De beste boeken over het stoïcisme

De beste boeken over het stoïcisme

De afgelopen jaren zijn er diverse boeken verschenen over het stoïcisme, hierdoor kun je deze filosofie eenvoudig aannemen. We stelden een top 8 samen van de beste keuzes.

De betekenis van het stoïcisme

Bekijk in de onderstaande video de betekenis van het stoïcisme. We raden aan om vervolgens een boek te kiezen waarvan de titel je het meest aanspreekt. Zo heb je meteen geweldige keuze gemaakt, want de volgende boeken zijn erg inspirerend en veranderen je denkwijze.

We wensen je alvast veel leesplezier! 😊

via GIPHY

Ego is de vijand

Het ego moet op de goede plek zitten om de juiste ontwikkeling te vinden. Dat betekent geen arrogantie bij een succes, geen verslagen houding na een tegenslag en altijd leergierig blijven. Kortom: je bereikt het meest wanneer je ego je continu vooruit pusht. De auteur laat je zien hoe.

De dagelijkse stoïcijn

365 dagen lang een quote van Epictetus, Seneca en Marcus Aurelius. Het is bovendien de beste manier om kennis te maken met het stoïcisme, aangezien een citaat van een grootheid met daarbij uitleg je inspireert om bijvoorbeeld meer moed te tonen in het dagelijks leven en wijzer reageren op situaties.

Overpeinzingen

Marcus Aurelius schreef als Romeinse keizer op rustige momenten in zijn dagboek. Niets gek zou je denken. Maar zijn gedachten, vormen het stoïcijnse gedachtegoed van nu. Miljoenen mensen hebben het gelezen, waaronder Nelson Mandela.

Met andere woorden: het is het ideale studiemateriaal om jezelf te ontwikkelen. Dat komt onder andere door deze uitspraak:

 De beste manier om zich op iemand te wreken is niet op hem te gelijken.

Stoïcijns leven

Vele stoïcijnen gingen je voor en ze voegden stuk voor stuk iets toe aan de filosofie. Een pure inspiratiebron dus. Daarbuiten maak je ook kennis met minder bekende namen.

Handboek voor de moderne stoïcijn

Helaas, met een eenmalige oefening word je geen stoïcijn. Want daarvoor is net als bij alles herhaling nodig. Dat vind je in het handboek in 52 vormen. Zo train je verschillende gewoontes om rustig te blijven in drukke tijden. 

Hoe word je een stoïcijn?

Altijd prettig als iemand het pad alvast voor je uitstippelt, zo weet je zeker dat de bestemming straks bereikt is. Hierbij krijg je 12 leefregels aangereikt.

Het obstakel is de weg

Tegenwoordig vermijden we liever uitdagingen, maar het zijn de sleutels tot groei, blijkt hieruit, aangezien een obstakel je laat onderzoeken waarin de oplossing zit. Daarbij tonen de bekendheden, die altijd doorzette hoeveel je bereikt door te denken in termen van de voorwaartse stap.  

Dit is onze aanrader, omdat je succes gaat boeken in je leven

Stilte is de sleutel

Onze smartphone springt constant aan, je bent steeds afgeleid en je komt niet tot werken. Kortom: tijd voor hobby’s die je verder helpen. Zoals, wandelen, schilderen, een dagboek bijhouden.

We wensen je veel plezier met je toekomstige aankoop en tot de volgende keer op Groeifocus

Over Ons

Over Ons

We willen onszelf iedere dag ontwikkelen. Daarom schrijven we over de mogelijkheden, zodat je vandaag groeit

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *