Wat kosten yogalessen?

de banner voor de blog hoeveel kosten yogalessen

De kosten voor yogalessen lopen erg uiteen. Zo kun je 50,00 betalen voor een enkele les of een paar euro omdat je je dan hebt aangemeld voor een onlineprogramma.

Je hebt dus mogelijkheden zat.

Toch denk ik dat het beste is om online yogalessen te volgen, je bepaalt dan zelf wanneer je een yogaoefening doet, hoelang een sessie duurt en hoeveel je betaalt.

Wil je liever een yogales volgen bij je in de buurt?

Je kunt makkelijk een yogales vinden door Google te gebruiken. Typ in de zoekbalk van Google in yogales + je woonplaats, en je hebt een overzicht te pakken van de yogalessen die je al kunt volgen.

Je hebt daarna meteen een overzicht van alle yogalessen bij je in de buurt. Het beste is dan om te kijken naar welke yogales het beste bij je past, en je niet blind te staren op de prijs. Want als je de beste yogales voor jou kiest, haal je het maximale uit de prijs.

Vooral dat laatste is belangrijk, want je kunt een pakket uitkiezen dat perfect past bij je portemonnee.

Happy With Yoga heeft als online yogaschool het beste aanbod door verschillende betalingsregelingen. Je ziet ze hieronder.

De abonnementsvormen van Happy With Yoga

Kies het pakket dat het beste bij je past en begin straks al met je eerste yogales, die staat namelijk klaar voor je.

Een andere mogelijkheid is de Kundalini Yoga Club, hiervoor betaal je ongeveer 12,00 per maand. Daarnaast zijn er zat andere online yogalessen te vinden. De kosten van yogaonline, dat is een andere aanbieder, zijn 7,50 per maand. Je hebt dus wat om uit te kiezen. Je kunt ook gewoon yogalessen volgen in je eigen omgeving.

Wat krijg ik ervoor terug?

Je krijgt voor deze kosten een online omgeving waar je verschillende sessies kunt volgen. Iedere sessie is gericht op een andere vorm van yoga.

Hierdoor kun je altijd een les volgen, en ook op jouw gewenste moment. De lessen staan immers klaar voor je.

Dit is het voordeel aan tegenwoordig yogalessen volgen – je kunt op elk moment een les volgen. Net zoals je tegenwoordig naar de sportschool kan voor een vast bedrag per maand.

Ik vind hierdoor dat online yogalessen een van de beste keuzes is om je persoonlijke ontwikkeling een boost te geven.

via GIPHY

Wat zijn de verschillen?

De verschillen zijn niet heel groot.

De lessen van yogaonline en Happy With Yoga lijken erg op elkaar. Je kunt bij deze platforms lessen volgen voor in de ochtend, tegen stress en als meditatie.

De Kundalini Yoga Club zit anders in elkaar. Dit platform is immers gebaseerd op een stroming binnen yoga waardoor ze een lijn en filosofie aanhouden.

Als je je hier aanmeldt, moet je daar wel van houden.

En voor de lessen op locatie kun je weinig van te voren weten. Het zijn immers lessen die door een docent zijn voorbereid. Je moet er maar aan meedoen. 😜

Kun je beter losse lessen of een abonnement nemen?

Je kunt het beste een abonnement nemen. Het platform waarvoor je je aanmeldt vertegenwoordigd immers een gigantische waarde.

Je moet eigenlijk meer betalen dan 13,00.

Een losse les is maar een losse les. Je moet er gebruik van maken. Kun je een keer niet, dan is de kans verkeken.

Dit wil je niet, en je wilt waarschijnlijk ook rekening houden met je eigen agenda, dus kies je voor yogalessen. Met yogalessen online volgen, bepaal je altijd op welk moment je een yogamat neerlegt om les te volgen.

Deze les kun je zo vaak bijwonen als je wilt.

Een gratis alternatief

Je kunt natuurlijk ook gewoon yogalessen gratis volgen. Dit kost je niets. Op YouTube vind je makkelijk kanalen die je begeleiden in verschillende sessies. Denk aan:

Een Engels en Nederlandstalige docent.

Deze twee trainers kunnen je heel goed helpen om beter in yoga te worden, en lekker veel te oefenen.

Ik denk echter niet dat het de beste manier is, want je moet altijd zoeken naar een geschikte of volgende les en je hebt tijdens een les te maken met reclame. YouTube moet ook immers centen verdienen.

Dit kan best irritant zijn.

via GIPHY

Dan zijn betaalde lessen beter voor meer structuur en rust. 😇

Voor elk niveau

Het is niet zo dat je voor yogalessen enige ervaring moet hebben. Iedereen kan starten met yogalessen.

Op elk platform wordt een niveau aangegeven. Zo kun je bij yogaonline het gewenste niveau aangeven. Bijvoorbeeld beginner.

Happy With Yoga heeft het niveau erbij gezet door licht, gemiddeld en zwaar. Licht staat voor beginner, gemiddeld voor gevorderde en zwaar voor expert.

Alle niveaus zijn ook aanwezig. Zo kun je ook groeien op een platform. Eerst ben je een beginner, maar al snel groei je door naar de lessen die onder de noemer van expert vallen.

Je bent dus meteen op de goede plek als je wilt beter worden in yoga.

Je hebt geen motivatie nodig als je kiest voor online yogalessen

Dit klinkt wat gek, maar als je online yogalessen volgt, hoef je geen motivatie te hebben. Je hoeft alleen in te loggen en er staat een les voor je klaar.

Als je yogalessen bij een yogaschool in je buurt volgt, moet je toch steeds de motivatie hebben om te beginnen. Als je deze niet hebt, blijf je thuis.

Voor online yogalessen, zijn een paar klikken voldoende om te starten. Het enige wat je hoeft te doen is luisteren en nadoen.

Zo weet je zeker dat je alles uit een abonnement haalt.

De kosten lopen altijd door

Onthoudt dat de kosten voor yogalessen altijd doorlopen. Vaak wordt dit vergeten en zie je dat er geld van je rekening is afgeschreven zonder dat je het platform hebt gebruikt.

Je kunt er ook voor kiezen om voor een jaar te betalen. Je krijgt hierdoor ook korting. Aan de andere kant verplicht je jezelf op deze manier ook om een jaar lang de lessen te volgen.

Er zijn weinig mensen die dat kunnen volhouden maar ik hoop heel erg dat jij een van deze mensen bent.

Samenvatting

Yogalessen zijn op basis van een abonnement het goedkoopst. Sluit daarom een abonnement af bij de docent(en) die je het beste helpen. Of zoek naar de beste yogalessen bij jou in de buurt.

Zijn yogalessen niet duurder?

Yogalessen kunnen duurder uitpakken, als je ze online volgt. Zo kosten lessen van Kundalini Yoga Club maandelijks 12,00. De kosten verschillen dus niet zoveel van elkaar. Een les in een yogaschool zijn het duurst.

Wat is het nut van het volgen van yogalessen?

Dat je consistent oefent, daardoor word je vanzelf beter. Je krijgt ook begeleiding waardoor je makkelijker een oefening kunt doen.

Andere kennisbank artikelen:

Jochem

Hi, mijn naam is Jochem en ik wil jou helpen om jezelf persoonlijk te ontwikkelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *