Welke mindfulness oefeningen zijn er?

de banner voor de blog over welke mindfulness oefeningen zijn er

Er zijn verschillende soorten mindfulness oefeningen. Je kunt het beste starten met een van deze drie. Bij deze drie oefeningen zitten ook tips om je nog beter te kunnen helpen.

Marcus Aurelius 

Het stoïcisme kent ook een overlap met mindfulness, omdat je als stoïcijn continu jezelf afvraagt of je er controle overhebt. Denk aan een toekomstig beoordelingsgesprek. Je hebt er nu geen controle over, dus laat je de spanning los en focus je je op het heden. Marcus Aurelius was een van de bekendste stoïcijnen. Hij was mindful in zijn leven door verschillende opvattingen toe te passen. Je leert hier meer over in de video.

Bewust van het moment 

Dit is mindfulness in essentie. De situatie aanschouwen, je gevoelens vastellen en je aandacht richten op het nu. Dat is je taak als je start met mindfulness. Dit lijkt eenvoudig. Probeer het maar eens een lange vol te houden. Dan merk je pas hoe lastig het is. Gelukkig is er een professor die je helpt om dit principe eigen te maken.

In het dagelijks leven 

Helaas kunnen we ons dagelijks leven niet loslaten als we mindfulness oefenen. We moeten mindfulness daardoor meenemen in ons eigen leven. Dit kunnen we doen door kleine dingen te doen, zoals een glas water drinken, fysieke oefeningen doen en je bed opmaken.

Deze dingen moet je met aandacht doen om geen water te morsen, jezelf niet te blesseren en rommelig bed te krijgen. Bovendien zijn deze dingen makkelijk. Je doet ze al iedere dag. Doe ze vanaf nu nog bewuster en je bent al iedere dag bezig met mindfulness zonder er veel moeite voor te doen. Als je hiermee begint, wordt mindfulness op den duur een automatisme die verschillende voordelen heeft.

Handig om te weten: deze oefeningen zijn gratis en ook voor beginners.

Andere kennisbankartikelen

Jochem

Hi, mijn naam is Jochem en ik wil jou helpen om jezelf persoonlijk te ontwikkelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *