Wat is de kracht van mindset?

de banner voor de blog wat is de kracht van mindset

De kracht van mindset kan uitgelegd worden als het vermogen om te denken in kansen waar anderen denken in beperkingen. Daarbij horen de volgende mogelijkheden.

Veerkracht

Wie valt kan blijven liggen, of weer opstaan. Jij weet wel voor welke je moet kiezen als je een sterke mindset wilt hebben. 😉

Je moet dus instaat zijn om veerkracht te tonen als je een sterke mindset wilt hebben. Dit doe je door bij de eerstvolgende tegenslag niet te denken: nu is het over, maar te denken: als ik nu opsta, kan ik het nog een keer proberen. De grootste kracht van onze mindset ligt in het feit dat we het nog eens proberen.

Ontwikkelen

De mindset die je nu hebt, is niet dezelfde mindset als die je over een jaar hebt. In de tussentijd zit een ontwikkeling waarmee je anders bent gaan denken in je hoofd. Je denkt bijvoorbeeld niet meer in beperkingen, maar in kansen, en je weet dat als je continu doorgaat, je dan uiteindelijk je doel bereikt.

Het grappige is dat je continu je mindset ontwikkelt. Ook als je denkt dat je ‘de beste mindset’ hebt, kan het nog veel beter.

Ben je er klaar voor om je mindset continu te ontwikkelen? 😜

Je gaat je doelen halen

Stel je wilt nu iedere week minimaal 3 keer hardlopen. Het is alleen nog niet gelukt. Je gaf namelijk op als het moeilijk werd. Je gaat het de volgende keer wel halen, omdat je een betere mindset hebt. Daardoor blijf je trainen, ook al heb je even geen zin of zit alles tegen. Jij blijft je hardloopschoenen aantrekken. Vervolgens loop je constant 1 keer per week hard, daarna 2 en tot slot 3 keer.

Met andere woorden: je mindset is de tool waarmee je je doelen haalt.

Je word rustiger

Iemand die bewust is van zijn mindset raakt niet zo snel meer in de war. Hij weet immers dat bijvoorbeeld een plan wel wordt uitgevoerd als je eraan blijft werken.

Het heeft dus niet zoveel zin om boos rond te stampen als het even niet loopt zoals je had gedacht. Het is beter om te zoeken naar manieren om het plan wel te laten werken en vervolgens het plan af te ronden.

In de tijd dat je boos was, kon je al een oplossing vinden en aan de slag gaan met je volgende idee.

Niets voor niets luidt het gezegde: time is money.

Tegenslagen zien als kansen

Ik refereer graag naar het boek het obstakel is de weg, dat ik ook een van de beste mindset boeken vind.

Het boek gaat namelijk over het vermogen om naar een obstakel te kijken als een kans, in plaats van een belemmering. Want door het te zien als een kans ga je het obstakel zien als een project waar je overheen, onderdoor of erlangs kunt. Daarna doe je dat, en ben je er voorbij. Dit kon alleen gebeuren als je het niet als een obstakel zag. Zoals de meeste mensen doen. Wat mindset hebben ze denk je?

Slimmer worden

Dit haakt daarop aan. Mensen met een krachtige mindset kiezen er niet voor om zichzelf als slachtoffer te zien. Ze kiezen immers liever voor kansen die ze kunnen grijpen.

  • Ontslagen? – zet een bedrijf op of zoek nieuw werk
  • Ruzie met je partner? – bekijk de technieken om een goed gesprek te voeren zonder te wijzen naar elkaar
  • Altijd geld te kort aan het einde van de maand? Zeg de abonnementen op die je toch niet gebruikt.

Je kunt dus op twee manieren naar iets kijken: je aanpak veranderen, of op de vertrouwde voet verder gaan.

Wat brengt meer resultaten? Inderdaad, iets nieuws proberen.

Consistentie

Je hoeft geen groot talent te hebben om ergens goed in te worden. Het enige wat je nodig hebt, is conistentie. Door op herhaaldelijke basis leer je hoe iets moet, wat je niet moet doen en waar je op moet letten als je ergens in wilt groeien.

De enige vereiste is daarvoor steeds komen opdagen, en je strategie veranderen als dat nodig is. Dat is alles.

Wat denk je wat er met je mindset gaat gebeuren als je consistent bent? Juist, die wordt ook beter. Consistentie = is een sterkere mindset.

Geloof in jezelf

Dit is het mooiste van een sterke mindset creëren: je gaat in jezelf geloven.

Misschien wil je nu iets bereiken, je denkt echter dat het toch nooit gaat lukken. Dit is een teken dat je (nog) niet in jezelf gelooft.

Toch ga je een poging wagen, en nog een, en nog een, en nog een. Totdat je progressie boekt en in jezelf gaat gevolgen. Het laatste zetje dan snel gezet, waar iets wat eerst nog leek als iets totaals onhaalbaar gewoon behaald is. Als peuter denken we ook zo als we leren lopen. Helaas herinneren we ons hier niets meer van. Zou erg hebben geholpen in het latere leven.

Iedereen kan dit

Er wordt vaak gedacht dat alleen een bepaalde groep de kracht van mindset kan zien en ook de benodigde stappen kan zetten. Dit is niet waar. Iedereen kan het. Het maakt niet uit wat je achtergrond of opleidingsniveau is, als je maar bereid bent om de handen uit de mouwen te steken en als steeds jezelf wilt verbeteren. Dan ligt de weg op. Maar het begint eerst met een keuze om te groeien. Je moet er voor kiezen. Een sterke mindset is er niet zomaar.

Lees dit boek als je een krachtige mindset wilt hebben

Wil je een krachtige mindset hebben? Lees dan het boek master your mindset. Door dit boek te lezen, ga je leren hoe je kunt groeien en je mindset verbeteren.

Het is bovendien ook het beste boek om nu te lezen. Je leert er namelijk door wat ervoor nodig is om een krachtige mindset te ontwikkelen en hoe je nu kunt beginnen. Want aan het einde van het boek vind je een stappenplan dat jou gaat helpen om je huidige situatie te veranderen. Vervolgens kun je je droomleven gaan realiseren.

Leer meer over je mindset

Jochem

Jochem

Hi, mijn naam is Jochem en ik wil jou helpen om jezelf persoonlijk te ontwikkelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *