Online mindfulness training: ga je meer in het nu leven?

Een vrouw mediteert

Een online mindfulness training brengt je aandacht naar een plek: het nu. Maar hoe begin je hiermee en welke cursus is daarvoor geschikt?

Maar eerst: wat is mindfulness?

Mindfulness is het vermogen om in het moment te leven. Je moet daarbij denken aan geconcentreerd je werk afmaken zonder gestoord te worden door collega’s, een gesprek te voeren zonder afgeleid te raken of een wandeling te maken zonder steeds op je telefoon te zitten. Of te piekeren over wat er is gebeurd of nog gaat komen.

Je bent, met andere woorden, niet met andere zaken bezig. En dit kan ook helpen in het dagelijks leven, omdat we daar van alles meemaken waardoor we van slag kunnen raken. De onderstaande video is daarvan een goed voorbeeld.

En we leven in een drukke tijd waar we voortdurend nieuwe prikkels moeten verwerken. Daarom is het slim om je te verdiepen in trainingen om deze skill te leren.

Heeft mindfulness zin?

Natuurlijk. Omdat je je stresslevel verlaagt en meer geniet van het leven. Wat wil een mens nog meer?

Waarom een online mindfulness training nuttig is

Ik denk dat het met elke vaardigheid slim is om een training te volgen, omdat je dan van een deskundige leert hoe je moet beginnen. Net zoals je ouders je hielpen met leren fietsen door hun eigen ervaring. Je kon daardoor sneller zelfstandig een rondje fietsen, aangezien ze wisten: je moet oefenen en niet opgeven en daarnaast gaven ze je tips. Daarnaast is mindfulness ook nog eens ingewikkeld. Want hoe kun je in een keer in het nu leven? Daarvoor bestaat geen magische truc. Dus zul je ook moeten gaan oefenen. En oefenen kan op veel verschillende manieren, denk hierbij aan YouTube filmpjes bekijken, blogs en boeken lezen of naar een podcast luisteren. Toch denk ik dat een onlinetraining volgen de manier is om een mindful leven te leiden, omdat je dan de juiste oefeningen doet, met meer rust als gevolg.

Er zijn zoveel mogelijkheden, waar moet ik me dan aanmelden?

Ik vind dat de cursus Mindfulness voor het Dagelijkse leven de beste onlinemogelijkheid om met deze wens te beginnen. Je leert namelijk van twee ervaringsdeskundigen hoe het moet. En ik kan zeggen: deze coaches zijn ook goed.

Wat is de prijs van de cursus?

67,00. Hiervoor krijg je levenslange toegang.

Wie zijn de coaches?

Rolf en Melanie van Happy With Yoga. Huh Happy With Yoga? Ik wil beginnen met mindfulness? Haha, dat weet ik en dat gaat ook helemaal goed komen. Yoga en Mindfulness hebben alleen veel gemeen, daarom voegden Rob en Melanie mindfulness in hun lifestyle. En met succes, zo blijkt uit deze video. En je kunt natuurlijk ook een online yogacursus volgen.

Tip: ben je dagelijks bezig met yoga? Verdiep je dan ook in mindfulness, omdat de resultaten je zullen helpen om grotere resultaten te boeken.

Waarom zou ik de lessen willen volgen van Rolf en Melanie?

Omdat ze een autoriteit zijn op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.

Hiervoor leg ik graag wat feiten op tafel.

 • Meer dan 4000 mensen volgden deze cursus
 • Ze hebben een YouTube kanaal met meer dan 25.000 abonnees
 • Rolf vertelde over zijn bedrijf bij 7DTV (een platform voor succesvolle verhalen)
 • Ze maakte een documentaire over hun why
Als meer dan 4000 mensen je training hebben gevolgd kunnen we spreken van een ongekend succes.

De voordelen van mindfulness die je meteen meepakt

Ik vergelijk mindfulness met een heerlijke vakantie: je ontspant je volledig, slaapt zonder zorgen en voelt je automatisch gelukkiger.

En juist deze punten vinden veel mensen terug in mindfulness, terwijl ze er niet eens voor op vakantie hoefde te gaan. 😉

Verder is mindfulness ook een spier die steeds sterker wordt als je hem ontwikkelt en daardoor krijg je steeds meer rust en slaap je ook nog eens beter. Er zijn nog meer voordelen, maar daar ga ik het straks over hebben.

Eigenlijk zei Sharon Salzberg het treffend:

Mindfulness isn’t difficult. We just have to remember to do it

Wat voor resultaten boeken anderen met mindfulness?

Effectieve. Hiermee wil ik zeggen dat mensen die starten met mindfulness het hun verdere leven blijven doen. Doordat het ze rust geeft. En dat is een heerlijk en uniek gevoel in dit drukke tijdperk waar we continu aanstaan door bijvoorbeeld onze smartphone.

Bovendien verandert mindfulness ons brein, waardoor we beter kunnen omgaan met onder andere een depressie en spanning in je lichaam.

Deze professor legt uit hoe dit komt.

Mindfulness kent dus een wetenschappelijke onderbouwing

Waarom jij ook tijd hebt om een training te volgen

Laat me raden: je twijfelt om een training te volgen vanwege tijdsgebrek. Sorry dat ik het zeg: maar dit vind ik de groots mogelijke onzin.

via GIPHY

Want je kunt makkelijk tijd vrijmaken voor een training. Ik had het zonet al over het gebruik van een mobiele telefoon. Leg die eens aan de kant. Zo nu heb je makkelijk een uurtje de tijd om je te verdiepen in mindfulness. Je hoeft je bovendien helemaal niet te verdiepen, want je volgt een structuur die is gemaakt door twee kenners.

Kortom: het is niet nodig om te twijfelen, de stof uit deze training hebben al duizenden mensen gevolgd, dus zal het jou ook helpen.

Waarom het de beste investering is

Als je deze blog leest, ben je op zoek naar manieren om jezelf te ontplooien. Mindfulness is daarvoor een van de slimste investeringen, want je gaat leren om je aandacht en energie effectief in te zetten, hiermee houdt je energie over en heb je minder last van negatieve gedachten.

En deze investering wordt alleen maar rendabeler als je doorgaat met mindfulness. De cursus Mindfulness voor het Dagelijkse leven helpt je daarbij.

Dit is de inhoud van de cursus

Wetenschappelijke achtergrond

Rolf en Melanie baseren zich op wetenschappelijke bronnen en het jarenlang volgen van cursussen en het lezen van boeken. Dit is voor mij een belangrijk punt, omdat ik te vaak zie dat een cursus is gemaakt op eigen interpretaties. En dat is natuurlijk wel leuk, alleen heeft de wetenschap het bij rechte eind.

De trainer heeft zich jarenlang in mindfulness verdiept. Zo hoef je geen dure trainingen te volgen of tientallen boeken te lezen.

Een paar wetenschappelijke feiten die Rolf en Melanie delen:

 • 95 Procent van je gedachten is exact hetzelfde als de dag ervoor. 80 Procent is overwegend negatief.
 • Stress is de grote veroorzaker van herhalende negatieve gedachten.

De voornaamste bronnen die ze gebruiken zijn de onderzoeken van de universiteit Twente

En negatieve gedachten leiden tot stress, en stress leidt weer tot:

 • Lichamelijke klachten: problemen hebben met slapen
 • Psychische klachten: niet meer kunnen genieten
 • Veranderingen in gedrag: te veel eten, weinig focus
 • Op het werk: minder motivatie hebben

Het is slim om je in te schrijven voor een online mindfulness training als je last hebt van een van de bovenstaande klachten.

En ook als je dat niet hebt, is het slim om met mindfulness te beginnen.

Al denk ik dat je waarschijnlijk psychische klachten hebt als je deze blog leest. Dat is ook niet erg. Het is juist goed om daarvoor een oplossing te zoeken. Mindfulness is daarvoor een van de kandidaten.

Het persoonlijke verhaal van Rolf

Wat verder opvalt is het open en eerlijke verhaal van Rolf. Zijn situatie van een paar jaar geleden was voor hem de aanleiding om het anders te gaan doen.

Want hij:

 • Zat niet lekker in zijn vel
 • Had geen zin om dingen te ondernemen
 • Voelde zich vaak moe

Pillen en andere mideciatie hielpen hier niet bij. Hij vond uiteindelijk de oplossing in mindfulness. Hij zegt zelf:

Wat fitnessen is voor je fysieke lichaam, zijn Mindfulness en Meditatie voor je geest.

De professionele achtergrond van Rolf

Je wilt natuurlijk een onlinetraining volgen van een coach die kundig is. Rolf is dat zeker.

Hij heeft zich verdiept in de wetenschappelijke stukken en ontwikkelde een ritueel dat hij nu iedere dag gebruikt.

Hiervoor past hij weldoordachte technieken en oefeningen toe, die absoluut niet zweverig zijn. Het is daarentegen het opstapje voor jou om een mindful leven te gaan leiden. En afscheid te nemen van stress en angsten.

Rolt gaf ook les aan de medewerkers van:

 • Zalando
 • Metro
 • Happinez

Dat zijn drie grote organisaties waar je niet zomaar tussenkomt als coach.

Wat stress met je doet

Ik kan zeggen dat stress een sluipmoordenaar is, aangezien het de hele je lichaam en brein in een alerte toestand houdt waardoor je brein op een gegeven moment niet meer weet wat een gewone en een stressvolle situatie is.

En dit heeft weer een negatieve invloed op je spijsvertering en immuunsysteem. En dat is niet fijn. Gelukkig is mindfulness het middel om de negativiteit om te draaien in positiviteit.

Je zou dus kunnen zeggen dat piekeren en stress ervaren een keuze is. Gelukkig is er ook een keuze om dat te veranderen.

Je kunt je leven veranderen door enkele principes te volgen die je in deze online mindfulness training leert.

Hoe ziet deze online mindfulness training eruit?

De training bestaat uit drie aspecten.

De inhoud van de beste mindfulness cursus

Je krijgt dus eerst 8 weken lang een mailtje met een oefening die maximaal 30 minuten duurt. Iedere week staat in het teken van een ander thema rondom mindfulness.

Deze training duurt 8 weken omdat je zo een gewoonte opbouwt. Zo krijg je steeds meer grip op je stressvolle gedachten en dag voor dag steeds meer een mindful leven leidt.

Om daarna zonder begeleiding mindfulness iedere dag in je leven te betrekken.

Soms zit er bij een oefening een audiobestand. Deze kun je op ieder apparaat beluisteren. Je hoeft ook alleen maar te luisteren, dus je zou zo’n oefening ook goed in de trein kunnen doen.

Daarnaast zitten er ook video’s bij om je te laten zien wat bijvoorbeeld de juiste houding is om te mediteren.

Je krijgt ook de gratis module Mindfulness op het werk. Zo maak je je werkleven ook leuker en stressvrij.

Je bent in de 8 weken zowel met je lichaam als brein bezig, dit zorgt voor de beste resultaten.

Dit brengt de cursus je in het kort:

 • Je relaxter en minder gestresst kunt voelen op elk gewenst moment
 • Mindfulness kunt toepassen in het dagelijkse leven
 • Een eigen repetoire van Mindfulness oefeningen kunt gebruiken wanneer je ze nodig hebt
 • Beter en bewuster kunt ademen
 • Een betere focus krijgt en creatiever wordt door Mindfulness
 • Jouw eigen gedachten energie slurpen en wat je hiertegen kunt doen
 • Jezelf gelukkiger kunt voelen

Je leert dus eigen technieken om met mindfulness bezig te zijn. En deze technieken neem je je hele leven mee.

Reviews van anderen over deze online mindfulness training

Van de 4000 deelnemers gaven enkele hun mening over de cursus.

Recensie over Happy With Yoga

Jij kunt de volgende zijn die zulke mooie resultaten behaald

De voor en nadelen

✅ het is volledig online, dus je kunt het volgen in je eigen tempo

✅ ook nog eens de goedkoopste door de prijs van 67,00

✅ gebaseerd op wetenschappelijke bronnen

✅ je ontwikkelt zelf nieuwe gewoontes die alleen voor jou werken

❌ het duurt een paar weken totdat je resultaten boekt

❌ je moet het zelf doen, ondanks de vele coaching

Online mindfulness training: een conclusie

Ik raad je aan om te beginnen met de cursus Mindfulness voor het Dagelijkse leven. Je bouwt namelijk aan manieren die je je hele leven kunt gebruiken door vele praktische tips. Daarnaast leer je de lesstof online, dus kun je het prima combineren met een fulltimebaan. Want je volgt de cursus in je eigen tempo en wanneer jij het wilt.

Jochem

Hi, mijn naam is Jochem en ik wil jou helpen om jezelf persoonlijk te ontwikkelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *