Voorbeelden van de groeimindset: de beste staan in dit boek

Volg deze 10 voorbeelden van de groeimindset om anders te denken

Soms lees je een boek en voel je meteen de energie in je lijf toenemen, alsof iemand een kraan openzet. Dit gevoel had ik bij het boek Het obstakel is de weg, omdat er meerdere voorbeelden van de groeimindset worden beschreven, waarmee je verder bouwt aan je denkwijze.

Waarom is Het obstakel is de weg een echte aanrader?

Om de voorbeelden van de groeimindset ongelofelijk sterk zijn. Dat betekent verhalen over bekende personen die telkens te maken kregen met tegenslagen, maar daaruit inspiratie haalden in plaats van ontmoediging.

Bovendien is dit boek voor 20 euro te koop op Bol.com. Een spotprijs voor een kwalitatief werk.

De illustraties zijn uitlopend, hierdoor vind je sowieso in een van de verhalen een inspiratiebron. Vervolgens begin je met je dromen na te jagen. Daarbij waren deze mensen eerst doodgewone burgers met doelen. Ze wilden ergens komen en daarvoor zagen ze moeilijkheden niet als een teken om te stoppen, maar om vooruit te bewegen. Tijdens het lezen zul je soms denken: wauw, wat knap dat hij of zij doorgaat. Daarop zeggen we: het is geen unieke kracht, maar iets menselijk. Je bezit het ook. Je hoeft alleen op de startknop te drukken en daarvoor is de titel alleen al een hulpmiddel. Zie in de onderstaande video een samenvatting van de schrijver over zijn boek.

Anders kijken

Het zijn de moeilijkheden die laten zien wat de mannen waard zijn.

Epictetus

Tegenwoordig laten we alles aan huis bezorgen. Hierdoor is de moeilijkheidsgraad in onze samenleving haast verdwenen en anders zet je Netflix op en trek je het kleedje over je hoofd. ๐Ÿ˜‰

Maar wat als moeilijkheden je veel verder brengen in het leven dan succes? Waarom zou je dan nog bang zijn voor de obstakels? Het is slechts een vernieuwende kijkwijze, waardoor je belemmeringen haast omarmt.

via GIPHY

Volharding

Moed is goed, maar volharding is beter. Volharding, dat is de hoofdzaak.

Theodor Fontane

Volharding is beuken op een deur net zolang totdat die openspringt en je de beloning verzilverd. Een belangrijk aspect, omdat bijna niemand in een keer de hoofdprijs bemachtigd.

Vervolgens haakt de meerderheid af en blijft een groepje het continu proberen. Dat zijn uiteindelijk de winnaars. Doorzettingsvermogen is bovendien de kern van de groei mindset voorbeelden. Ze inspireren ons om voortdurend te zoeken naar de oplossing, ook al ontmoedigt je omgeving jou. Dat is de sleutel naar succes.

Mogelijkheden zijn er altijd

Hoe slecht het ook verloopt, er is altijd een mogelijk om vast te pakken, waaraan je jezelf optrekt om een nieuw pad in te slaan.

De grootste voorbeelden van een groeimindset bewandelden iedere keer weer een aankomende route, omdat ze daarvoor een innerlijke drang voelde. Daarnaast scherpt proberen je talent aan. Denk hierbij aan:

  • Betere stukken van een schrijver
  • Een slimmer ritme van een hardloper
  • Een sterkere band tussen twee geliefden
  • Ondernemers met meer aandacht voor hun slaapuren

Kortom: overal vind je een kans om je grootste dromen te smelten naar realiteit.

Mogelijkheden zijn er altijd tijdens een obstakel.

Alles is perceptie

Perceptie is interpretatie. Wat we waarnemen is, wat in onze verbeelding aanwezig is.

Erik Pevernagie

Laten we een dagelijks feit nemen als de veerkracht van groei mindset voorbeelden: ontslag. Want we kennen allemaal iemand die het meemaakte of we ondervonden het zelf. Hierop zijn doorgaans twee reacties: we halen motivatie uit de ontstaande situatie, bekijken vacatures, solliciteren, schrijven ons in bij de Kamer van Koophandel of nemen de slachtofferrol aan en boeken daarmee geen vooruitgang in de verschillende levensgebieden. Het vorige kopje zei het al: kansen zijn er altijd of zoals zakenman Richard Branson zei:

Business opportunities are like buses, thereโ€™s always another one coming

Voor welke reactievorm kies je?

Falen

Success is not final, failure is not fatal: it is the courage to continue that counts.

Winston Churchill

Het lukt niet. De meesten focussen zich daarna op iets anders, omdat daarin het eenvoudigste ligt. Maar dan begin je weer helemaal opnieuw. De winnaars analyseren echter een faalmoment, trekken er lessen uit stappen vervolgens weer op trein om progressie te voelen. Kortom: alles is tijdelijk. Helaas ook succes. Om niet te stoppen na een misstap is een doel formuleren dat je hart iedere seconde doet bonken.

Behoud discipline

Alle besproken onderdelen kennen een ongekende potentie op het disciplinevlak. In een van de eerste hoofdstukken wordt discipline beschreven als het talent van John D. Rockefeller, een van de rijkste zakenmensen uit de moderne tijd. Zijn specialisatie om rustig te zijn in het moment kreeg waarde tijdens gebeurtenissen waarbij de meerderheid boos, verdrietig of hebberig handelde. Dankzij de rust in het denken belandde de keuzes van de Amerikaan steeds bij de juiste uitkomst en bracht niemand hem in een emotionele bui, zelfs niet in de rechtszaal waar hij het besluit hoorde de laatste dagen van een monopolypositie. Kom hier meer te weten over de discipline in de Rockefeller strategie.

Waarom moet je Het obstakel is de weg lezen?

Omdat er geen ander werk is dat voorbeelden van de groeimindset zo mooi beschrijft. De vertellingen prikkelen je om haast te juichen om obstakels, daarbij volharding te tonen, te praten over mogelijkheden in plaats van klagen, je perceptie bij te stellen en discipline trainen om het ritueel voort te zetten.

Conclusie

het boek Het obstakel is de weg verandert je denkwijze over hobbels op weg naar succes. Vind dus inspiratie en de toewijding om geen seconde stoppen te overpeinzen.

via GIPHY

De beste manier om je mindset te veranderen

Voordat je verder surft op het internet willen we je graag wijzen op de beste manier om je mindset te veranderen, namelijk door het e-book Word de beste versie van jezelf. Het e-book kost 37,50 en geeft je tips, bonussen, gratis coachingsgesprekken en methodes om een ijzersterke mindset te kweken. Het e-book heeft ons erg geholpen en dat gaat het jou zeker ook ๐Ÿ˜Š

Verder lezen over de groei mindset?

Over Ons

Over Ons

We willen onszelf iedere dag ontwikkelen. Daarom schrijven we over de mogelijkheden, zodat je vandaag groeit

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *