Wat is de kern van NLP?

De banner voor de blog wat is de kern van NLP

De kern van NLP  is het veranderen van je gedachten. Want door het veranderen van je gedachten verander je je leven.

Het gaat natuurlijk veel dieper, maar dit is wat in de kern gebeurt als je met NLP start.

Is het nuttig om de kern te leren?

Zeker. Je kunt door de kern te leren makkelijker jezelf ontwikkelen, groeien en de kennis gebruiken in je eigen leven. Zoals bij iedere skill begin je eerst rustig bij de basis en kern. Vervolgens bouw je het langzaam op, totdat je meer vaardigheden kunt leren. Dat is ook het uitgangspunt van deze blog.

Duik eens in de ervaringen van anderen over NLP, en je zult zien dat deze mensen veel aan deze methode hebben gehad. Dit is voor mij het beste bewijs dat NLP erg nuttig is.

Je moet alleen nog even de ervaringen leren kennen. Dan raak je geïnspireerd om ook de kennis tot je te nemen.

Wat kan ik nu het beste doen?

Blijf bij de kern en focus je daarop. De rest is voor nu nog niet belangrijk. Als je de kern kent, kun je verder bouwen en dingen leren die voor gevorderden zijn.

Richt al je aandacht voor nu op de kern en kijk daarbij wat je kunt doen. Het hoeft ook niet allemaal snel te gaan. Je moet beginnen met NLP en blijven leren. Dit doe je door eerst te kern te leren en daarna verder te gaan. Ontwikkel een methode om de kern van NLP je eigen te maken. Bijvoorbeeld door boeken of een cursus.

En focus je volledig. Want door je goed te focussen, leer je sneller. Dit doe je op een gemakkelijke manier; laat je niet afleiden als je bezig gaat om te leren. Geen smartphone, geen mensen om je heen en geen geluidjes. Buiten het leren is dit mijn nummer 1 tip om goed te starten met NLP.

Is het moeilijk om de kern van NLP te leren?

In principe niet. Het is tegenwoordig wel moeilijk om je ergens top te focussen. Daardoor zie ik ook veel mensen die van alles opzoeken over een onderwerp om daarna af te haken. Ze begonnen niet bij het begin waardoor ze niet de juiste ontwikkeling doormaakte die nodig is om NLP goed toe te passen in je leven. Begin anders vandaag met het onderwerp gedachten en blijf daarbij totdat je alles over de gedachten kent. Zo ren je niet steeds achter een nieuw ding aan.

Bekijk ook deze video, hierin wordt uitgelegd hoe je als beginner stap voor stap kunt starten met NLP. Dus: volg de stappen en geniet.

Start vandaag met leren

De beste tip die ik voor je heb als je de kern van NLP wilt leren en onder de knie wilt krijgen is om vandaag te beginnen.

Als je morgen ook aan de slag gaat met NLP wordt het een gewoonte waardoor je blijft leren. En een gewoonte blijft. Bouw vandaag een gewoonte op. Daarbij helpt deze video je.

Probeer daarnaast om je progressie bij te houden. Zo zie je wat je de volgende dag anders kunt doen om de kern nog beter te begrijpen. Zoals een podcast luisteren. Doe elke dag iets en je word een NLP expert.

Wat kan ik nu het beste doen?

Je kunt het beste het boek NLP voor dummies lezen. Hierin wordt namelijk uitgelegd hoe je kunt starten met NLP en waar je op moet letten.

Kortom: alle informatie die je moet weten om de kern van NLP te begrijpen, vind je in dit boek.

Het is wel een boek voor absolute beginners. Als je al wat verder bent in je leerproces kun je beter een ander boek lezen.

Als je nog niet zoveel weet over NLP kun je het beste met dit boek starten. Je leert dan alles wat je moet leren om tot de kern te komen.

Stappen maken

Maak steeds stappen. Met andere woorden: blijf niet in de theorie hangen. Je kunt immers alles leren over NLP in de boeken, maar als je het niet vertaald naar de praktijk wordt het lastig om de stof echt te onthouden.

Maak daarom stapjes en daag jezelf uit om steeds stapjes te zetten. Zo leer je namelijk de praktijk ook. En die is weerbarstiger. Je zult immers horen dat het beste om te doen, is om niet je gedachten te volgen bijvoorbeeld. Maar voer dit maar eens uit in de praktijk. Gaat je een stuk moeilijker af.

Hoelang moet ik bij de kern blijven?

Daarvoor staat geen tijdschema. Dit moet jezelf bepalen. Voel aan wanneer het tijd is om een stapje verder te gaan. Als je dat weet van jezelf kun je steeds beter groeien.

Ga terug naar de kern als je even niet meer weet wat je moet doen. Dit is helemaal niet. Je hebt nieuwe ervaringen opgedaan. Deze kun je inzetten om het weer beter te doen. Vaak willen mensen heel snel ergens in goed in worden. Dan maken ze sowieso fouten. Dit voorkom je door soms een stapje terug te doen. Later zet je er weer drie vooruit.

Waar moet ik opletten?

Of je consistent de juiste dingen doet. Je kunt wel elke dag heel veel willen doen. Als je niet consistent aan de juiste dingen werkt, wordt je steeds beter in NLP en is de kern straks gesneden koek voor je.

Samenvatting

NLP staat het voor kijken naar het diepste bronnen van jezelf. Dit kan spannend zijn, aan de andere kant helpt het om jezelf beter te leren kennen en je mooiste leven te gaan leiden.

Hoe verander ik mijn gedachten door NLP?

Door methodieken te gebruiken. Bekijk in deze video verschillende methodieken.

Is NLP confronterend?

Sommige dingen zijn minder leuk. Ze zijn echter wel nodig om te groeien.

Is NLP moeilijk?

Nee – omdat je methodes volgt die goed worden uitgelegd en makkelijk te volgen zijn.

Andere kennisbank artikelen:

Jochem

Hi, mijn naam is Jochem en ik wil jou helpen om jezelf persoonlijk te ontwikkelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *