Welk boek heeft je leven verandert?

de banner voor de blog welke boek heeft je leven verandert

Het boek Het Obstakel Is De Weg heeft mijn leven veranderd. Dit boek komt ook terug in mijn blog over de beste mindset boeken. Omdat ik leerde van dit boek dat er altijd nog mogelijkheden zijn ondanks tegenslagen.

Tijdens het lezen van het boek leerde ik altijd om door te gaan doordat de schrijver de levensverhalen beschrijft van inspirerende voorbeelden die tegenover hevige tegenspoed stonden. En door die verhalen zul je geïnspireerd raken om continu door te zetten en te denken in kansen. Met andere woorden: je ziet een tegenslag als een kans om te groeien.

Je kunt dit boek voor slechts 20,00 bestellen bij bol.com. Of bekijk hier een samenvatting.

Waar gaat het boek over?

Het obstakel is de weg gaat over de mogelijkheid om moeilijkheden om te draaien in kansen. Je moet alleen de kans willen zien.

En daar gaat dit boek over. We weten immers allemaal dat er kansen zien die we kunnen pakken. We weten moeten echter gissen naar de methode om obstakels als kansen te zien.

In het obstakel is de weg leer je wat er moet gebeuren om positief te kijken naar een obstakel. Tip: het veranderen van een obstakel naar kans is voor 90% een mindset.

Hierom heeft dit boek ons leven veranderd:

Nieuwe inspiratie

We zagen alleen al door de titel dat er zoveel meer mogelijk is dan de gewone denkwijze dat het onmogelijk is om moeilijkheden nog te veranderen. Toen we lazen dat je je lezen ook kan veranderen door niet te letten op de moeilijkheden sprongen onze gedachten gelijk naar nieuwe kansen die we konden pakken.

Het bereiken van succes en doelen heeft dus voor het grootste deel te maken met hoe we denken in plaats van hoe we doen. Als we namelijk positief denken, komen we in actie.

We kijken anders naar een situatie

Voorheen keken we naar een moeilijkheid en raakten we meteen gedemotiveerd, aangezien het haast onmogelijk leek om het doel nog te bereiken.

Nu weten we dat een obstakel een tijdelijke versperring is als we aan het werk gaan en niet opgeven, kijken we anders naar het obstakel.

We denken nu niet meer aan stoppen. We denken alleen aan redenen om continu door te gaan. Dit zorgt ervoor dat we constant de motivatie voelen om hard te werken, onszelf te ontwikkelen en kracht te putten uit het idee dat we op een dag het obstakel hebben overwonnen, en dat we dan zoveel beter zijn geworden. Het is een geweldig idee.

Blijven proberen

Het maakt niet uit hoe vaak je het al hebt geprobeerd, er liggen altijd kansen als je bereid bent om te blijven proberen.

Want als je het nog een keer probeert, ben je weer dichterbij het slagen van je plan. Je raakt verder weg als je niet probeert en opgeeft.

De les hierin is: altijd blijven proberen, omdat er altijd nieuwe kansen zijn en zich voordoen als je het nog een keer probeert.

Wie niet opgeeft, zal uiteindelijk bij de winnaars horen. Dus, werk hard, blijf proberen zonder op te houden. Dat is het recept om ieder obstakel te vermorzelen.

een jongen probeert een truc te doen op een skateboard

Hoop niet verliezen

Stephen Hawking zei het al: Where there is life, there is hope. Het is een geweldige quote die aangeeft dat alles te winnen is als je de hoop maar niet opgeeft.

Hoop geeft je een reden om uit bed te komen en aan de slag te gaan. Houd daarom altijd hoop. Niks is immers permanent. Ook niet de situatie waar je nu heel graag wilt uitkomen.

Gebruik daarom hoop als motivatie om continu te starten. Dit is voor jou het bewijs dat waar je over droomt kan.

Alles wat je voor je ziet, kan ook realiteit zijn.

Je wordt er sterker door

Hoe gek ook. Je wordt sterker door het aangaan van obstakels. Denk eens aan het beklimmen van een berg. Als je dat een maand doet, zul je misschien niet de top hebben bereikt.

Maar je hebt wel sterkere spieren getraind, een betere mindset gekregen en een conditie als een paard gekweekt.

Soms lijken obstakels nergens goed voor. Maar ze zijn voor heel veel dingen goed. Onder andere voor jou sterker maken.

De rust vinden

In de wereld waar we tegenwoordig in leven, willen we heel veel. Dit kan ons stress en burn-out klachten bezorgen.

Je hoeft je onrustig te voelen of rond te rennen als een idioot. Je hebt namelijk de tijd om het te doen. En als het niet lukt, probeer je het gewoon nog een keer, en nog een keer, en nog keer. Net zolang totdat je het doel hebt bereikt.

Het hoeft niet in een keer perfect. Je hebt nog een heel leven voor je om het doel te bereiken. Als het wat later is, maakt dat niet uit.

Je bent dan zo ontzettend gegroeid.

Samenvatting

Het Obstakel Is De Weg verandert het leven van veel mensen, omdat je anders tegen moeilijkheden aangaat. Het leven wordt dan een stuk gemakkelijker.

Is het een moeilijk boek om te lezen?

Nee, het is zeer makkelijk en toegankelijk geschreven.

Hoeveel bladzijdes zijn er?

256 pagina’s.

Is het een boek voor mij?

Als je je leven wilt veranderen door een boek te lezen, is dit zeker een boek voor jou.

Andere kennisbank artikelen:

Jochem

Hi, mijn naam is Jochem en ik wil jou helpen om jezelf persoonlijk te ontwikkelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *