Stoïcijnse kenmerken: hiermee begin je meteen

Stoïcijnse kenmerken: hiermee begin je meteen

Er zijn vele manieren om stoïcijnse kenmerken aan te nemen, maar daarvan is moed het meest effectiefst. Omdat je er meteen begint. We laten zien hoe.

Waarom is moed belangrijk?

Zonder moed ben je niemand. Aangezien dappere mensen prestaties neerzetten. Denk hierbij aan een eigen bedrijf beginnen, een marathon rennen en een boek schrijven. Want voor zulke activiteiten ontvang je negatieve geluiden uit je omgeving. Vervolgens is het aan jou om de eerst stap in de richting van het beoogde doel te behalen. Gebruik daarvoor deze tips.

Tips voor meer moed

Verlaat de comfortzone

Heerlijk toch die comfortzone? Lekker geen uitdagingen, je weet wat er iedere uur gaat gebeuren, niemand die iets onverwachts doet en je ontvangt steeds veilig hetzelfde salarisstrookje bijvoorbeeld. Hier heb je op de lange termijn niets aan. Je staat namelijk stil en wanneer deze houding een blijvertje wordt. Een steen voelt langzaam zich omringen door mos, hierdoor verliest de steen zijn glans, snelheid en mogelijkheden om door te rollen naar een nieuwe plek. De comfortzone is hiermee vergelijk, omdat je niet verder komt en steeds verder verdwijnt in een omhulsel dat langzaam opklom, maar de regie pakte. Bekijk in de onderstaande video wat de comfortzone doet met je leven.

Heb lef

Er bestaan vele vormen van dapperheid. Er is veel moed voor nodig om het op te nemen tegen je vijanden, maar evenveel moed om het op te nemen tegen je vrienden.

J. K. Rowling

Nu is het tijd om aan de slag te gaan. Dat betekent dat je pen en papier erbij pakt. Daarna schrijf je op wat je graag wilt bereiken. Het antwoord: ik weet niks, gaat voor ons niet op. Mensen bezitten immers een gigantische verbeeldingskracht, waarmee het onmogelijke een visueel realiteit tintje optekent. Of blijf je liever in de comfortzone? 😉

Doe het moeilijke

Je dromen kleven in de inkt. Echter is het nu ook eenvoudig om te zeggen: mooi mijn werk zit erop tijd om weer Instagram door te scrollen.

Het is aan jou om het moeilijke aan te kijken. George Adair zei:

Everything You’ve Ever Wanted Is Sitting On The Other Side Of Fear

 En dit principe speelt zich voortdurend af, op elk level. Leer dus om ermee om te gaan, want het is een fantastisch middel om jezelf te ontwikkelen. Je klimt continu op weg naar een hogere plek waar je andere obstakels treft, maar daar vind je een weg omheen, met een sterkere jij als gevolg.

Praat erover

Moed is ook de perfecte manier om je relatie met de mensen in je omgeving te leren kennen. We willen namelijk alleen mensen die ons stimuleren om verder te boksen in het leven, in plaats van een negatieve bijdrage te leveren.

Dit is de essentie, aangezien je straks begint, op obstakels stuit en dan steun wil ontvangen, terwijl de meesten je aanraden om de makkelijkste weg te bewandelen. Ja ook jouw mensen let maar op. Bekijk deze video om de eigenschappen van een goede vriend te gebruiken als kompas.

Start vandaag

Morgen is een gloednieuwe dag met andere verplichtingen, gedachten en twijfels. Met andere woorden: een dag te laat.

Als we iets uitstellen, verhogen we de drempel om ermee te starten. De sportschool is hiervan een mooi voorbeeld.

Velen fietsen erlangs, horen er verhalen over, zien sporters rennen over de loopband en horen reclamespotjes op de radio.

Ik ga dat ook doen. Vervolgens gaat er een week, maand en jaar voorbij en is het aanmeldformulier nog steeds een leeg velpapier. Laat je inspireren door Carl Jung:

You are what you do, not what you say you’ll do

 De Rotterdamse houding.

Je leven verandert

Je zit niet stil en betrek je deze stoïcijnse kenmerken in je leven, knalt je progressie vooruit, aangezien je continu:

  • Het moeilijke ontzettend makkelijk maakt
  • Je comfortzone steeds verder oprekt
  • Met je vrienden spart over aankomende doelen
  • En in deze 24 uur uitvoering geeft aan je ideeën 

Tot slot willen we je inspireren met het boek Het Obstakel is de weg. De schrijver toont aan wat je kunt bereiken aan de hand van moed en andere stoïcijnse kenmerken. Hierdoor neem je de belangrijkste levenslessen van de hoofdpersonen over. Ze zijn namelijk makkelijk over te nemen.

Kortom: door de stoïcijnse kenmerken, bereik je ook grootsheid van ongekende hoogte.

Verder lezen?

Over Ons

Over Ons

We willen onszelf iedere dag ontwikkelen. Daarom schrijven we over de mogelijkheden, zodat je vandaag groeit

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *