Dit is de top 10 persoonlijke ontwikkeling boeken die je inspireren

Een man leest een boek

Het is belangrijk om persoonlijke ontwikkeling boeken te lezen omdat je erdoor geïnspireerd raakt om een betere versie van jezelf te worden. Ik stelde een top 10 samen van boeken waarmee jij jezelf ontplooit. Ik hoop dat je door het lezen van een boek een nieuw pad in je leven bewandelt om je dromen te verwezenlijken, of om te groeien als mens.

Waarom helpt een boek over persoonlijke ontwikkeling mij?

Omdat zo’n boek je inspireert, tips geeft en strategieën laat zien om te ontplooien. Hiermee begin je meteen en merk je positieve veranderingen op. Dat is het grote voordeel van boeken lezen over persoonlijke ontwikkeling.

Ikigai

Een van de beste boeken op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. De auteurs zien in de Japanse cultuur kansen om jezelf te ontplooien en oud te worden met een glimlach. Als je dat kan, staat niets je meer in de weg om continu nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Waar gaat Ikigai over?

Ikigai staat voor een reden om te leven en is een Japans woord. De Japanners vinden hun Ikigiai door actief te blijven, daarom wonen er ook veel honderdplussers in het land. Hiervoor passen ze verschillende methodes toe, zoals het nuttigen van gezond voedsel dat zorgt voor een gezond lichaam. Uit deze en andere rituelen ontstaat een zinvol leven, dat leidt tot een afname in stress.

Zingeving is belangrijk, omdat het een reden is om op te staan nadat de wekker is gegaan. Bekijk in de video hieronder hoe het vinden van jouw Ikigai jouw persoonlijke ontwikkeling stimuleert.

Hoe Ikigai jou kan helpen in je persoonlijke ontwikkeling?

Persoonlijke ontwikkeling is simpel: je groeit door steeds bezig te blijven. Met andere woorden: iedere dag progressie te boeken. Het vinden van je ikigai helpt hierbij, doordat je weet waarvoor je leeft en daardoor actie wilt ondernemen.

Wat vinden anderen van dit boek?

Ik wil door het laten zien van andere reviews dat de kennis uit een boek andere mensen ook heeft geholpen. De bron van de reviews is Bol.com.

Geweldig boek, leest makkelijk weg en laat je nadenken over wat nou jouw doel ik het leven is of gaat zijn. Ik raad het iedereen aan!

Tip: lees ook de andere boeken van de auteurs, Francesc Miralles en Héctor Garcia, die gaan over onder andere doorzettingsvermogen en de schoonheid van imperfectie.

Maak kennis met een van de auteurs

De auteurs van Ikigai zijn Spaans waardoor de interviews met ze ook in het Spaans zijn. Kijk toch naar dit interview, omdat je luistert naar een bevlogen schrijver en anders geniet van de Spaanse taal.

Miracle Morning

Niet schrikken: dit boek gaat over opstaan om 5 uur ’s morgens. Door op te staan op dit tijdstip kun je meer doen en ben je productiever. Iedereen ligt nog op een oor waardoor je zeeën aan tijd hebt om bijvoorbeeld te werken aan je dromen.

Ik sta nu al anderhalf jaar door de week om 5 uur op en ik kan je vertellen dat het heerlijk is. Ik ben productiever en ik voel me energieker.

Een term die tegenwoordig populair is: Win the Morning. Win the Day.

Dit is helemaal waar. Door goed te beginnen in de morgen kom je in de flow, met een sterkere persoonlijke ontwikkeling als gevolg. Dat is toch wat je wilt? 😉

Hoe kan ik om 5 uur mijn bed uitkomen?

Laat dat maar over aan de schrijver. Hij helpt je namelijk in verschillende hoofdstukken om vroeg op te staan. Hierbij helpt het om te beseffen hoeveel je kunt bereiken als je vroeg opstaat.

Daarbij creëer je persoonlijke redenen om vroeg op te staan. Met andere woorden: laat die vroege ochtenden maar komen.

5 uur opstaan; een boost voor je persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling moet ook niet makkelijk zijn. Je groeit bovendien pas als je wordt uitgedaagd. Verlaat je bed om 5 uur in de morgen om te groeien.

Een goed begin van de dag begint vroeg

Wat vinden anderen van dit boek?

De reviews zijn enthousiast, mensen komen makkelijker hun bed en vinken hun takenlijstje makkelijker af. Deze review is daarvan een mooi voorbeeld;

Voor mij is Miracle Morning het moment om aan mijzelf te werken. Wanneer ik zelf positiever, gelukkiger en bewuster ben, komt het succes op andere gebieden ook! Uitslapen is fijn, snoozen is fijn, op de bank hangen is fijn… Echter.. om 5 uur opstaan, of welke tijd je ook maar past, en die extra tijd besteden aan je eigen ontwikkeling is fijner! Mijn dag is langer, ik ben energieker en heb meer zin om dingen te doen. Toegegeven: het is even wennen, maar wanneer je eenmaal om bent wil je niet anders meer!

PS: ook als je niet om 5 uur wilt opstaan, maar op een ander tijdstip is dit boek een aanrader. Een Miracle Morning is voor iedereen anders.

Steeds leuker

De blogger Jelle Hermus legde met zijn online schrijfwerk de basis voor het boek Steeds leuker, waarin hij beschrijft hoe je een leuker leven kan leiden door ellende uit je leven te schrappen. Ik vind persoonlijk het een van de meest effectieve boeken in het persoonlijk ontwikkelingsgenre, aangezien je tijdens het lezen manieren bedenkt om je leven anders in te richten. Door bijvoorbeeld slimmer te werken, beter om te gaan met je geld en minder moeten en meer mogen. Kortom: een praktische gids om je persoonlijke ontwikkeling voorruit te boosten.

Haal inspiratie uit de blog van Jelle Hermus

Als ik je een tip mag geven, is: schrijf je in voor de nieuwsbrief van Jelle Hermus. Hij stuurt namelijk iedere maandag verse tips om jezelf te verbeteren op een bepaald vlak.

Maak je leven iedere dag leuker

soChicken, de blog van Jelle Hermus wordt maandelijks bezocht door miljoenen mensen die zich willen ontwikkelen. Jelle Hermus helpt ze daarbij door te bloggen over succes, gezondheid, geluk, bewustzijn, liefde en gezondheid, de basisstenen voor een gelukkig leven.

Breng dus een bezoekje aan soChicken om voortdurend te groeien.

Wat vinden anderen van dit boek?

Een recensie

De levensvreugde spat van het boek af en werkt aanstekelijk. Jelle heeft mijn soort humor, daardoor heb ik het boek gelezen met een glimlach op mijn gezicht. Erg leuk boek, met veel eyeopeners. Aanrader!

Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt

Ons leven is druk. We hebben het zelf druk gemaakt. Daardoor kunnen we het ook veranderen. Daarbij helpt dit boek. De schrijver is een boeddhistische monnik die zich heeft verdiept in ons denken. Als we het denken kunnen terugbrengen tot een bron van rust maken we tijd vrij om een sterke relatie met onszelf op te bouwen.

Er komen situaties op het werk, in de liefde en met je vrienden aanbod. Genoeg voer om met jezelf aan de slag te gaan.

Dit boekje bestaat bovendien uit kleine hoofdstukken en prachtige illustraties. Twee pluspunten.

Luister naar Haemin Sunim

Haemin Sunim was in Nederland in 2015 en hij deed oefeningen met een groep tijdens het Happinez festival. Doe mee, en maak vooral kennis met deze inspirerende groei.

Luister naar de auteur

Door het succes van Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt wordt de schrijver, Haemin Sunim vaak gevraagd om te vertellen over zijn denkbeelden. Dit zijn inspirerende lezingen.

Luister er naar een

Wat vinden anderen van dit boek?

Kwalitatief mooi ogend boek. Hele mooie illustraties. Ik had zelf verwacht dat er korte verhalen of teksten in zouden staan, maar het zijn meer een soort spreuken of citaten. Ik vind het een mooi boek om cadeau te krijgen of te geven.

Je bent zoals je denkt

Als het om de top 10 boeken voor persoonlijke ontwikkeling gaat, mag Michael Pilarczyk er niet in ontbreken. Deze ondernemer heeft door diepe dalen de kracht van het denken ontdekt. Nu wil hij anderen helpen om op de juiste manier te denken. Want als je op de juiste manier denkt, zul je groeien en successen gaan behalen.

Richt je op het juiste met je denkwijze

We kunnen ons met onze gedachten richten op allerlei zaken. De meeste liggen buiten onze controle. Wie op de juiste manier denkt, bereikt meer, dat is de les.

Wat is de juiste manier van denken?

Daar is geen vaste definitie voor. Wat ik wel weet is dat succesvolle sporters, acteurs en zakenmensen op dezelfde manier denken.

Een verdere uitleg over hoe succesvolle mensen denk vind je hieronder

Ik zeg hiermee niet: verander je gedachten en het succes klopt morgen op de deur. Maar wat ik wel probeer te zeggen is: verdiep je in je eigen denkbeelden om je gedachten meer te richten op de zaken die leiden naar onder andere groei.

Daarvoor is het boek Je bent zoals je denkt geschikt. Michael Pilarczyk helpt je immers door verschillende inzichten met je te delen om je gedachten te veranderen.

Bekijk ook eens deze video als je je gedachten wilt veranderen.

Ik denk dat persoonlijke ontwikkeling begint bij het observeren en veranderen van je gedachten. Omdat jezelf je grootste motivator of criticus bent. 😜

Wat vinden anderen van dit boek?

Deze review laat zien wat er kan gebeuren als je je gedachten verandert

12 maanden geleden was ik dakloos en verslaafd! Toen ik in de kliniek kwam ben ik een boek tegengekomen van Michael en ik was meteen verkocht. Ik heb nu alle boeken van Michael gelezen en toegepast en het heeft gewerkt!! Nu 1 jaar clean een eigen huis en ik werk in de verslavingszorg. In september ga ik beginnen aan een Mbo4 opleiding. Wat de wet van aantrekking kracht wel niet voor je kan doen. Ik volg Michael en Cindy op alle vlakken en ik hoop ze ooit te zien! Ook dit boek geeft me weer kracht om mijn dromen verder waar te maken. Thanks Michael en Cindy

De 48 wetten van de macht

We leren op school hoe we moeten schrijven, lezen en rekenen. Maar we leren niet hoe om te gaan met bepaalde situaties. Gelukkig is daarvoor De 48 wetten van de macht. Je leert hoe je moet handelen in bepaalde situaties. Hierdoor doe je de juiste dingen en behoud je de macht. Dit is geen verkeerde macht, maar een macht waardoor je niet volgzaam anderen volgt om te pleasen.

Een advies

Als Robert Greene je een advies moet geven, is het wel om vertrouwen te hebben in de gebeurtenissen die spelen in je leven. Achter alles zit een positieve reden.

Je komt dagelijks in aanraking met anderen

Toch weten de meesten niet wat je moet doen als je een gesprek hebt met je baas, als je kritiek krijgt of een probleem uitlegt aan een vriend.

Door de 48 wetten van de macht gaat er een wereld voor je open aan nieuwe ideeën om een gesprek te voeren.

Ryan Holiday, ook een succesvolle auteur, legt uit waarom je de 48 wetten van macht zou moeten lezen.

Leer meer van Robert Greene

Robert Greene is de auteur van de 48 wetten van macht. Hij deed voor dit boek zelf ontdekkingen door de wijsheden van onder meer Niccolò Machiavelli te bestuderen. Naast zijn boeken geeft Robert Greene ook veel tips op zijn YouTube kanaal.

Wat vinden anderen van dit boek?

De wetten zijn goed om te gebruiken en zullen leren om mensen 1 stap voor te zijn

Rijke pa arme pa

Je hoeft geen zakenman te worden om Rijk pa arme pa te kopen. Rijke pa arme pa is voor iedereen bedoelt. Dus ook voor jou. Het maakt niet uit of je een ondernemer, werknemer of student bent. Je kunt dankzij de lessen beter met je geld omgaan.

We leven in een tijd waarin je van alles kan doen met geld. Nadat je de lessen hebt geleerd en anders bent gaan kijken naar je geld is het tijd om te zoeken naar manieren die het beste bij je passen. Maar eerst: lekker lezen.

Laat geld je ontwikkelen

Het is niet nodig om te denken dat geld slecht is. Geld is juist een geweldige kans om te groeien en jezelf te ontwikkelen. Je hebt geld immers nodig om je dromen waar te maken.

Er is zoveel meer mogelijk

Persoonlijke ontwikkeling gaat veelal over intieme zaken, zoals afvallen. Dat is ook goed. Anderzijds is er zoveel mogelijk door het internet. Je moet alleen een verdienmodel vinden waarbij je ontzettend veel plezier hebt.

Daarbij wil ik ook laten zien dat persoonlijke ontwikkeling uit je comfortzone stappen is. Dat doe je zeker met Rijke pa arme pa.

Wat vinden anderen van dit boek?

Vanaf het begin interessant. De kijk op werk en op je leven veranderd. Of je grote plannen hebt of gewoon wil leren hoe geld werkt, het verandert je visie. Leest lekker, enorm inspirerend en motiverend!

Hoe je vrienden maakt en mensen beïnvloedt

Stel je wordt uitgenodigd voor een feestje. Je hebt er zin, maar je kent niemand en je wilt wel een praatje maken. Iedereen herkent deze situatie.

Hoe je vrienden maakt en mensen beïnvloedt, is het antwoord.

Want je leert hoe je het beste gesprekken moet voeren. Wie goed gesprekken kan voeren, kan verbindingen aangaan en wie verbindingen kan aangaan is instaat om zich te ontwikkelen.

Het grappige is dat dit boek in 1936 als Engelstalige versie is verschenen en nu nog steeds zo populair en relevant is.

Wil je meteen de principes van het boek weten? Dat snap ik. 😉 Bekijk hiervoor deze video.

Beter contact met anderen

Ik denk dat de grootste kans voor persoonlijke ontwikkeling ligt in het omgaan met anderen. Als je dat op ieder moment goed kan, ben je een wijs mens.

Wat vinden anderen van dit boek?

Ik heb dit boek al jaren als audiobook. Meerdere malen geluisterd. Ondanks dat het al voor het eerst is gepubliceerd in 1936 is het concept tijdloos. Ik heb het boek nu aangeschaft om bepaalde stukken makkelijk te kunnen nalezen. Maar ik heb het ook gekocht voor mijn kinderen opdat zij ook voordeel zullen hebben bij deze levenswijsheden.

De keuze

Edith Eger, die Auschwitz heeft overleefd laat zien dat je altijd een keuze hebt. Ook al zijn de omstandigheden vreselijk, je kunt nog altijd kiezen om positief te denken. Eger is met haar boeken een soortgenoot van Viktor Frankl.

Lees het werk van Eger om te leren dat wij een label toekennen aan situaties. Ontslagen worden bijvoorbeeld is niet leuk, maar het is wel een kans om een nieuw carrierepad te bewandelen.

De les van Edith Eger voor ons is: we zijn vrij tijdens elke gebeurtenis.

Leer hier het verhaal van Edith Eger kennen.

Hoe te vergeven

Kiezen voor het positieve heeft meestal met vergeven te maken. Als je de ander kan vergeven of een gebeurtenis, lukt het je beter om in vrijheid te leven. Hoe moet je vergeven?

Wat vinden anderen van dit boek?

Een prachtig en inspirerend boek! Het eerste deel gaat over de deportatie van de schrijfster naar Auschwitz en de manier hoe ze daar wist te overleven met haar zus. De volgende twee delen gaan over de wijze waarop ze haar leven weer oppakt en vormgeeft. Ze wordt een gerespecteerde psychologe die aangeeft dat je op ieder moment en bij alles een keuze hebt over de manier waarop je met tegenslagen omgaat. Ook als die uitzichtloos lijken. Een hoopvol boek!!

Een werkweek van 4 uur

Ik vind dat de four hour workweek in dit rijtje past, omdat het aantoont wat je allemaal kan bereiken als je bereid bent om jezelf te ontwikkelen.

Dat is je doel toch?

Lees dan dit boek en pak een kans om minder te hoeven werken. Er bestaan immers zoveel kansen naast een 9 tot 5 baan.

Je moet alleen erachter komen wat de opties zijn. Daarbij helpt dit boek je. Daarnaast heeft Tim Frris, de schrijver van de The Four Hour workweek een podcast met inspirerende gasten.

Bekijk hier wat er kan met een werkweek van 4 uur.

Je kunt natuurlijk ook je huidige leven en baan behouden. Ik hoop alleen dat je het boek leest om te leren hoe je jezelf kunt ontwikkelen in een totaal andere richting die je tijd en vrijheid oplevert.

Onderneem

Ook al vind je jezelf geen ondernemer, het starten van een business is de perfecte plek voor groei. Je moet groeien, anders wordt het geen succes. Start met ondernemen op jouw manier.

Wat vinden anderen van dit boek?

Heerlijk weglezend, persoonlijk businessboek met gevoel voor humor. Met echte, direct toepasbare tips. Geen vaag religieus geïnspireerd geneuzel. Aan dit boek heb je echt wat.

Overzicht van de top 10

De top 10 persoonlijke ontwikkeling boeken

De top 10 persoonlijke ontwikkeling boeken deel 2

Samenvatting: lees een boek

Lees een boek over persoonlijke ontwikkeling. Niet omdat ik of iemand het zeg, maar omdat je tijdens het lezen talloze inzichten opdoet die goud waard zijn. Pas vervolgens de inzichten ook toe, dat is echte verandering

Alvast veel leesplezier gewenst.

Verder lezen?

Jochem

Hi, mijn naam is Jochem en ik wil jou helpen om jezelf persoonlijk te ontwikkelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *