Ryan Holiday boeken – vind hier alle werken van deze auteur

Ryan Holiday boeken – vind hier alle werken van deze auteur

We zijn fan van deze schrijver, omdat hij de verschillende aspecten van het stoïcisme uitlegt met een praktisch oogpunt, zodat je jezelf verder ontwikkelt. Bovendien is de Amerikaan erg productief, dus als er een nieuw item wordt toegevoegd aan het rijtje Ryan Holiday boeken, kun je hier altijd een uitleg vinden over een uitgave.

Wie is Ryan Holiday?

Ryan Holiday is een Amerikaanse schrijver die zich laat inspireren door het stoïcisme, een stroming die onder andere de Romeinse keizer Marcus Aurelius aanhing. Alleen zijn we nu een paar duizend jaar verder en is de wereld drukker dan ooit geworden. Gelukkig toont de hedendaagse denker hoe we onszelf kunnen verbeteren. Kortom: je vindt een hulpmiddel waarmee je jezelf verandert op een positieve manier.

Wil je Ryan Holiday volgen? Dat kan via YouTube en Instagram

Het overzicht van Ryan Holiday boeken

Het obstakel is de weg – Klassieke principes om van tegenslagen kansen te maken

Bestond er maar een aanpak om een vlekkeloos leven te leiden waarin de moeilijkheden niet bestonden en we elk gesteld doel makkelijk behaalden. Echter is de werkelijkheid anders en daardoor moeten we obstakels als kansen zien om onszelf te ontwikkelen en nieuwe tactieken in te zetten om toch langs de moeilijkheid heen te lopen en de finish aan te tikken.

Waarom moet ik dit boek lezen?

Jij krijgt ook te maken met lastige situaties. Wellicht verkeer je in een waarin alles lijkt tegen te zitten en alles wat je onderneemt hopeloos lijkt. Gelukkig is dat niet zo. De mogelijkheden zijn namelijk ongekend, alleen denk je in een tegengesteld opzicht. Sta daarom open voor verandering en de wereld ligt aan je voeten.

Tevens is er een korte samenvatting beschikbaar.

Ego is de vijand

Een illustratie:

Je bent een ondernemer en verdient bakken met geld, het leven wordt dankzij de groeiende cijfers alleen maar mooier en hier ga je je gedragen door een dure auto te kopen, minder te vragen naar het leven van anderen altijd ervan uit gaan dat je het wel weet.

Zo’n houding kent negatieve gevolgen, omdat je omgeving hierin mee transformeert door zich tegen je af te zetten.

Maar omgekeerd is ook treffend. Laat je hoofd niet hangen als een ondernemingsplan niet de gewenste resultaten oplevert. Volharding schenkt altijd het gewenste effect.

Waarom moet ik dit boek lezen?

Ons ego stimuleert constant op een negatief punt. We bejubelen onszelf als koningen na een succes en blazen het gemaakte werk op wanneer het tegenzit.

De middenweg is dan de oplossing, vanwege het benoemen van leerkansen.

Meer weten over Ego is de vijand? Check dan de samenvatting.

In de stilte ligt het antwoord

Leg je smartphone maar weg, het is tijd om de stilte op te zoeken en tot bezinning te komen. We raden aan om dit werk aan te schaffen als je meer rust zoek in je leven. In de stilte ligt het antwoord is dus vergelijkbaar met een gids vol inspiratie.

Waarom moet ik dit boek lezen?

Zeg eens eerlijk zou leven is ook een drukke bedoeling: je hebt voortdurend oordoppen in, je telefoon grijpt steeds je aandacht via meldingen en je besteed uren per dag aan Snapchat, Instagram, YouTube en welke apps allemaal nog meer je installeert. Hierdoor verminder je je productiviteit onder andere en tijd om te reflecteren. Bovendien zijn de methodes om stilte te vinden erg verassend.

In de stilte ligt het antwoord was voor ons het eerste exemplaar uit de serie boeken van Ryan Holiday en we stonden versteld hoeveel wegen bestaan om jezelf op te laden.

Klik op wederom een samenvatting

De dagelijkse stoïcijn – 366 overpeinzingen over wijsheid, sereniteit, zelfkennis en veerkracht die je nodig hebt om een goed leven te leiden

Elke dag een wijsheid lezen van Seneca, Epictetus en Marcus Aurelius is een energieshot. Want je krijgt een situatie uitgelegd, denk hierbij aan lief voor jezelf zijn, een beroep doen op je eigen superkracht en hoe om te gaan met haters. De dagelijks stoicijn is als volgt opgebouwd: op iedere pagina prijkt een quote van een wijze heer en daaronder een uitleg hoe de kennis toepasbaar is in jouw leven.

We verwijzen je uiteraard naar een opsomming:

Stoïcijns leven – Van Zeno tot Marcus Aurelius Tijdloze levenslessen over geluk, succes, veerkracht en innerlijke waarden

De stoïcijnen lijken soms wel op superhelden toch? Hun uitspraken zijn van een ongekend niveau blijkt uit een compilatie. De les uit Stoïcijns leven is dat jij, wij en je buurman evenzeer hetzelfde punt kunnen bereiken. We hoeven slecht te kiezen voor de vier deugden: moed, rechtvaardigheid, gematigdheid en wijsheid. Daardoor leven we als stoïcijnen en nemen we telkens de beste beslissingen.

Waarom moet ik dit boek lezen?

Ieders leven is hectisch en datzelfde gold voor de namen uit de verhalen. Ze zagen negatieve gebeurtenissen als kansen om te groeien, oftewel: Amor Fati. Elke levensloop stimuleert je zo op een andere manier, zoals opbouwen na een financieel verlies.

Een prachtig citaat van Epictetus daarover:

Het zijn de moeilijkheden die laten zien wat de mannen waard zijn.

Amor Fati is daarvoor de beste keuze:

The Daily Stoic Journal

Voel je je meer thuis bij het schrijven in plaats van lezen? The Daily Stoic Journal is dan jouw methode om de stoïcijnse principes aan te nemen, de gewoonte van succesvolle mensen.

Waarom moet ik dit boek kopen?

Lezen en schrijven is de perfecte combinatie om het stoïcisme te maken tot jouw way of life.

Het geluk is met de dapperen – Overwin angst en leidt een moediger leven

We pakken er de beste quote bij over durf

Success is walking from failure to failure with no loss of enthusiasm.

Winston Churchill

Wie de biografie van Winston Churchill kent snapt meteen wat hij bedoelt, aangezien de politicus constant moed moest tonen om zijn rol te behouden op het politieke toneel, een handeling waarvoor de wereldgeschiedenis hem achteraf dankbaar voor is.

Waarom moet ik dit boek lezen?

Omdat moed de benodigde brandstof is om een stap te zetten op het gebied waarvoor je nu liever wegloopt. Anders gezegd: dapperheid is je metgezel na de bladzijde.

Discipline Is Destiny

Iedereen die iets heeft bereikt, bezat een ongekende discipline. Daardoor konden ze verleidingen weerstaan en noteerden ze progressie. Hetzelfde geldt voor emoties. Wie zijn emoties controleert, verspilt immers geen seconde aan nutteloze zaken.

Waarom moet ik dit boek lezen?

Door je discipline te vergroten, lossen al je problemen vanzelf op doordat er een maar weg voor je ligt om te bewandelen.

Ryan Holiday boeken: waarom moet ik er een kopen?

Zijn schrijfstijl is vervuld met voorbeelden waarmee jouw motivatie stijgt. Daarnaast zijn de boeken tijdloos, dus heb je voortdurend stof om te herlezen. Zoals wij om zoveel maanden.

Verder lezen?

Over Ons

Over Ons

We willen onszelf iedere dag ontwikkelen. Daarom schrijven we over de mogelijkheden, zodat je vandaag groeit

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *