Waarom mindfulness goed voor je is en je eraan moet doen 

de banner voor de blog waarom mindfulness?

Zit je erover na te denken waarom je aan mindfulness moet doen? Heel goed. Want mindfulness is de weg om te bewandelen. De redenen daarvoor inspireren je.

Meer rust 

Wie wil dat nou niet? Zeker in de drukke wereld waarin we vandaag de dag leven. De gemiddelde Nederlander leeft op de smartphone en staat daardoor de hele dag aan. Hierdoor:

  • Ontvangt hij nieuwsberichten waarover hij zich zorgen maakt 
  • Plant in de pauze nieuwe afspraken in en vraagt zich daarbij af of het wel kan 
  • Denkt aan de opkomende kosten en twijfelt of hij het nog gaat redden financieel 

De hele tijd prikkels ontvangen is een gewoonte. Stop daarmee. Je kunt immers je leven ook anders inrichten. De eerste stap is door minder het nieuws te volgen. Je hoeft niet de hele dag de aankomende headlines in de gaten te houden. Scheelt je een hoop gedoe. 

Neem ook echt pauze 

Als je pauze hebt, is het beste om ook echt te pauzeren. Schenk een kopje koffie voor jezelf, eet een boterham zonder er een activiteit naast te doen. Zoals de berichten met data’s van vrienden doorspitten. Je hebt pauze, omdat je tot rust wilt komen. Dan helpt het niet om je druk te maken over dat die ene vriend of vriendin niet kan. Besteed je aandacht aan het voeren van een leuk gesprek met een collega of genieten van het uitzicht dat je eigenlijk heel normaal vindt.

Kosten 

Zorgen over kosten maken, is erg vervelend. Begrijp me niet verkeerd. Het heeft echter geen zin om je druk over te maken, je kunt namelijk ook actie ondernemen en te kijken waar je kosten kan besparen. Dit geeft meteen rust en je kunt meteen meer genieten van een mindful bestaan.

Je voelt het niet direct 

Sommige mensen denken dat je met een online verdienmodel meteen heel snel rijk wordt. Anderen denken dat je onmiddellijk een positieve verandering doormaakt als je begint bij mindfulness. Dat is niet zo. Dit is tevens een van de redenen waarom mensen vervolgens afhaken.  Jammer. 

Het kost namelijk tijd om de kracht van mindfulness te ervaren. Je ervaart het helaas nog niet na een paar dagen. Even een disclaimer.

Dit is ook de reden waarom veel mensen sceptisch tegenover mindfulness staan. Het werkt toch niet. Als je zo denkt, kun je beter aan niets beginnen.

Dit gebeurt als je geduld hebt 

Je leeft een leven waarin je je rustig voelt. Er is geen reden om je te haasten, of je ergens druk om te maken. 

Bovendien geniet je meer van wat het leven je te bieden heeft. 

Kortom: terwijl iedereen aan het rennen is, loop je rustig door het leven, doet je ding en kijkt nog eens tevreden om je heen.

Mindfulness is een gewoonte. Je moet deze gewoonte oefenen om er goed in te worden. Je kunt oefenen door een training of cursus te volgen, boeken te lezen of mindfulness zelf te leren.

Denk niet wat er vandaag of morgen kan gebeuren, maar denk aan wat er over een paar maanden kan gebeuren. 

Hoe kan ik genoeg bezig zijn om resultaten te boeken?

Ik zeg eerst: je hebt tijd zat om mindfulness te oefenen. Daarnaast is een half uurtje voldoende. Volg een bewezen oefening om de principes in je hoofd te stampen,

Verder staat een regel boven alles, namelijk: doe elke dag aan mindfulness.

Het maakt niet uit of je een boek openslaat, naar een podcast luistert of zonder telefoon wandelt. Zolang je het elke dag doet, wordt je er goed in.

Waarom mindfulness voor iedereen werkt 

Mindfulness werkt niet alleen voor mensen die andere mensen bestempelen als ‘zweverig’. Nee mindfulness is een techniek die ons allemaal helpt om lekkerder leven te leiden.

Verassende voorbeelden 

Op het werk 

Ja, je kunt ook mindfulness doen op het werk. Ondanks dat er nog zo’n stapel werk op je bureau ligt.

Mindfulness verhoogt ook de productiviteit, want als je je niet bezig houdt met randzaken heb je de tijd om je volledig op je werk te richten. Wedden dat je eerder klaar bent dan verwacht.

Met andere woorden, mindfulness helpt je om je werk makkelijker af te ronden. Dit hulpmiddel is ook nog eens gratis.

Voor studenten 

Het nieuws dat studenten last hebben van stress en uitvallen is allang niet nieuw meer. Mindfulness kan jou als student(e) helpen om minder op je bordje te leggen. Tegenwoordig willen veel studenten reizen, goede cijfers halen en actief zijn in het studentenleven.

Je kan maar een ding tegelijk. Verlang minder en geniet meer. Je hoeft niet de wereld af te reizen, cumlaude afstuderen of de meute volgen en wekelijks de modelstudent uit te hangen. Studeer en geniet. De inzichten liggen immers voor het oprapen.

Voor kinderen 

Nu denk ik niet dat kinderen deze blog over waarom mindfulness een goed idee is lezen. Maar misschien wel een ouder. Dit is voor jou.

Mindfulness is ook voor kinderen een goed idee, omdat ze van hot naar her rennen. Los gezien van hun leeftijd en de ontwikkeling die nog te wachten staat, werkt mindfulness ook voor de jongste generatie. Het geeft ze rust, doordat er niet talloze mogelijkheden zijn zoals in een pretpark. Er is maar een ding te doen. En daar groeit iedereen van.

Andere voordelen zijn:

  • zelfvertrouwen opbouwen 
  • Emoties kunnen reguleren 
  • Optimistisch zijn 

Deze mindfulness oefening voor kinderen is al meer dan een miljoen keer bekeken.

De nummer 1 reden waarom mindfulness niet werkt 

Mensen zijn niet genoeg toegewijd. Ze denken dat ze het wel redden om halve kracht en lezen daardoor een beetje een boek, doen niet volledig een oefening uitvoeren en komen niet elke dag opdagen.

Als je dit doet, weet je zeker dat de resultaten niet of weinig zullen zijn.

Wees 100% toegewijd of begin niet met mindfulness. Alleen deze instelling brengt je op het punt dat je concludeert dat mindfulness continu je positief beïnvloedt. 

Het is ook logisch dat je toegewijd moet zijn. Anders dwaal je met je gedachten af. 

Nog meer leren over mindfulness

Jochem

Hi, mijn naam is Jochem en ik wil jou helpen om jezelf persoonlijk te ontwikkelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *