De beste voorbeelden van een mindset

de banner voor de blog mindset voorbeelden

Door voorbeelden te krijgen, leer je meer en kun je ook makkelijker je eigen mindset veranderen. Daarom laat ik voorbeelden zien aan de hand van de groei en vaste mindset. Je moet je focussen op de groei mindset als je meer wilt halen uit je mindset.

De groei mindset

Wat is de groei mindset ook alweer?

De groei mindset betekent dat je gelooft in jezelf ontwikkelen. Je ziet bijvoorbeeld een moeilijkheid niet als een belemmering, maar als een kans. Ik begin ook met kansen als eerste voorbeeld.

Kansen

Stel je bent bezig met het schrijven van een boek, maar het lukt niet en je geeft het verhaal op. Na een tijdje denk je toch: het begint weer te kriebelen, laten we maar weer gaan schrijven. Deze keer kijk je ook naar de verbeterpunten voor jezelf.

Want als je het weer op dezelfde manier doet, krijg je dezelfde resultaten. Nu pak je het anders aan door iedere dag een stukje te schrijven en niet op te geven als het even lastig is. Ik bedoel hiermee niet dat het verhaal ook wordt gepubliceerd. Er ligt alleen wel een kans om je verhaal af te maken als je besluit om verder te schrijven. Als je opgeeft, zijn de resultaten sowieso nul. Geef daardoor nooit op. Dat is het beste voorbeeld dat je voor je mindset kunt hebben.

via GIPHY

Falen

Je hebt je ingeschreven voor een marathon, daarnaast heb je ook een paar keer getraind. Echter tijdens de marathon kom je erachter dat je conditie toch niet zo goed is waardoor je moet opgeven. Nu kun je twee dingen doen: nooit meer een marathon lopen omdat je hebt gefaald of leren van de lessen en het weer te proberen.

‘falen’, dat ook maar betrekkelijk is, is het beste voorbeeld om te groeien. Je leert immers een paar harde lessen, die je kunt gebruiken om gewoon nog een keer in te schrijven. Het is immers niet zo dat je nooit meer kunt proberen als je faalt. Zo denken mensen met een vaste mindset wel. Maar jij gelukkig niet.

Werken

Je ziet in een televisieprogramma een oproep voor mensen die willen komen werken bij nu.nl. De journalistiek was toch altijd al een droom van je, dus geef je je op. Je weet echter ook dat je nog veel moet leren. Dus besluit je om keihard te gaan werken. Je leest verschillende boeken, zoekt naar nieuwe informatie op het internet, luistert naar podcasts en schrijft artikelen voor een lokaal blaadje.

Het punt is dat je nog van ver moet komen, dat is oké. Je bepaald echter helemaal zelf of je blijft op de plek waar je nu bent, of dat je de schouders eronder zet en gaat werken om een betere journalist te worden.

Mensen met een groei mindset geloven dat hun vaardigheden niet vaststaan, ze zijn daarentegen te ontwikkelen. Als je bijvoorbeeld je hele leven ervan hebt gedroomd om journalist te worden, kan dat nog gewoon op latere leeftijd. Je moet alleen bereid zijn om hard te gaan werken. Zo word je beter en teken je op een dag een contract in de journalistiek. Ik proost alvast op je.

Feedback

Je bent begonnen aan je nieuwe baan en je krijgt meteen commentaar van je leidinggevende. Je doet namelijk een paar dingetjes nog niet goed. Dit kun je vervolgens zien als een teken dat het niet goed gaat, of dat het nog beter kan. Het laatste is het meest effectief. Dat levert je immers het meeste op, want als je de feedback goed doorneemt, doe je dingen anders en zie je dat je het toch nog erg goed doet.

Maar laten we eerlijk zijn: niemand vindt het leuk om feedback te krijgen, het is toch een teken dat we falen. En dat is het niet: mensen met een groei mindset zien het namelijk anders en zijn bereid om te luisteren naar de tips om hun werkwijze te kunnen aanscherpen en geen tijd te verspillen aan een defensieve houding, die je toch niets zoveel oplevert.

Mensen met een vaste mindset

De volgende voorbeelden die je ziet, zijn van mensen die een vaste mindset hebben. Het zijn dezelfde onderwerpen, de instelling wat anders.

Wat is een vaste mindset?

Mensen met een vaste mindset geloven dat je talenten niet kunnen ontwikkelt worden. De talenten zijn er of niet. Daar kan niets aan veranderd worden. Hierdoor geven ze eerder op. Dat blijkt uit de volgende voorbeelden.

Kansen

Je werkt in de supermarkt en je contract loopt af. Je dienstverband zit erop. Bij een supermarkt verderop zijn wel nog nieuwe vacatures open. Je besluit om niet te solliciteren, want dan moet je er toch weer uit. Je denkt niet dat je beter kunt worden als je nog een baan aanneemt in de supermarkt en kijkt gefrustreerd verder, terwijl daar je expertise ligt, en de beste kans is om (snel) een nieuwe baan te krijgen.

Falen

Je hebt besloten om voor de buurt te gaan koken – je koopt de ingrediënten in bij de supermarkt, print het recept uit en gaat op tijd koken. Een uur voor aanvang zie je dat het helemaal niets meer wordt. Je koopt nog snel iets bij de cafetaria, en zegt dat dit het eten is met een knipoog. Als de mensen daarna weg zijn, zeg je tegen jezelf: dit doe ik nooit meer. Aangezien je gefaald hebt en niet hebt kunnen voldoen aan je eigen verwachtingen.

Het recept verdwijnt naar een plek achter in de kast. Je wilt er nooit meer aandenken, of erover hebben.

Werken

Je wilt zeilen rond de wereld. Je hebt op televisie een documentaire gezien van mensen die dit doen, en dat heeft je geïnspireerd. Je moet echter wel een heel traject doorlopen, aangezien er nog heel veel hobbels zijn te nemen. Alleen bij dit idee word je al moe. Je besluit om de eerste les die je had gemaakt af te zeggen en niet verder te kijken naar de mogelijkheden. Het is in jouw ogen verspilde tijd, omdat je toch een beginner bent.

feedback

Je bent gaan studeren en moet een verslag gaan inleveren. Je krijgt echter pittige feedback: de taal die je hebt gekozen is namelijk slecht, de bronvermelding is onvoldoende en je schrijft slechte zinnen.

Je besluit om je studie even op pauze te zetten, als het niet nu lukt, lukt het nooit.

Dit zijn 8 voorbeelden van mindsets. Ze zijn verschillend, en tonen aan wat er kan gebeuren als je een besluit neemt. Ik denk dat je wilt werken aan je mindset, daarom heb ik tips voor je om kansen te pakken, om te gaan met falen, slim te werken en feedback te verwerken.

Kansen te pakken

Als je wilt groeien, moet je kansen pakken. Het maakt niet uit hoe groot of klein. Zo ga je je doel bereiken. Niet elke kans is leuk, maar elke kans is er wel een om beter te worden. Als je een kans pakt, verbeter je ook je mindset, want je leert jezelf aan om actie te ondernemen, in plaats van actie te ondernemen. Dit is de weg om een krachtige mindset te creëren.

Hoe meer kansen je pakt, hoe meer kansen je krijgt in de toekomst. Begin nu en de grotere kansen komen eraan.

Omgaan met falen

Ach falen, als we het zouden kunnen ontwijken, deden we het allemaal, ofniet? 😜

Maar falen hoort erbij. Het is niet te voorkomen. Luister naar deze speech van Arnold Schwarzenegger. Hij verteld dat falen erbij hoort.

Als hij zegt, moet het wel kloppen, toch?

Kijk dus niet naar falen als iets slechts of het einde, maar als een punt om van te leren. Je moet falen om nieuwe successen te bereiken. Als je maar leert van falen, dan zit je altijd goed.

Je faalt (helaas) sowieso nog een keer. Denk dan aan deze les, en je kijkt er anders naar.

Werken

Als je een doel wilt bereiken, moet je daarvoor gaan werken. Anders is het geen doel meer. Het is ook niet erg om te werken. Daar word je beter van en krijg je ook een groei mindset. Je denkt immers niet; wat stom dit werken, maar het is een kans om beter te worden. Dus werk ik harder om ervoor te zorgen dat ik wel beter wordt.

Kortom; je moet gaan werken om in de flow te komen en te blijven knallen. Werken vormt ook je brein – je gaat er anders door denken. Militairen denken bijvoorbeeld op een manier, omdat ze hard hebben gewerkt ervoor.

Omgaan met feedback

En als laatste feedback. Feedback is niet leuk. Het is anderzijds wel een geweldige kans om jezelf te verbeteren. De persoon waarvan je feedback krijgt, weet veel over het onderwerp. Dit is voor jou een shortcut om nog beter te worden.

Zo had je er nog niet naar gekeken, of wel? 😜

De laatste tip die ik voor je heb, is om altijd positief te denken. Zo ben je je steeds aan het ontwikkelen, en ga je bijvoorbeeld je nieuwe doelen halen.

Lees verder over je mindset

Jochem

Hi, mijn naam is Jochem en ik wil jou helpen om jezelf persoonlijk te ontwikkelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *