Mindset growth: met deze 20 artikelen ga je je mindset veranderen

Mindset growth: met deze 20 artikelen ga je je mindset veranderen

Mindset growth, het begin van een andere denkwijze en boeken, kaarten en een planner helpen je om je mindset te veranderen. Daarom lees je in deze blog over de 20 verschillende artikelen waarmee je de groei mindset stimuleert.

Verdeling van de mindset growth artikelen

De artikelen zijn onderverdeeld in twee categorieën. De eerste categorie gaat over mindset boeken.

Mindset boeken

Mindset – Verander je manier van denken om je doelen te behalen

De uitleg van de grondlegger over de potentie van de mindset growth. Professor Carol Dweck verteld in haar boek over de verschillen van de mindsets, over de werking, en hoe mindsets de definitie van fouten maken veranderd. Het vervolg van het boek gaat over de uitwerking van mindsets op schoolprestaties en de invloed van etiketten. Je ziet ook wat voor invloed een mindset gericht op groei heeft in zowel de sportwereld als het bedrijfsleven. Denk maar eens aan een sporter met een grote erelijst of een succesvolle ondernemer waar iedereen vooraf over twijfelde. Daarbij leer je ook wat de groei mindset betekent voor relaties en vriendschappen, hoe leraren en ouders mindset growth kunnen versterken en hoe je je eigen mindset gaat veranderen door je als eerste open te stellen voor groei.

Master Your Mindset – leef je mooiste leven

Een boek om je leven en mindset te veranderen. Dat betekent opnieuw kijken naar je gedachtegang, vragen over je identiteit, je gedrag en je wensen voor de toekomst. Hierdoor leg je de basis voor de voor de volgende vragenlijst waardoor meer inzicht krijgt je eigen handelen. Daarna maak je door 12 stappen te volgen de strategie voor de toekomst waar je je oude mindset voorgoed achter je laat en een nieuwe mindset ontwikkelt van kwaliteit. Met andere woorden: je reflecteert, schrijft doelen op en denkt in termen van mindset growth in plaats van fixed. Michael Pilarczyk schreef ook de Nederlandse bewerking van het volgende mindset boek.

Wat lees je nu over de mindset growth?
Wat lees je nu over de mindset growth?

Think and Grow Rich – succes is het resultaat van de manier waarop je denkt

Uit het werk van Napoleon Hill blijkt dat positieve gedachtes de essentie vormen voor mindset growth, want het denkproces heeft de hoofdrol in elk hoofdstuk. Dat betekent dat je les krijgt over de werking van gedachten, hoe je gedachten gebruikt om je verlangen te versterken, hoe je verbeelding inzet om de mindset growth te omarmen en wat de kracht is de van een planning en volharding. Daarnaast lees je hoe je tegenover angsten kunt staan en wat de kracht is van een mensen met een bepaalde expertise. Een laatste argument voor Think and Grow Rich is dat het boek miljoenen keren is gekocht door verschillende generaties.

Mindset – Verander je denken, verander je leven

Een ontmoeting tussen de auteurs leidde tot de geboorte van dit mindset boek. Ze beschrijven met hun zowel positieve als negatieve ervaringen. Zo leer je door de achtergrondverhalen de beweegredenen van deze vrouwen kennen. Want samen met deskundigen maakten ze een boek over mindset waarin elke emotie de revue passeert. Bovendien illustreert de cover op een prachtige manier de ontwikkeling van de mindset.

 Patronen doorbreken – negatieve gevoelens en gewoonten herkennen en veranderen

Door patronen groeit je mindset, maar er zijn ook gewoontes die een mindset tegenwerken. Hannie van Genderen geeft je inzichten om patronen te analyseren en verder te ontwikkelen. Dat houdt in dat je in het eerste deel bewust wordt van je negatieve patronen door verschillende technieken en in het tweede deel ze omvormt naar een positieve tegenhanger door te kiezen voor een andere strategie. Daarbij kun je elke strategie vergelijken met een renovatie, aangezien je eerst de oude plekken weghaalt voor nieuw bloed. Anders gezegd je gaat tijdens het maken van oefeningen op zoek naar andere patronen.

DRIVE: Train je stoïcijnse mindset – 10 lessen voor een scherpe en relaxte mindset

Een andere vorm van de groei mindset met Stoïcisme als inspiratiebron voor de voormalig schaatser Mark Tuitert. In het boek legt Tuitert de principes uit die hij jarenlang gebruikte voor een scherpe, maar ook relaxte mindset. Door de principes ga je anders denken over het leven. Want hoe benader je nu tegenslagen en geluk? Deze filosofie zal je verrassen om je vervolgens te inspireren voor een andere kijk op het leven, met als gevolg dat je mindset growth een treden omhooggaat op de ontwikkelingsladder. Wil je op de hoogte blijven van het Stoïcisme? Ik raad je dan aan om het Instagramaccount everday.stoic te volgen.

Hoe gaat je mindset growth om met tegenslagen?
Hoe gaat je mindset growth om met tegenslagen?

Mindgym, sportschool voor je geest – in 12 weken meer focus, rust en energie

Aandacht als beginpunt van de mindset growth. Daardoor maak je stappen op het gebied van geluk, hebben wat je wil, de banden met je omgeving versterken en het volgen van positieve emoties zoals een hond zijn neus laat leiden door een spoor. Concluderend is het boek een combinatie tussen mindset en mindfulness, omdat je traint om te denken in het nu.

Mindset – a mental guide for sport

De beginselen van de mindset growth zijn eveneens van toepassing op de sportwereld, aangezien een sporter geluk en verdriet beleefd in een korte tijd. De auteurs geven tip om je tijdens het sporten te focussen, te vertrouwen op je eigen vaardigheden en te genieten. En deze lessen, kun je ook vertalen naar andere situaties. Want als je een doel wilt bereiken moet je ook concentratie kunnen opbrengen, zelfvertrouwen hebben in een goede afloop en energie halen uit het proces.

Reset je mindset – Over de belangrijkste en minst gestelde vraag: ‘Wat gaat er goed?’

De praktische uitleg van negativiteit omdraaien naar positiviteit waardoor je mind growth verder boost. Daan Jensen toont dat we snel kijken naar negatieve aspecten, maar laat daarnaast ook zien wat er gebeurt als je positieve houding aanneemt. In het proces maak je stappen langs een droomleven, het richten van je aandacht, de kracht van een positieve mindset, welke handelingen nodig zijn om je mindset te veranderen. Verder kijk je naar je zelfbeeld en je communicatie richting anderen. Je neemt dus even afstand van je huidige mindset om vervolgens te kunnen bouwen aan de mindset growth.

Ontwikkel je mindset – Progressiegericht aan het werk

De motor aan het draaien houden voor mindset is de leidraad van het werk van Gwenda Schlundt Bovendien. Je leert dat je niet stopt met ontwikkelen als je werkt doet waar je blij van wordt, omdat je energie krijgt van de volgende stap, gedachte en dag.  Ongeacht je huidige situatie. En je mindset is de centrale plek van groei. Je gaat verder of stopt door je gedachten. Als je nu start met een positieve kijkwijze is progressie niet ver meer. De handvatten gericht op groei zullen je helpen om niet meer te stoppen.

Growth mindset pocketboek

Lesstof voor leerlingen, maar je kunt het pocketboek ook gebruiken als geheugensteun. Want je kunt herhalend lezen over de definities van de mindset, hoe je kunt omgaan met tegenslagen, de waarde van volharding en hoe je mindset growth stuurt. Kortom, uitstekend naslagwerk om je kennis over de groei mindset up-to-date te houden. Daarnaast is het een makkelijk mee te nemen formaat.

Mindset in het dagelijks leven

Oefeningen voor meer mindset growth. Dat betekent dat je door het maken van bepaalde keuzes je mindset ontwikkelt. Daarnaast vormen voorbeelden en metaforen de verdieping bij een oefening. Daardoor krijg je voldoende informatie op zowel theoretisch als praktisch gebied. De titel van het boek is mindset in het dagelijks leven en daaruit blijkt dat je door de methode van Jackie Reardon en Hans Dekkers je mentale weerbaarheid verhoogt. Daarbij kun je steeds je mentale weerbaarheid iets verhogen.

E-book: Word de beste versie van jezelf!

Een handleiding om je mindset te veranderen. Je leert namelijk om een positieve mindset aan te nemen, te switchen van gedachten, een ander levenspad in te slaan en welke stappen je kun zetten om de versie te worden waarover je droomt. Verder ontwikkel jezelf ook door tips voor geluk en inspiratievragen. De toekomstige je begint bij dit e-book.

Dit zijn de 13 mindset boeken die je steeds kunt lezen om je mindset te ontwikkelen. De volgende mindset growth hebben een praktisch element.

Mindset Planner

Bouw aan je mindset growth door een planner. Dat komt doordat doelen, afspraken, gemoedstoestand en dankbaarheid samenkomen. Je eigen feiten laten je ontwikkeling zien, waardoor je meteen wat je kunt doen om je mindset bij te schaven voor de volgende stap. Stel je eens voor hoe je mindset kan groeien als je elke dag dit bijhoudt? Waarschijnlijk gaat het uiteindelijke resultaat je voorstellingsvermogen voorbij 😉

Hoe breng je structuur in je mindset growth?
Hoe breng je structuur in je mindset growth?

Groeikaarten

Denk na over de huidige staat van je mindset door het beantwoorden van denkvragen. Denk hierbij aan trots zijn op jezelf, waardevolle leermomenten en een victorie na lange tijd oefenen en proberen. De in totaal 45 vragen herinneren je aan het feit dat je al een goede route hebt bewandeld en dat er nog een hele mooie reis wacht op je. Daarbij zijn het ook groeikaarten die je ook kunt gebruiken als tijdloze geheugensteuntjes.

50 vragen voor een positieve mindset

Eveneens vragen om je te laten nadenken over de mindset, maar bij deze vragen set wordt de omgeving er ook bij betrokken. Bijvoorbeeld op welke manier situaties belangrijk voor je waren en hoe je aardiger kunt zijn voor jezelf. Bovendien bestaan de vragen uit verschillende categorieën, waardoor vanuit diverse invalshoeken kijkt naar de positiviteit van je groei mindset. Hoe hoog scoort positiviteit op je mindset growth en hoe kun je dit vergroten?

 Intentiekaarten voor iedere dag

Focus je op je doelen na het trekken van een intentiekaart. Verder stimuleert een kaart je om je focus te vergroten, met meer waardering kijken naar bepaalde situaties. Kortom, de teksten van de kaarten zetten je in de vooruit stand naar de positieve aspecten in je leven.

Mindset Kwartet

Speel en leer meer over je mindset growth, wat wil een mens nog meer? Tijdens het spel vergroot je je kennis over je eigen manier van leren, omgaan met uitdagingen, wat je vindt van fouten maken en de wijze waarop je doorzet. Mindset kwartet kent alleen maar winnaars, omdat elke deelnemer groeit.

Wijzer in Mindset

Een toolkit om anderen te begeleiden met mindset growth proces. Het is uitgebreide begeleidingsmateriaal, want naast een verdieping in de theorieën word je ook expert in verschillende modellen om iemand goed te sturen. Door deze kennis herken je direct als een coachee dreigt teug te vallen in patronen van de fixed mindset. Zo ben je een waardevolle trainer voor mensen die hun mindset verder willen ontwikkelen.

Mindset gesprekskaarten – Leer positiever denken en durf meer!

Als laatste een verzameling van kaarten waarmee je een gesprek begint over denk en gedragspatronen om de vaste mindset los te pellen. Door te hebben over de inhoud van de kaarten leren personen om meer uitdagingen aan te durven met een grotere ontwikkeling als resultaat. Daarnaast hebben de kaarten een activerend werking waardoor je aan de slag gaat met de groei mindset. Bovendien heb jezelf de snelheid van een bespreking in hand, omdat ervoor kennis een aparte categorie is.

Waarde van de mindset growth artikelen

Goed, je bent nu aan het einde gekomen van de mindset artikelen. Als laatste wil ik zeggen dat elk artikel een tijdloze waarde heeft, met andere woorden je hebt elke dag de mogelijkheid om een boek, kaart of planner erbij te pakken voor nieuwe inzichten.

Artikelen voor meer mindset growth

Wil je meer weten over de groei mindset? Ik schreef ook een blog over oefeningen en manieren om de groei mindset te stimuleren.

Deze boeken helpen me voor een groei mindset ontwikkelen en jou zeker ook 😊

Verder lezen?

Over Ons

Over Ons

We willen onszelf iedere dag ontwikkelen. Daarom schrijven we over de mogelijkheden, zodat je vandaag groeit

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *