Yoga voor beginners: 9 tips voor de beste start

Yoga voor beginners: 9 tips voor de beste start

Yoga voor beginners is een leuke fase, omdat deze hobby nog aan je voeten ligt en alles mogelijk is. We beschrijven daarom 9 tips waarmee jij vandaag al een houding kunt aannemen.

Begin

Typ eens yoga voor beginners in op YouTube en je vindt een reeks aan video’s die jou helpen om je eerste stappen te zetten Dit is een gouden kans voor je, want een expert legt uit wat de ideale manier is om te groeien en beter in yoga te worden. Bovendien kun je gewoon de handelingen nadoen. Perfect toch?

Een tip van ons: bekijk deze video van Adriene

Lees yoga boeken

Een van de beste manieren om aan de slag te gaan met yoga is door een boek erover te lezen. Dat komt door de informatie die je leest en daarna toepast. Dit hoeft echter niet direct te gebeuren. Het kan zomaar zijn dat je een dik jaar later het inzicht uit een hoofdstuk gebruikt om een sessie langer vol te houden. Daarom zijn yoga boeken een slimme optie, omdat je de lessen nooit vergeet.

Een tip van ons: lees het boek: Het no-nonsense yogaboek

Investeer in goede materialen

Dit is de eeuwige strijd als je aan iets nieuws begint: besteden we wel of geen geld uit aan dit nieuwe hoofdstuk?

We willen met liefde benadrukken: doe dit wel, want anders kom je er vroeg of laat achter dat dit wel had gemoeten en daar zit je dan op een normaal kleedje met normale sportkleren in een ongemakkelijke positie, terwijl je ook had kunnen genieten. We kregen ook zulk advies toen we zochten naar blogs die ons uitlegden wat de beste start is voor yoga voor beginners. Toch besloten om onze aanpak te volgen, met als gevolg dat we bij Yogashop.nl goed werden geholpen en nu dagelijks met plezier op de mat stappen. Kortom: breng een bezoekje aan Yogashop.nl.

Luister naar Charles Bukowski

via GIPHY

Charles Bukowski is een schrijver die nooit aan sport deed, dus wat betreft steek je niets van hem op, haha. Dat geldt wel voor zijn filosofie die als volgt luidt:

If you’re going to try, go all the way.

Met andere woorden: toets niet yoga voor beginners in een zoekbalk om eens in de maand te oefenen, nee doe het vaker. Het liefst elke dag. Zo word je namelijk beter, krijg je er meer plezier in en komen de resultaten vanzelf op zowel lichamelijk als geestelijk vlak. Nikolai Blinow verteld waarom dit zo is.

De vraag: ga je all the way is daarom belangrijk, anders wordt het niks. En willen daarentegen dat het alles wordt.

Houd je progressie bij

Op het begin is yoga helemaal niet leuk, aangezien je lichaam niet is gewend om zich in onbekende posities te vestigen en daardoor denk je: waarom doe ik dit?

Het antwoord ligt in de potentie van je keuzes om de yogamat op te stappen, wie dat doet, leert zijn geest om niet te vechten tegen het ongemak, maar het juist te omarmen. Dit kun je het beste doen door een simpel notitieblokje te kopen en erin op te schrijven wat er beter ging ten opzichte van gisteren. Hierdoor merk je: ik boek vooruitgang en dan wordt yoga een stuk leuker. Schrijf eens drie dagen achtereen je bevindingen op en de uitkomsten verbazen je. Dat beloven we.

Bestel een hulpmiddel

Bij de meeste yoga oefeningen kom je in situaties terecht waarin je moeite hebt met het bewaren van evenwicht. Doe dan eerst een stapje terug met een yogabankje om daarna zonder moeite de oefening te voltooien.

Zorg voor een inspirerende ruimte

Je moet toch telkens weer oefenen om beter te worden. En om dat te doen naast de wasmachine en de droger werkt demotiverend. Richt daarom een plek waarvan je een glimlach krijgt als je je voorbereid om te beginnen. Dit hoef je overigens niet heel groot aan te pakken door met een kwast in de weer te gaan. Een paar kleine spulletjes op het kastje zijn al voldoende. Haal bovendien inspiratie op uit de inrichting van BrownYogiGirl.

Stop nooit

Dit is de belangrijkste tip als het gaat over yoga voor beginners. Je haalt er pas het maximale uit wanneer je weigert om op te geven, tegenslagen ziet als lessen en je continu verdiept in de materie om obstakels te overwinnen.

Dit zal niet makkelijk zijn, hierom zijn de cijfers van mensen die vroegtijdig ermee ophouden ook zo hoog. Gebruik iedere situatie als een mogelijkheid om te groeien en je maakt steeds grotere stappen.

Stop nooit met Yoga
Stop nooit met Yoga

Meld je aan voor het platform van Happy With Yoga

Als laatste vermelden we de ideale om alles over yoga te leren, namelijk door de instructies te volgen van Rob en Melanie, het docententeam van Happy With Yoga die je begeleiden vanaf de beginnersfase naar het level van expert.

Na je aanmelding gaat er een wereld voor je open.

We wensen je dus alvast veel plezier. 😊

Verder lezen?

Over Ons

Over Ons

We willen onszelf iedere dag ontwikkelen. Daarom schrijven we over de mogelijkheden, zodat je vandaag groeit

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *