Wat kost een NLP cursus?

de banner voor de blog wat kost een nlp cursus

De kosten zijn belangrijk als je overweegt om een NLP cursus te volgen. Maar er is meer dan de prijs die van invloed is.

Wat zijn de kosten?

De kosten lopen uiteen van een aanbieding voor 47,00. Tot een meerdaagse training waarvoor je 2.899 betaalt.

Dit prijsverschil komt door de opzet van de cursus. De 47,00 is een online cursus die je online volgt en standaardlessen aanklikt. De cursus van 2.899 is offline en duurt meerdere maanden. Je moet dus meerdere dagen uittrekken om deze training te volgen. De online cursus kan volledig thuis gevolgd worden.

Waar bestaan de kosten uit?

De kosten bestaan uit onder andere lesmateriaal, de kennis van de docent en opdrachten. Je moet natuurlijk NLP wel gaan toepassen.

Het kosten verschil zit voornamelijk in de opzet van een cursus. Iemand hoeft namelijk een keer een training te maken om het vervolgens steeds te kunnen verkopen.

Voor een fysieke cursus zit dit anders. De docenten moeten iedere keer weer een ruimte huren, tijd vrijmaken en fysieke aanwezig zijn. Dit wordt allemaal mee berekend in de prijs. Je betaalt ook voor ervaring en kennis, en die is van een hoog niveau. Hiermee zeg ik niet dat de kennis van de online cursus lager is.

Te duur?

Ik snap als je vindt dat de kosten van de cursus te hoog zijn. Je moet wel weten dat je ongelofelijk veel goede kennis in een keer aangereikt krijgt. Daar had je eerst meerdere jaren voor leren zo gezegd.

Door deze kennis begin je ook meteen goed NLP. Je maakt geen onnodige beginnersfouten en groeit snel.

Dit geeft je inspiratie en motivatie om door te gaan, die je anders niet had gevonden.

Zie een cursus volgen als de kans om naar de beste leermeesters te mogen luisteren.

Prijzen met elkaar vergelijken

Als je kijkt naar de prijzen, is het beste om je af te vragen of je liever een cursus volgt in groepsverband of alleen.

De voordelen van groepsverband

Je moet je houden aan de afspraken die je met de groep hebt gemaakt. De les gaat anders gewoon zonder jou verder. Daarnaast hoef je ook niet te zoeken naar motivatie, die krijg je doordat er een lokaal vol zit. En misschien vind je het fijner om fysiek te luisteren naar een docent in plaats van via een beeldscherm.

De nadelen van groepsverband

Je bent gebonden aan een agenda. Je kunt niet zeggen dat je morgen overslaat en de les wel een andere keer volgt omdat je even geen zin hebt. Een ander nadeel is dat de kosten voor een fysieke training ook vaker hoger zijn.

De voordelen van alleen een cursus volgen

Je bepaald zelf wanneer je een cursus volgt. Het maakt dus niet uit of dit overdag is of in de nacht. Dit mag ook in je onderbroek. De prijs is ook vaak goedkoper

De nadelen

Je moet veel discipline hebben om een online cursus volledig af te ronden. Want er is niemand die tegen je zegt dat je aan de bak moet. Je kunt ook niet met je studiegenoot even na afloop even lekker kletsen.

Het is wat jezelf het fijnste vindt

Kijken naar wat het oplevert

Het is logisch om te kijken naar de prijs. Het is echter beter om te kijken naar wat een cursus/artikel je oplevert dan alleen te staren naar de prijs.

Stel je volgt de cursus van 2.899. Dat is een behoorlijk bedrag. Maar als je kijkt naar wat het oplevert, is dat veel meer.

Je leert van een van de beste trainers van het land hoe het moet. Wat kan daar nog tegenop?

Als je de cursus hebt afgerond weet je alles over NLP. En ben je in staat om het te toe te passen in je eigen leven.

Het is dus een goede investering

Zo kijken rijke mensen naar een aankoop. Ze denken niet: wat duur. Maar ze kijken wat ze er kunnen uithalen.

Als je zo denkt, is geen prijs te hoog. Een cursus is namelijk het antwoord op jouw vraag over een bepaald onderwerp.

Meteen beginnen

Beginnen is voor de meeste mensen een moeilijk punt, ze stellen het liever uit. Maar als je een cursus hebt gekocht moet je wel beginnen. Als je er niet mee begint, ben je je kwijt geld en kun je fluiten naar je investering.

De aankoop is dus een stimulans om achter de computer te kruipen, of naar een locatie af te reizen om de les te volgen.

3 tips om de beste cursus voor jou te vinden

Kijk naar de trainer

Je hebt de keuze uit verschillende NLP trainers. Dus kies er een uit, die jou het meeste aanspreekt. Kijk naar de achtergrond, interviews en website om te zien wat de trainer al heeft gedaan.

Heeft de trainer bijvoorbeeld een eigen blog waarop hij veel gratis tips geeft? Dan zit je al goed.

Doe hier goed onderzoek naar. Zo kom je namelijk uit de bij de ideale man of vrouw.

Kijk naar de community

Door een goede community blijf je na de cursus ook bezig met NLP. Een community helpt je om gemotiveerd te blijven, geeft je feedback en tips. En misschien bouw je wel nieuwe vriendschappen op.

Je kunt natuurlijk ook zelf een community starten, maar het beste is om lid te worden van een bestaande community. Je voegt je makkelijker in gesprekken.

Is er levenslange toegang?

Dit is een van grootste voordelen van de huidige cursussen. Met levenslange toegang kun je altijd de cursus volgen, opnieuw doen of een nieuwe versie bekijken.

Je kunt daardoor je hele leven blijven leren. Hiervoor hoef je maar een keer te betalen.

Levenslange toegang heb je alleen bij een online cursus.

Waarom is levenslange toegang belangrijk?

Alles veranderd. Wat vandaag de methodes zijn, zijn in de toekomst achterhaald. Met levenslange toegang weet je altijd zeker dat je luistert naar de nieuwste ontwikkelingen.

Zo blijf je altijd bij.

Er staat altijd in de omschrijving van een cursus of je levenslange toegang hebt.

Meer leren over NLP

Jochem

Hi, mijn naam is Jochem en ik wil jou helpen om jezelf persoonlijk te ontwikkelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *