Wat is het verschil tussen een vaste en een groei mindset?

de banner voor de blog Wat is het verschil tussen een vaste en een groei mindset?

Het grootste verschil tussen een vaste en groei mindset is dat mensen met een groei mindset geloven dat ze zichzelf kunnen ontwikkelen en beter kunnen worden en mensen met een vaste mindset geloven dat hun talenten vast staan en dat daar niets meer aan te veranderen valt.

Mensen met een groei mindset zullen hierdoor altijd doorgaan, terwijl mensen met een vaste mindset stoppen na de eerste tegenslag.

Daarbij kennen de twee mindsets uiteenlopende overtuigingen die je hieronder ziet.

Wil je meer weten over het ontwikkelen van een groei mindset? Lees dan een boek, omdat je zo al lezend een groei mindset aanneemt.

De verschillende mindsets helpen je in je eigen leven 

De verschillen tussen de groei en vaste mindset helpen je om je mindset te verbeteren in je eigen leven. 

Je wilt immers een groei mindset hebben. Je kunt door de verschillen sneller een groei mindset creëren. Want als je over iets nadenkt, heb je een groei mindset of een vaste mindset.

Laten we een dagelijks voorbeeld nemen: gezonder eten 

Je vind dat je te vaak ongezond eet. Je wilt daardoor je eetpatroon veranderen, dit is moeilijk, want je vind bijvoorbeeld een patatje veel te lekker. Hierdoor kun je denken: ik kan beter mijn oude eetpatroon aanhouden, of ik moet harder mijn best doen om te veranderen.

Zie je waar de twee verschillende mindsets zitten?

Vraag jezelf af hoe je denkt om makkelijker te denken in de stijl van de groei mindset. Dit kan lastig zijn, maar het helpt je om oude denkpatronen te vervangen voor behulpzame gedachten.

Zie de verschillen als richtpunten 

Je kunt door te kijken naar de verschillen tussen een groei en vaste mindset heel goed zien wat je doen moet om afscheid te nemen van de vaste mindset. 

Neem bijvoorbeeld het blijven bij de kennis die je hebt en niet jezelf willen doorontwikkelen. Deze gedachte is natuurlijk beperkt. 

Als je dit weet, kun je heel gericht gaan zoeken naar nieuwe informatie, waardoor je slimmer wordt, groeit en de informatie nog eens gebruikt om beter te worden.

Als dit is gebeurd, weet je dat je tot veel meer instaat bent, en dus een beetje meer een groei mindset hebt. 

Nog meer verschillen tussen de twee mindsets

Opgevers en doorzetters

Je kunt zeggen dat iedereen die iets heeft bereikt een groei mindset heeft. Want als je iets wilt bereiken, moet je kunnen omgaan met verschillende tegenslagen, falen, keer op keer.

De meeste mensen hebben daar geen zin in – ze willen het wel proberen, maar na een keer hard werken, vinden ze het wel voldoende. Ze denken er vervolgens niet meer aan. Een doorzetter daarentegen pakt altijd de taken weer op en gaat aan het werk. Hierdoor vindt de doorzetter vroeg of laat een methode om te leren van tegenslagen en bereikt de droom. Je moet alleen steeds willen kijken naar waar je naartoe wilt gaan, en een tegenslag zien als een kans om te groeien.

Beperkingen en kansen

Iedereen botst weleens tegen een situatie aan waardoor ze niet meer verder kunnen. Denk aan een lastige opdracht, of harde feedback. Op zo’n moment komen er gedachtes naar boven. Iemand met de groei mindset denkt: hoe kan ik hiervan leren, en iemand met een vaste mindset denkt: ik ben hier te slecht voor, het wordt niks.

Het grote verschil zit hier in de houding tegenover de situatie – ben je bereid om te willen leren, of sluit je jezelf af en ga je ervan uit dat het niets wordt?

De mensen met een groei mindset zoeken altijd naar kansen, hoe klein ze ook zijn. En als ze een kans hebben, gaan ze er vol voor.

Je mindset bepaalt hoe je reageert op een situatie. Daarom zeggen mensen dat Hapiness a state of mind is.

een qoute op de muur: live, work, create

Voorbeelden

Mensen met een groei mindset zeggen:

  • Ik heb nu fouten gemaakt, maar als ik het blijf proberen, leer van mijn fouten en harder werk, gaat het me lukken.
  • Alles valt te leren
  • Het gaat erom dat ik hard werk en beter wil worden, dat is het belangrijkste

Mensen met een vaste mindset zeggen:

  • Het heeft geen zin om hard te werken, het moet er zijn of niet
  • Fouten maken zijn een teken dat je onvoldoende bezig bent
  • Leren kan alleen als je er goed in bent

Open staan of vluchten voor kritiek

Het is niet leuk om kritiek te krijgen. Je wordt namelijk gewezen om de punten die je niet goed hebt gedaan, of beter kunnen.

