Wat is het beste boek over zelfvertrouwen?

de banner voor de blog wat is het boek over zelfvetrouwen

Ik denk dat het beste boek over zelfvertrouwen De zin van het bestaan van V.E. Frankl is, omdat deze overlever van de holocaust aantoont dat je nergens bang voor hoeft te zijn als je hoop houdt op een betere situatie.

Met andere woorden: zolang je niet opgeeft, zijn er altijd kansen om je situatie te verbeteren. En als je dat weet, kun je altijd vertrouwen op je eigen talenten, want je weet dat je jouw situatie continu verbetert als je doorzet.

Bovendien is het een van de meest inspirerende boeken die ik ook heb gelezen.

Je kunt hier boek hier kopen, of bekijk hier een samenvatting.

Denk je toch meer hulpmiddelen nodig te hebben om meer zelfvertrouwen te ontwikkelen? Overweeg dan een online cursus.

Waarom is het boek de zin van het bestaan het beste boek voor zelfvertrouwen?

Ik heb hier vier redenen voor:

Het boek laat zien dat je altijd een keuze hebt

Wat er ook gebeurd, je kunt altijd kiezen om te denken aan nieuwe kansen. Als je op zoek bent naar een baan, en je wordt maar nergens aangenomen. Hierdoor kun je denken gaan dat je niet goed genoeg bent. Of je bent ervan overtuigt dat je moet doorzetten om de baan te vinden die het beste bij je past.

Zie je wat het verschil is in gedachtes? Je hebt dus altijd een keuze. Ook als het lijkt van niet. ­čśë

Tegenslagen maken je sterker

Tuurlijk, we willen het liefst geen tegenslagen ervaren. Iedereen kiest uiteraard voor een vlekkeloos bestaan. Maar dat kan niet altijd. Je komt tegenslagen tegen. De een groter dan de ander. Beide zijn ze nuttig, omdat ze je sterker maken. Door een tegenslag weet je immers hoe iets niet moet. Deze informatie kun je vervolgens weer gebruiken om het opnieuw te leren, en wel succes te hebben.

Leer anders kijken naar tegenslagen en je zelfvertrouwen zal altijd een bepaalde hoogte blijven houden.

een man baalt tegen een muur van zijn tegenslag

Je groeit altijd op de lange termijn

Velen kunnen het niet meer herinneren. Maar we hebben het allemaal gedaan: leren fietsen. Bij iedereen ging leren fietsen met vallen en opstaan. Soms lukte het niet en stonden we weer op en soms lukt het wel en pakten we extra meters.

Uiteindelijk kan iedereen fietsen, doordat we steeds bleven fietsen op de lange termijn. Deze leercurve kun je naar verschillende aspecten in je leven vertalen. Twijfel dus niet, de lange termijn doet namelijk het werk.

De buitenwereld is niet de waarheid

Wat een ander van ons vindt, is niet de waarheid. Het is slechts een mening. Daarvan kunnen we ons van alles aantrekken en daardoor onszelf naar beneden praten of onze eigen mening vormen. Dat is laatste het belangrijkst. We moeten immers onze eigen mening vormen. Daaruit bouwen we zelfvertrouwen op. Anders is ons zelfbeeld gemaakt door andere mensen, en dat willen we niet.

Deze vier inzichten deed ik op door de zin van het bestaan te lezen.

Daardoor is het het beste boek over zelfvertrouwen.

Samenvatting

Het boek van V.E. Frankl is niet een boek waarin de methodes worden beschreven om meer zelfvertrouwen te krijgen, maar een opstapje naar een beter zelfbeeld. De auteur overleefde namelijk de holocaust en stelde later dat we altijd een keuze hebben, zoals denken dat er niets meer kan, of dat er nog veel mogelijkheden zijn.

Hoe gaat mijn zelfvertrouwen groeien?

Doordat je ziet dat je altijd een keuze hebt, hierdoor hoef je nooit meer onzeker te zijn. Alles valt immers te overzien.

Is het boek moeilijk om te lezen?

Nee, het is erg makkelijk geschreven.

Hoe heeft het boek jouw zelfvertrouwen verbetert?

Mijn zelfvertrouwen groeide toen ik las dat ik altijd een keuze heb, ongeacht een situatie.

Andere kennisbank artikelen

Jochem

Jochem

Hi, mijn naam is Jochem en ik wil jou helpen om jezelf persoonlijk te ontwikkelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *