in dagboeken, volledig je concentreren.

Vergeet de levensstijl waardoor je constant een onbekend project oppakt. De stilte leidt je tot zelfontplooiing.

Mindset

Aan elke stroming staat een ontdekker als geestelijk vader. In dit geval spreken we over de moeder, aangezien Carol Dweck deels verantwoordelijk is voor een toestroom aan publicaties. De markt is breder, de boeken rollen langs kassa’s, mensen praten over hun mindset. De Amerikaanse onderzoeker zocht waarom we mensen in twee kampen opdelen. Kamp 1 haat ongemakkelijkheden, omdat het een bewijs is van hun onvermogen en stopt daarna met de activiteit. Terwijl kamp 2 erom juicht en vervolgens doorspeurt naar groeimogelijkheden. In welk kamp vind je een plekje? Dweck legt het uit:

Socrates op sneakers – Filosofische gids voor het stellen van goede vragen

Tot slot een verzoek: voer inhoudelijker gesprekken. We prediken hiermee dat je gespreksvoering nu ondermaat, niettemin stuwen verbeterpunten je gesprekshouding naar een conversatie vol met passie. De wijze heer Socrates voert de boventoon, waarmee doorvragen de standaard is.

Je mindset is een optelsom van alle interacties met vrienden, familie, collega’s. Dus leer de interactie zo om te buigen dat na het laatste woord je vertrekt met leerwinst.

Ons advies

Loop de titels nog eens na en pik er een exemplaar uit waarover je vermoed: dit kan me ondersteunen om mijn progressie nog sterker aan te wakkeren.

Welke mindset boeken lijken jou het aantrekkelijkst? Laat het hieronder weten.

We wensen je alvast veel leesplezier!

Verder lezen?

Over Ons

Over Ons

We willen onszelf iedere dag ontwikkelen. Daarom schrijven we over de mogelijkheden, zodat je vandaag groeit

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.