Het liefst doe je alles in een keer goed. Maar: je bent een mens van vlees en bloed waardoor je fouten maakt.

Hierdoor is het belangrijk om te kijken naar hoe je reageert op kritiek. Wil je ervan leren, zoals iemand met een groei mindset doet? Of zie je het als een aanval op je kunnen en gooi je in je hoofd de handdoek in de ring?

Er is geen goed of fout. Het helpt als je openstaat voor kritiek, je leert immers nog meer, weet hoe je het de volgende keer anders moet doen, past dit toe. Zo ontvang je na een tijd een compliment over je voortgang.

Kritiek is niet de eindbestemming, het is een tussenevaluatie.

Talent: heb je of niet

Iedereen heeft ontzag voor een natuurtalent. Deze persoon kan immers alles in een keer zo goed. Het lijkt wel of het geen moeite kost. Messi kreeg deze lof al snel.

Aan de andere kant zijn er ook grote sporters die in het begin van hun carrière vooral te maken kregen met twijfel. Konden ze het niveau wel aan?

Deze twijfel is onterecht, aangezien talent ontwikkelt kan worden. Als er maar voldoende motivatie is om te werken.

Bekijk in deze video hoe dat zit.

Iemand met een groei mindset zoekt naar kansen om een sterkere talent te kweken, en iemand met een vaste mindset teert op het huidige talent.

Werken

Hoeveel kinderen hebben niet gehoord dat ze er maar voor moesten werken toen ze om iets vroegen.

Dit antwoord kunnen doortrekken naar alles in het leven. Niemand is op het begin al op het level van een expert.

Daar gaat een tijd overheen. In deze periode moet je hard werken om er iets van te maken. Voor mensen met een groei mindset is dit normaal, ze steken graag de handen uit de mouwen. Mensen met een vaste mindset vinden werken nutteloos. Je kunt het of niet. Daardoor worden ze niet beter.

Een proces

Je gaat door een lang proces als je iets wilt bereiken, aangezien je een plan nodig hebt, dingen probeert, fouten maakt en het opnieuw probeert.

Voor mensen met een groei mindset is dit logisch. Ze vinden dat het erbij hoort. Mensen met een vaste mindset vinden het proces nutteloos. In hun ogen moet je in staat zijn om een bepaalde vaardigheid bijvoorbeeld meteen te kunnen toepassen.

Er dag in dag uit voor moeten leren en blokken is verloren tijd.

Opdracht voor jou

Oefen met de termen die horen bij de groei mindset en leer om andere overtuigingen aan te nemen.

Samenvatting

Welke mindset heb jij? Laat dit kennisbankartikel de start zijn voor je om je nog meer bewust te zijn van deze twee mindsets. Oefen daarnaast ook om een groei mindset te krijgen. Deze instelling brengt meer veerkracht in je leven, en je komt erachter dat je tot veel meer instaat bent.

Wat voor mindset heb ik?

Kijk naar de voorbeelden hierboven, in welke van de twee herken je jezelf? Train vervolgens om je mindset blijvend te veranderen.

Is het erg om een vaste mindset te hebben?

Nee. Het is echter wel handiger om denkpatronen van de groei mindset over te nemen. Hierdoor krijg je de kans om jezelf te ontwikkelen, en ga je groeien, waar als je de vaste mindset behoudt, stil staat.

Hebben de verschillen een grote invloed?

Ja. Iemand met een groei mindset steekt er de nodige werkuren in. Hierdoor wordt deze persoon beter, groeit en boekt grotere prestaties. Daarnaast blijft iemand met een vaste mindset stil staan. Hard werken wordt dus uiteindelijk uitbetaald.

Kan ik nog veranderen?

Je kunt absoluut nog veranderen. Gedachten en overtuigingen zijn vormbaar. Als je gaat denken op een andere wijze – sta je ook anders in het leven.

Bekijk deze video voor meer tips om te veranderen.

Kan ik makkelijk een groei mindset aannemen?

We zeggen niet dat het makkelijk is. Dat is het namelijk niet. Je moet steeds naar je denkpatronen kijken en daar een variant die je verder helpt (van de groei mindset) tegenover zetten.

Dit kost en tijd en moeite – je moet je overtuigingen veranderen.

Als je dit echt wilt, gaat het je lukken.

Andere kennisbank artikelen

Jochem

Hi, mijn naam is Jochem en ik wil jou helpen om jezelf persoonlijk te ontwikkelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *