Mindset Gesprekskaarten – Meer Durven

de banner voor de blog over mindset gesprekskaarten

Om de mindset van jezelf of iemand anders te verbeteren, kun je mindset gesprekskaarten gebruiken. Hierop staan tips en uitleg die je helpen om anders te gaan denken.

Hoe werken ze?

Op een mindset gesprekskaart staat een kleine tekst die je helpt om positiever tegen situaties aan te kijken.

Er staat bijvoorbeeld op dat je veel moet oefenen om beter ergens in te worden, en dat het niet erg is om fouten te maken.

Als je deze tekst leest, krijg je inspiratie om nieuwe dingen te gaan ondernemen. Daarbij word je ook uit je huidige gedachtegang gehaald. Je kijkt anders naar situaties. Zo ga je groeien.

De kaarten zijn opgedeeld in verschillende categorieën waardoor je op verschillende manieren leert om een andere mindset te denken.

Nog meer handige informatie:

  • Er zit een uitleg bij
  • Je leert hoe je helpende gedachten kunt kweken
  • En hoe je aan de slag kan gaan met de groei mindset

Waarom zijn mindset gesprekskaarten goed?

Omdat je hulp nodig hebt om je mindset te veranderen. Hiermee bedoelen we inspiratie, dat kan een boek zijn, een cursus, een quote, of deze kaarten.

Je ziet namelijk door een uitleg te lezen – je eigen situatie in een ander perspectief waardoor je anders gaat denken. Je denkt bijvoorbeeld ik moet niet meer negatief over mezelf denken, want daar help ik mezelf niet mee.

Deze kaarten zijn bedoeld voor kinderen. Ze werken ook goed voor jongeren of volwassenen, omdat je positiever gaat denken. Dat is de eerste stap naar een betere mindset.

De uitleg op de kaarten zijn dus voor kinderen bedoeld. Daar zijn ook de illustraties en teksten naar.

Maar als je een beginner bent op het gebied van mindset moet je nog de eerste stappen zetten. Daarvoor zijn deze kaarten perfect.

Je gaat namelijk reflecteren op je eigen situatie waardoor je al de eerste stappen naar een andere mindset zet, en jezelf leert om anders te denken. Een groei mindset is bijvoorbeeld een spier die je moet ontwikkelen. Je krijgt immers niet zomaar een groei mindset. Daar moet je hard voor werken. Het is daarnaast ook nog eens erg leuk om hieraan te werken.

een vrouw heeft veel lol

Hoe vaak moet ik een gesprekskaart erbij pakken?

Er staat niet beschreven hoe vaak je een gesprekskaart moet lezen. Het is beste is om het zo consistent mogelijk te doen, zoals iedere zaterdagmiddag als je vrij bent.

Het is beter om een gesprekskaart in groepsverband te lezen, aangezien je met elkaar erover kunt hebben en elkaar feedback kunt geven.

Kortom: het maakt niet uit hoe vaak je een gesprekskaart leest, als je het maar herhaaldelijk doet om een nieuwe manier van denken te trainen, en je leven een stuk mooier te maken.

Wat ga ik leren?

Je leert aan jezelf te werken. Dit is een grote zin, je krijgt namelijk inzichten in je eigen handelen. Als je liever niet samenwerkt met anderen en je leest dat het goed is om samen te werken, ga je daarover nadenken. Een volgende keer kies er niet voor om alleen aan een project te beginnen, maar om het samen te doen.

Gebeurt dit niet meteen? Dat maakt niet uit. Het is een leerproces. Je leert stap voor stap. Je komt deze kaart bovendien nog eens tegen.

Het is ook niet zo dat je het meteen goed moet doen. Je mag falen. Dat hoort er allemaal bij.

De kracht van oefenen

Hier komt het veranderen van een mindset op neer. Veel mensen zijn bang om te falen. Ze vinden/denken dat ze dan geen nieuwe kansen meer hebben om te slagen.

Niet waar. Het is dan wel niet gelukt. Je kunt nog altijd slagen. Je denkt alleen hier niet aan omdat je zit te balen over het verlies dat je hebt geleden.

Treur niet. Je moet verder, als je weer gaat oefenen, vergroot je de kans om wel succesvol te worden.

Maar het nog belangrijkste is om je gedachten te veranderen

Het leven van een mens is wat zijn gedachten ervan maken. Marcus Aurelius

Marcus Aurelius

Stel dat je steeds denkt aan de dingen niet goed zijn gegaan. Je wilt graag groeien. Je onderneemt geen actie doordat je denkt: het is nutteloos, ik kan het toch niet.

Als je zo denkt, ga je inderdaad geen succes boeken. Je moet daarvoor je gedachten veranderen. Het is dan beter om te denken:

  • het is nog niet gelukt, maar dit komt wel.
  • Als ik hard werk gaat dit me lukken
  • Ik moet nooit stoppen, dan zijn de resultaten namelijk nul

Hierdoor gun je jezelf een leerproces. Hiervoor verwijs ik naar de bovenste quote van een van de wijste mensen die ooit heeft geleefd.

Als je steeds negatief denkt, kom je geen haar verder. Als je positief denkt ben je al onderweg, en ga je nog zoveel meer resultaten boeken.

Koop ze voor kinderen

Ben je op zoek naar mindset gesprekskaarten om ze te bespreken met kinderen? Dan zijn dit de beste kaarten die je kunt kopen.

Ze zijn geschreven en getekend voor kinderen. Kinderen zullen zich erin herkennen. Er zit ook voldoende variatie in zodat kinderen zich niet gaan vervelen.

Verdiep je nu alvast in de groei mindset

Deze gesprekskaarten zijn geïnspireerd op de groei mindset, een term die door onderzoekers uit Amerika is bedacht.

Het is natuurlijk niet zo dat deze kaarten de ultieme weg zijn naar een groei mindset. Als je een groei mindset wilt, of kinderen wilt helpen om een groei mindset te krijgen, moet je je erin verdiepen.

Er is veel over de groei mindset te vinden op het internet. Bijvoorbeeld deze TED talk, en hoe je een groei mindset steeds kan versterken door oefeningen te doen.

Er is ook veel te vinden voor docenten die zich meer willen verdiepen in deze materie.

Als je je erin verdiept, en deze gesprekskaarten gebruikt, geef je jezelf de beste kans om een groei mindset te krijgen.

hoeveel gesprekskaarten zijn er?

In totaal zijn er 44 gesprekskaarten, die gaan over verschillende onderwerpen.

Hoe ga ik of iemand veranderen?

Je gaat anders kijken naar situaties, en pakt het anders aan. Daardoor durf je meer, zoals een uitdaging aangaan in plaats van ontwijken.

Hoe duur zijn de gesprekskaarten?

19,90. Je kunt ze kopen bij bol.

Verder lezen over je mindset

Jochem

Hi, mijn naam is Jochem en ik wil jou helpen om jezelf persoonlijk te ontwikkelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *